Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

26/9/07

Αναγνωσταράς: Κόμμα μου, γιατί μας εκθέτεις;

Άκαρπες έμειναν οι προσπάθειες ακόμα και του δημάρχου Ναυπλίου Παναγιώτη Αναγνωσταρά με την ιδιότητα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την τοποθέτηση ενός εκ των δύο εκλεγέντων βουλευτών σε Κυβερνητική θέση. Η επιστολή του προς τον Γραμματέα της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, δεν ελήφθη υπόψιν με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να εξαγριωθεί και να δώσει την συγκεκριμένη επιστολή στη δημοσιότητα.
Παράλληλα με ένα ακόμα πιο σκληρό κείμενο υπό τον τίτλο "Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία, ο κος Αναγνωσταράς δείχνει τόσο την ενόχληση τη δική του, όσο και την ενόχληση των βουλευτών Έλσας Παπαδημητρίου και Γιάννη Μανώλη που έμειναν εκτός υπουργικού θώκου.
Συνάμα όμως, αποκαλύπτεται ένα παρασκήνιο πιέσεων προς τον Κώστα Καραμανλή, άνευ προηγουμένου, για την τοποθέτηση κάποιου εκ των δύο βουλευτών σε μια κυβερνητική θέση.

Προς Ζαγορίτη
Στην επιστολή του προς τον κο Ζαγορίτη ο κος Αναγνωσταράς επισημαίνει: "Η Αργολίδα είναι ένας χώρος που πάντα στις εκλογικές αναμετρήσεις δίνει μια ισχυρή πλειοψηφία στο κόμμα της Ν.Δ. Εκτός αυτού του γεγονότος είναι ένας νομός με μεγάλη ιστορία (Μυκήνες, Επίδαυρος, Τίρυνθα, Ναύπλιο, Άργος, Ερμιονίδα κ.λ.π.). Προξενεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι για περισσότερο από 30 χρόνια από καμία Κυβέρνηση δεν έχει επιλεγεί ένας τοπικός Βουλευτής να μας εκπροσωπήσει στην Κυβέρνηση. Αν οι εκλεγμένοι τοπικοί Βουλευτές που ανήκουν στο κόμμα μας, θεωρούνται μη ικανοί να αναλάβουν μία κυβερνητική θέση, τότε έχει ευθύνη και αυτός που τους επιλέγει ως υποψηφίους Βουλευτές. Αν αυτό όμως δεν συμβαίνει - όπως εγώ πιστεύω - τότε θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει η Ν.Δ., να τιμήσει και αυτόν τον τόπο. Σας ενημερώνω ότι, διάχυτη είναι πλέον στην τοπική μας κοινωνία ότι εμάς εδώ στην Αργολίδα μας θεωρεί το κόμμα της Ν.Δ. ως δεδομένους εσαεί. Πιστεύω ότι θα πρέπει να δείτε και αυτό το θέμα, μέσα βέβαια από άλλα σοβαρότερα που έχετε να δρομολογήσετε, για το καλό του κόμματος αλλά και της πατρίδας μας".
Ενοχλημένος προφανώς ο κος Ζαγορίτης δεν απάντησε στο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ή τουλάχιστον δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ίδιο ή από τον δήμαρχο η απάντηση.

Μήνυμα;
Αντίθετα με άρθρο του ο κος Αναγνωσταράς, "χοντραίνει" ακόμα περισσότερο την κόντρα με τον Ζαγορίτη, άγνωστο όμως για ποιόν λόγο. Εκτιμήσεις λένε ότι θέλει να στείλει μήνυμα στην Ριγήλης ότι "εγώ είμαι εδώ για τις επόμενες εκλογές" ή κατ΄ άλλους να πουλήσει “εκδούλευση” στους Γιάννη Μανώλη και Έλσα Παπαδημητρίου ότι "εγώ προσπάθησα για εσάς, προσπαθήστε εσείς τώρα για εμένα και για το δήμο Ναυπλίου".
Μεταξύ άλλων ο κος Αναγνωσταράς στο άρθρο του με τίτλο "Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία" επισημαίνει: "Μήπως επιτέλους θα πρέπει να οδηγηθούμε σε κάποιον τρόπο εκδήλωσης της δυσφορίας μας για αυτή τη συνεχιζόμενη κατάσταση; Μήπως θα πρέπει όλοι εμείς να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε να φτάσει η φωνή μας, η πίκρα μας και η διαμαρτυρία μας στη Ρηγίλλης; Μήπως θα πρέπει όλοι εμείς να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες, ότι δεν μπορούν πια να υποτιμούν έναν ολόκληρο νομό με τόση ιστορία που τόσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει σ' αυτή τη χώρα;Ελπίζω ότι με απαρχή αυτές τις λίγες σκέψεις μου, θα αρχίσει ένας διάλογος και θα ακολουθήσουν προτάσεις απ' όλους μας, για να μπορέσουμε επιτέλους να αντιδράσουμε ως κοινωνία σ' αυτόν τον αποκλεισμό".
Αναφερόμενος επίσης ονομαστικά στους δύο βουλευτές αλλά και στον νομάρχη και πρώην βουλευτή Βασίλη Σωτηρόπουλο, τονίζει: "Πιστεύω λοιπόν ότι άνετα και με επιτυχία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε κάποιο Υπουργείο. Αυτό όμως δεν έγινε. Ούτε τώρα, ούτε και τα τελευταία είκοσι χρόνια τουλάχιστον. Η Αργολίδα είναι στο περιθώριο και αυτό βέβαια μας προξενεί λύπη και πίκρα όταν τώρα η Ν.Δ. είναι στην Κυβέρνηση και η Αργολίδα όπως πάντα έτσι και τώρα πριμοδότησε τη Νέα Δημοκρατία με ισχυρή τοπική πλειοψηφία. Τι φταίει που είμαστε συνεχώς στο περιθώριο;Μήπως φταίει ότι η Αργολίδα είναι πληθυσμιακά μικρός νομός;Μήπως φταίει ότι οι Κυβερνητικές θέσεις δίνονται με κριτήριο τις εσωκομματικές ισορροπίες μέσα στο κόμμα της Ν.Δ.;Μήπως φταίει το γεγονός ότι οι μεγαλοσχήμονες βουλευτές εξ Αθηνών, Θεσσαλονίκης και αλλού που κατά κανόνα υπουργοποιούνται ακολουθούνται στα Υπουργεία από Υφυπουργούς δικούς τους; Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει, όμως αυτός ο επί χρόνια αποκλεισμός της Αργολίδας από τις Κυβερνήσεις βάζει όλους μας σε σκέψεις".
Τέλος ο κος Αναγνωσταράς στο άρθρο του, σκεπτόμενος ίσως τις κομματικές αντιδράσεις από καλοθελητές που θα θελήσουν να του κάνουν ζημιά, παραποιώντας τα λεγόμενά του, καταλήγει: "Και για όσους "φίλους" σπεύσουν να στείλουν την επιστολή μου αυτή στη Ρηγίλλης για να με παρουσιάσουν ως "αντάρτη", ας μην κάνουν τον κόπο. Την έχω ήδη κοινοποιήσει ο ίδιος γιατί με ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον του τόπου".

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ