Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

17/10/07

Όχι στο εργοστάσιο Αφαλάτωσης στην Κοιλάδα από το ΚΚΕ

Για τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις από ένα τέτοιο έργο, συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και τους δημοτικούς συμβούλους ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας, κατά την περιοδεία του την περασμένη Παρασκευή στο Δήμο Κρανιδίου. Ο Γ. Τούσσας συναντήθηκε με τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Κρανιδίου, ενώ περιόδευσε και στα καταστήματα του δήμου όπου και συνομίλησε με κατοίκους. Βασικό θέμα για την περιοχή είναι η περιβαλλοντική καταστροφή που θα συντελεστεί με την εγκατάσταση των μονάδων αφαλάτωσης της πολυεθνικής εταιρείας «MINDCOMPASS ONERSEAS LIMITED», καθώς οι εγκαταστάσεις αναμένεται να μετατρέψουν σε «νεκρά θάλασσα» τον Κόλπο της Κοιλάδας και να «εξορίσουν» τους κατοίκους. Και όλα αυτά, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως διαπίστωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε μιλώντας στους δημοτικούς συμβούλους, πως ο Κόλπος της Κοιλάδας θα υποστεί μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή από την εγκατάσταση. Παράλληλα, η εταιρεία θα αποκομίσει τεράστια κέρδη (όπως και τώρα κερδίζουν και οι εταιρίες εμφιαλωμένων νερών), αφού το νερό της περιοχής είναι ακατάλληλο. Παράλληλα, θα διώξει τους ψαράδες της περιοχής καθώς θα καταστραφούν μεγάλες ποσότητες φυτικού και ζωικού πλαγκτόν, ωαρίου και γόνου του Κόλπου, που θα εισροφούνται στη μονάδα.
Αξίζει να αναφερθεί πως γι' αυτή την κατάσταση, θεωρεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ ότι υπεύθυνοι είναι οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Άρδευσης Κρανιδίου. Τόσο το Γενάρη όσο και τον Οκτώβρη του 2005, η Δημοτική Αρχή Καμιζή, που είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, είχε αποφανθεί θετικά για την εγκατάσταση. Ένα χρόνο μετά την αλλαγή της δημοτικής Αρχής, η παράταξη του κ. Σφυρή που πρόσκειται στη ΝΔ συνεχίζει το έργο της προηγούμενης. Μάλιστα, ως «επιχείρημα» προβάλλει πως δεν είχε ενημερωθεί τι αναφέρει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, παρ' όλο που κάτοικοι της περιοχής την είχαν ήδη στα χέρια τους!
Την απόφαση των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αργολίδας να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης της περιοχής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, ψήφισαν την έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης για την κατασκευή εγκατάστασης αφαλάτωσης νερού του τουριστικού επιχειρηματικού ομίλου «MIND COMPASS PARKS AE» στο κόλπο της Κοιλάδας, στο Κρανίδι, «στον οποίο βρίσκεται η ιστορική πόλη Μάσσητος, με οδυνηρές συνέπειες για το περιβάλλον». Και επισημαίνει πως «η ιδιωτικοποίηση των συστημάτων ύδρευσης - αποχέτευσης, ενώ παρέχει αστρονομικά κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, έχει δε οδυνηρές επιπτώσεις για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και το περιβάλλον».Στην ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ερμιονίδας του ΚΚΕ μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Η προσφυγή , προκειμένου για τη χώρα μας, στην τεχνική λύση της αφαλάτωσης, για να εξασφαλιστεί νερό ύδρευσης, και μάλιστα σε μη-νησιώτικες περιοχές, είναι πολιτικά απορριπτέα τόσο νια περιβαλλοντικούς λόγους όσο και για κοινωνικοαναπτυξιακής πολιτικής».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ