Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

21/11/07

Συμπεράσματα από την συνέλευση Σφυρή

Συνέλευση δημοτών πραγματοποιήθηκε στο Κρανίδι μετά από πρόσκληση – πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Σφυρή. Στη συνέλευση συζητήθηκαν η υπάρχουσα κατάσταση του Δήμου, η οργάνωση του Δήμου στο διάστημα της 10μηνης θητείας, και τα πεπραγμένα και οι στόχοι.
Παρουσιάστηκε η υπάρχουσα κατάσταση δηλαδή:
Αποτίμηση υπάρχουσας κατάστασης (εσωτερική και κοινωνική δομή), διάγνωση κατά τον ιατρικό όρο.
Εκτίμηση ισχυρών και ασθενών σημείων του Δήμου.
Καθορισμός τετραετούς προγράμματος και ετησίων προγραμμάτων δράσης, βάζοντας στόχους με βάση τις δικές μας δυνατότητες και δραστηριότητες.
Προεκτίμηση σταθερών πόρων, ετησίων χρηματοροών και προγραμματισμό οικονομικού πλαισίου.
Αποτίμηση υπάρχοντος οργανισμού, ανθρώπινου δυναμικού και διαδικασιών λειτουργίας (καθώς δεν βρήκαμε οργανόγραμμα). Ήταν απαραίτητο λοιπόν να παρουσιάσουμε την υπάρχουσα κατάσταση και να ενημερώσουμε για τις δικές μας ενέργειες.
Ο κος Σφυρής απευθυνόμενος στην Προοδευτική Δημοτική Κίνηση Ερμιονίδας,τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Φλωρή και τους Δημοτικούς Συμβούλους Ιωάννη Τσαμαδό, Τάσο Λάμπρου και Παναγιώτη Μπάζο επισήμανε: “Γιατί δεν απαντήσατε:
Για τις πλασματικές Δημαρχιακές επιτροπές και αποφάσεις.
Για την κακή διαχείριση σ΄ όλες τις Δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα του Δήμου.
Για τον ελλειμματικό ισολογισμό του Δήμου.
Για τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών που εντοπίζουν της ζημιές, το έλλειμμα και την κακοδιαχείριση.
Για την υπεξαίρεση των 27.000,00 ευρώ στην ΔΕΣΦΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Σφαγείων Κρανιδίου)και που ακόμα και σήμερα δεν έχουν επιστραφεί τα χρήματα.
Για την υποτίμηση της αξίας του Δήμου κατά 822.000,00 ευρώ (οκτακόσιες είκοσι δύο χιλιάδες ευρώ).
Για τις ζημιές της ΔΕΥΑΚ 1.914.000,00 ευρώ (ένα εκατομμύριο εννιακόσιες δέκα τέσσερις χιλιάδες ευρώ).
Για την μείωση των εσόδων το 2006 κατά 25% και την αύξηση των δαπανών στις διαφημίσεις και δημόσιες σχέσεις κατά 35% περίοδο προεκλογικής εκστρατείας.
Για τις ακάλυπτες επιταγές της ΔΕΠΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Κρανιδίου)και την μη παράδοση των μπλοκ των επιταγών τον Απρίλιο 2007. Επίσης για την μη παράδοση λογιστικών βιβλίων της ΔΕΠΑΚ μέχρι τον Νοέμβριο 2007.
Για την μη τήρηση βιβλίων και ταμείου στο Πνευματικό Κέντρο.
Για την έκθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά την χρήση του 2006 στην οποία παρατηρείται ότι τα ανείσπρακτα έσοδα από τα επιβαλλόμενα τέλη παρεπιδημούντων, ακαθαρίστων εσόδων επιτηδευματιών, πεζοδρομίων, μισθωμάτων αιγιαλού κλπ ανέρχονται σε υψηλά ποσοστά, γεγονός που δυσχεραίνει τη λειτουργία του Δήμου και την παρότρυνση για κάθε δυνατή προσπάθεια και τη λήψη όλων των νόμιμων μέτρων για την είσπραξη των παρελθόντων ετών.
Για την κακοδιαχείριση και σωρεία παράνομων αποφάσεων στο Λιμενικό Ταμείο.
Για την παράνομη αδειοδότηση και ενοικίαση χώρων καταστημάτων στη χερσαία ζώνη του Λιμενικού Ταμείου με αποτέλεσμα να είναι παράνομα και να βρίσκονται σε δυσχερή θέση.
Για την παραχώρηση χώρου στην Εθνική Τράπεζα από το Λιμενικό Ταμείο χωρίς ενοίκιο και μάλιστα όταν το ηλεκτρικό και τον κλιματισμό του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων τα πληρώνουν οι δημότες.
Για τον κίνδυνο να χαθεί το τουριστικό καταφύγιο Πορτοχελίου με την προμελετημένη αδιαφορία σας.
Για την μη πληρωμή των απασχολούμενων στην Βοήθεια στο Σπίτι (μισθούς, ΙΚΑ, δώρα, επιδόματα κλπ), από το καλοκαίρι του 2006 με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να σταματήσει ένα πρόγραμμα που αφορά όχι μόνο την κοινωνική πολιτική αλλά και τις ανάγκες των δημοτών.
Για την απένταξη από τον ΟΠΑΑΧ του έργου διαμόρφωσης στο Λουκαϊτι, επειδή προεκλογικά κάνατε διαμορφώσεις σε ιδιωτικούς χώρους και όχι στους προβλεπόμενους χώρους μελέτης.
Για την τοποθέτηση φωτιστικών στο Ράδο χωρίς να προβλέψετε ηλεκτρολογική εγκατάσταση και λαμπτήρες.
Για τις περιφράξεις των Χωματερών Κρανιδίου, Διδύμων για τις οποίες βγάλατε εντάλματα πληρωμής μέσω Δημαρχιακής επιτροπής χωρίς να τις πραγματοποιήσετε.
Για τους απλήρωτους συνεργάτες, οι οποίοι είχαν εκτελέσει έργο και δεν φροντίσατε να κατοχυρώσετε την πληρωμή τους με νόμιμες διαδικασίες.
Για την μεταφορά χρεών στην δική μας θητεία τόσο στο Δήμο όσο και σε όλες τις Δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΥΑΚ – ΔΕΠΑΚ – Πνευματικό Κέντρο – Λιμενικό ταμείο κλπ."
Αναφέρονται σειρά επίσης άλλων θεμάτων που έμειναν σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ