Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

14/11/07

Οι κτηνοτρόφοι της Αργολίδας δεν ικανοποιήθηκαν από τις εξαγγελίες του υπουργού

Ρίχνοντας γάλα στην είσοδο της Νομαρχίας κι αφήνοντας ελεύθερα μπροστά στους αστυνομικούς κατσίκια και μια αγελάδα, οι κτηνοτρόφοι της Αργολίδας διαμαρτυρήθηκαν ότι το επάγγελμά τους συρρικνώνεται καθημερινά και τα έσοδά τους δεν καλύπτουν τα έξοδα.
Οι κτηνοτρόφοι της Αργολίδας θεωρούν ότι οι εξαγγελίες του υπουργού Γεωργίας είναι μεν σε θετική κατεύθυνση, αλλά είναι «μεσοβέζικα» όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.
Το ψήφισμά τους με 11 αιτήματα, το παρέδωσαν στο νομάρχη Αργολίδας, ζητώντας να το διαβιβάσει στο αρμόδιο υπουργείο.
Οι κτηνοτρόφοι αναφέρουν στο ψήφισμα τους:
«Εμείς οι κτηνοτρόφοι του νομού Αργολίδας που συγκεντρωθήκαμε στη Νομαρχία του νομού σήμερα 7-11-2007 για να διαδηλώσουμε την αγωνία μας για το μέλλον των εκμεταλλεύσεών μας και των οικογενειών μας μετά τη ραγδαία μείωση του εισοδήματός μας αφού οι αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών από τη μια, ξεπέρασαν το 50-10% από πέρυσι, και οι τιμές των προϊόντων που πουλάμε, στο μεν κρέας μειώθηκαν έως 30% ενώ στο γάλα μένουν στάσιμες. Διεκδικούμε από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων.
1. Να δοθεί ενίσχυση σε όλες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις 3.000 ευρώ σε εφαρμογή του κανονισμού της Ε.Ε. 1860/2004, ώστε να αναπληρωθεί μέρος του μειωμένου εισοδήματός μας.
2. Να μας δοθεί άτοκο δάνειο διάρκειας 5 ετών ευρώ 50 ευρώ ανά πρόβατο και γίδι με βάση το μητρώο της κάθε εκμετάλλευσης, και να ρυθμιστούν για 10 χρόνια τα δάνεια που έχουν ήδη στις τράπεζες.
3. Αναγραφή στις αποδείξεις των ταμειακών μηχανών των κρεοπωλείων η προέλευση του πωλούμενου σφαγείου και να εφαρμοστεί και στο κρέας το ισοζύγιο όπως εφαρμόστηκε στο γάλα, με αυστηρό έλεγχο, ώστε να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις εισαγόμενων αμνοεριφίων.
4. Διεκδικούμε η τιμή του πρόβειου γάλακτος να είναι στο 1,15 ευρώ του γίδινου στο 0,75 ευρώ και του αγελαδινού στα 0,55 ευρώ.
5. Να λειτουργήσει η ζωαγορά στο δήμο Άργους.
6. Να λειτουργήσουν τα Σφαγεία Άργους και Ναυπλίου με νομαρχιακή απόφαση τις ημέρες των Χριστουγέννων και Πάσχα, αφού βελτιωθεί η υποδομή τους.
7. Να προσληφθούν κτηνίατροι και ζωοτέχνες στη Νομαρχία Αργολίδας προκειμένου να στηρίζονται επιστημονικά και τεχνικά οι εκμεταλλεύσεις μας.
8. Να υπάρξει εξηλεκτρισμός σε όλες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις 100% οικονομική στήριξη από την πολιτεία προκειμένου να προχωρήσουμε σε εκσυχρονισμό των ποιμνιοστασίων μας (αρμεκτικά συγκροτήματα – παγολεκάνες κ.λ.π.).
9. Να χρηματοδοτούνται μικρά σχέδια βελτίωσης έως 60.000 ευρώ και να εγκρίνονται με ταχύτατες διαδικασίες, για να βελτιώσουμε τους όρους υγιεινής και μείωσης του κόστους παραγωγής των εκμεταλλεύσεών μας.
10. Μετά την πλήρη κατοχύρωση της φέτας ως ελληνικό προϊόν από την Ε.Ε. να υπάρξει έλεγχος εφαρμογής του σχετικού κανονισμού όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.
11. Να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία και να λυθούν προβλήματα αδειοδοτήσεων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, βοσκοτόπων διεύρυνση των καλύψεων κινδύνων και ζημιών στην κτηνοτροφία από τον ΕΛΓΑ όπως και επιδότηση των απαραίτητων εμβολίων στα ζώα μας.
Τα πιό πάνω αιτήματα είναι τα ελάχιστα που διεκδικούμε σήμερα.
Καλούμε την κυβέρνηση να τα ικανοποιήσει προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος πολλών κτηνοτρόφων από τον κλάδο με μοιραία αποτελέσματα για το νομό και τη χώρα.
Από την απάντησή της θα εξαρτηθεί η πορεία του αγώνα μας».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ