Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

18/9/07

ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


Ανανέωσαν τη θητεία τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Γιάννης Μανώλης και η Έλσα Παπαδημητρίου, αφού προτιμήθηκαν από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, έδειξε «τα δόντια του» στους συνυποψήφιούς του ο Δημήτρης Κρανιάς, ο οποίος μπορεί να μην εξελέγη βουλευτής, όμως δημιούργησε ένα ιδιαίτερα σοβαρό υπόβαθρο για να μπει στη Βουλή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Ανάλογη δυναμική εμφάνισε και η Κατερίνα Μπόμπου, η οποία δήλωσε ικανοποιημένη για το εκλογικό αποτέλεσμα και ξεκαθάρισε από τώρα ότι θα βρίσκεται και πάλι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, στις επόμενες εκλογές.
Ο Γιάννης Μανώλης, όπως αναμενόταν εξελέγη πρώτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα. Συγκέντρωσε 11048 σταυρούς, πολλούς περισσότερους από την Έλσα Παπαδημητρίου. Ο Γιάννης Μανώλης, ιδιαίτερα ισχυρός, παρ όλα αυτά είχε μεγάλες απώλειες από τις εκλογές του 2004, αφού έχασε μέσα σε μια τετραετία 3982 ψηφοφόρους. Βέβαια, οι απώλειες δεν είναι μόνο προσωπικές, αφού μειώθηκε το γενικό ποσοστό της Ν.Δ. στην Αργολίδα.
Η Έλσα Παπαδημητρίου, εκλέγεται για πέμπτη φορά βουλευτής. Κονταροχτυπήθηκε όμως σε αρκετές περιοχές με τον Δημήτρη Κρανιά. Η Έλσα Παπαδημητρίου, έχασε 1000 ψηφοφόρους από τον Μάρτιο του 2004.
Ο Δημήτρης Κρανιάς, έχοντας δημιουργήσει ένα σοβαρό υπόβαθρο με 7703 ψηφοφόρους έμεινε έξω από τη Βουλή για 1275 σταυρούς. Η μικρή προεκλογική περίοδος, δεν του άφησε περιθώρια να κινηθεί όπως θα ήθελε.




Χωρίς να έχει ιδιαίτερη στήριξη από την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα που είναι διαλυμένη, ο Γιάννης Μανιάτης κρατήθηκε ψηλά και είναι ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό, ξεπερνώντας όμως ακόμα και τον Γιάννη Μανώλη από τη Νέα Δημοκρατία.
Βέβαια, το γεγονός ότι έχασε 1257 σταυρούς από το 2004, ευρισκόμενος μάλιστα ως εκλεγμένος βουλευτής σε κόμμα της αντιπολίτευσης - και μάλιστα με έντονη δράση όπως ο ίδιος υπερηφανεύεται -, αυτό μάλλον πρέπει να τον προβληματίσει και να τον ανησυχήσει για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε και αν γίνει.
Όπως δήλωσε ο κος Μανιάτης: “ευχαριστώ θερμά τους πολίτες της Αργολίδας που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Θα προσπαθήσω, με όλες μου τις δυνάμεις, να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους. Το γεγονός ότι για δεύτερη τετραετία οι πολίτες με τιμούν με το ίδιο περίπου ποσοστό, δείχνει την ωριμότητα της κοινωνίας και την αξιολόγηση προς συμπεριφορές πολιτικού ήθους, μαχητικότητας και κυρίως συνέπειας λόγων και έργων».
Eντυπωσιακή ήταν η προτίμηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στον καρδιολόγο Θόδωρο Σεραφείμ, ο οποίος χωρίς να κινηθεί ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο και με μικρή έως μηδαμινή προεκλογική καμπάνια έφτασε τους 6696 σταυρούς. Ο κος Σεραφείμ, αν στις επόμενες εκλογές κινηθεί πιο συστηματικά ίσως να απειλήσει πλέον σοβαρά τον Γιάννη Μανιάτη και να καταφέρει να καθίσει στα έδρανα του Κοινοβουλίου.
Πολύ μικρή ήταν και η προεκλογική παρουσία της Σοφίας Γκιόλα, δικαιολογημένα, λόγω της εγκυμοσύνης της. Παρ όλ αυτά η κα Γκιόλα ψηφίστηκε από 3618 ψηφοφόρους και κλείδωσε την θέση της στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές, με άριστες προοπτικές.
Πολύ μικρή ήταν η προτίμηση των ψηφοφόρων στους υπόλοιπους υποψήφιους βουλευτές στον Βασίλη Μητροσύλη και στον Γιώργο Παραβάντη, οι οποίοι παρ ότι κινήθηκαν έντονα όλο σχεδόν το καλοκαίρι, πριν καν ακόμα προκηρυχθούν οι εκλογές, μόλις και μετά βίας ξεπεράσουν το φράγμα των 1000 σταυρών.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ