Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

4/3/09

Ο Ρομπέν της πολιτικής και το τέλος του εφιάλτη

Άρθρο του Βασίλη Καπεςτάνιου

ΠΡΩΙΝΟ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ πήρε την μεγάλη απόφαση ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ. Θα άφηνε για λίγο το γυάλινο παλάτι της βουλής των τριακοσίων. Ο ψυχαναλυτής του είχε διαπιστώσει παραφασική κατανόηση και πολιτική δυσπραξία, ο αέρας της αγοράς θα του έκανε καλό. Εξ άλλου αυτός ήταν και ο σκοπός του, εκλεγμένος από το λαό, έπρεπε λοιπόν πεζός να χυθεί στις γειτονιές της πόλης και να βρει τις πληγές της πολιτείας. Αιρετός γιατρός για τις ασθένειες της πολιτείας ο σκοπός του. Έδωσε τον όρκο της σιωπής θα επέστρεφε στο γυάλινο παλάτι μόνο και μόνο για να φέρει τον Λόγο της πολιτείας. Στις γειτονιές και τους δρόμους της πολιτείας είδε αυτά που δεν μπορούσε να δει από το παλάτι της αιρετής εξουσίας. Κάτι τα πανέμορφα βιτρώ κάτι η απόσταση των γραφείων των εκλεγμένων από το επίπεδο του δρόμου αλλοιωνόταν η όραση τους. Ήταν και τα τζάμια διπλά και κλειστά δεν έρχονταν ο ήχος του άγχους και της απόγνωσης στα αυτιά τους. Νόμιζαν ότι όλοι αυτοί που έτρεχαν στους δρόμους δεν ήταν παρά ευτυχισμένοι πολίτες των οποίων είχαν αναλάβει την διοικητική διαχείριση.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ του επιφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις. στην πλατεία Συντάγματος είδε πολλούς έμμισθους υπαλλήλους της εξουσίας να την καταχρώνται και να έχουν έτοιμη την απολογία της ένστολης συγνώμης τους.
Στην οδό Πανεπιστημίου πλήθος φοιτητών κυνηγούσαν το καλό φροντιστήριο με τα έτοιμα πακέτα ερωτήσεων απαντήσεων για τις εξετάσεις. Ακόμα και οι εφημερίδες έπιασαν τον πόθο για μια θέση στο δημόσιο και μοίραζαν ψηφιακούς δίσκους και φυλλάδια για μια τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Στην βιασύνη τους για την παραπαιδεία του βολέματος δεν έβλεπαν ότι στο βρώμικο πεζοδρόμιο τσαλαπατούσαν το λευκό σεντόνι της γνώσης.
ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ άνεργοι πτυχιούχοι να συναγωνίζονται σε υποτέλεια έξω από τα γραφεία των εκλεγμένων του γυάλινου παλατιού για μια θέση στο δημόσιο. Θέση η οποία πήρε τον τίτλο του καλύτερου μεταπτυχιακού.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΑΝΕΡΓΟΙ περιέφεραν το άγχος τους γύρω από την θέση του παλιού γνωστού σιντριβανιού , αναζητούσαν μια σταγόνα ελπίδας μέσα στα ναρκωτικά και την πορνεία. Κάθε δρόμος και μια έκπληξη δυστυχίας κάθε γειτονιά και μια πληγή. Ένοιωθε τρομερές ενοχές, ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ, αναρωτιόταν για τον δικό του ρόλο. Όλα τα μεγάλα έργα για τα οποία ένοιωθε ιδιαίτερη υπερηφάνεια , κόσμημα του πολιτικού έργου δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα για την ευτυχία των πολιτών αποξένωση και αλλοτρίωση το στίγμα της εποχής του. Ξαναγύρισε στην πλατεία Ομονοίας έρχονταν γύρω γύρω από την πλατεία περιφερόμενος την δυστυχία ένας κόμπος τον έσφιγγε στο λαιμό όλο και πιο έντονος.
ΞΥΠΝΗΣΕ ΛΟΥΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ είχε αποκοιμηθεί στο γραφείο του στο γυάλινο παλάτι φορούσε ακόμα την μάσκα του από την βραδινή αποκριάτικη γιορτή. Ωραία η ιδέα μου σκέφθηκε να ντυθώ Ρομπέν της Πολιτικής του ανέβασε το image όπως του είπαν οι επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι. Σηκώθηκε γρήγορα πέταξε την μάσκα του Ρομπέν βεβαιώθηκε στον καθρέπτη για το αγέρωχο προσωπείο του, βύθισε στο κάτω μέρος της συνείδησης του το βραδινό όνειρο εφιάλτη και ετοιμάστηκε να εγκαινιάσει την καινούργια υπόγεια σήραγγα. …… Άντε… και καλή σαρακοστή …

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ