Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

18/3/09

Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία κάνουν τα στραβά μάτια τις Κυριακές και τα τριήμερα στο Ναύπλιο

Σε άναρχη πόλη μετατρέπεται κάθε Σαββατοκύριακο το Ναύπλιο, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι το ίδιο συμβαίνει μερικές φορές και τις καθημερινές.
Χώροι περιπάτου και αναψυχής μετατρέπονται σε απέραντα πάρκινγκ, κινδυνεύουν πεζοί που διέρχονται, ενοχλούνται όσοι θέλουν να απολαύσουν τις πλατείες της πόλης με το θέαμα των σταθμευμένων οχημάτων, αλλά κανενός δεν ιδρώνει το …αυτί. Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία απουσιάζουν.
Η πλατεία Φιλελλήνων στην παραλία, τις Κυριακές, παρουσιάζει απαράδεκτη εικόνα με εκατοντάδες μοτοσικλέτες που σταθμεύουν. Ακόμα και στην πλατεία Συντάγματος τα Σάββατα έχει παρατηρηθεί ότι διέρχονται αυτοκίνητα ανεφοδιασμού καταστημάτων. Η πλατεία μπροστά στο Τελωνείο αποτελεί πάρκινγκ, το ίδιο και ο πεζόδρομος δίπλα στο «Πάνθεον». Το ίδιο τις καθημερινές συμβαίνει και στην πλατεία του δικαστικού Μεγάρου και μάλιστα με υπηρεσιακά αυτοκίνητα της αστυνομίας και της φυλακής. Παντού δημιουργείται ένας απέραντος χώρος στάθμευσης. Η λεωφόρος Αμαλίας ακόμα, σε όλο το μήκος της και ιδιαίτερα κοντά στην τράπεζα ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ είναι απροσπέλαστη, μιας και τα αυτοκίνητα διπλοπαρκάρουν. Και δεν είναι άγνωστη η εικόνα που παρατηρείται στην Ασκληπιού και στην 25ης Μαρτίου τις ημέρες που λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά.
Και αντί να εφαρμοστούν αυστηρά αστυνομικά μέτρα, και βέβαια να γίνει μια προσπάθεια να λυθεί με συγκεκριμένα μέτρα το κυκλοφοριακό, κανείς δεν ασχολείται με το θέμα αυτό.
Το μόνο που έγινε τις τελευταίες ημέρες είναι μια συνάντηση των υπευθύνων της δημοτικής Αστυνομίας με τους υπεύθυνους του Α΄ Δημοτικού σχολείου από τους οποίους ζητήθηκε να μπαίνουν οι μαθητές στο σχολείο από την είσοδο της παραλίας για να μην μπλοκάρει η Αμαλίας από τα αυτοκίνητα των γονιών τους, κάτι το οποίο -όπως ήταν αναμενόμενο- δεν έγινε αποδεκτό.
Εντωμεταξύ, όπως προκύπτει από στοιχεία της δημοτικής Αστυνομίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από σχετικό ερώτημα του δημοτικού συνδυασμού «Άλλη Πρόταση», μόλις 767 παραβάσεις έχει συνολικά βεβαιώσει η Δημοτική Αστυνομία από την ημέρα που δημιουργήθηκε, οι οποίες αφορούν όλη την γκάμα δραστηριότητάς της, δηλαδή τον Κ.Ο.Κ., τον κανονισμό Καθαριότητας, και την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι επισήμως δεν μπορεί να υπολογισθεί το συνολικό ύψος των προστίμων που αντιστοιχούν στις παραπάνω εκθέσεις παραβάσεων -σύμφωνα πάντα με την Δημοτική Αστυνομία- γιατί όπως ισχυρίζεται η υπηρεσία, πολλά από αυτά ενδεχομένως να πληρωθούν κατά το ήμισυ (όπως προβλέπει ο Νόμος εφόσον δεν παρέλθει το δεκαήμερο) ή να μην έχουν καταβληθεί ακόμα ή καθόλου και να πρέπει να αναζητηθούν οι οφειλέτες από το Δήμο Ναυπλίου.
Επίσης για τις παραβάσεις αυτές έχουν υποβληθεί 138 αντιρρήσεις και 88 από αυτές έχουν γίνει δεκτές, ενώ μόλις 48 απορρίφθηκαν.
Η υπηρεσία σημειώνει «ότι το αρμόδιο όργανο που εκδικάζει τις ενστάσεις των πολιτών είναι ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας και στην περίπτωση μας είναι ο κ. Δήμαρχος αφού, σύμφωνα με το νόμο 3463/2006 άρθρο 86 ορίζεται ότι ο δήμαρχος είναι προϊστάμενος των υπηρεσιών του δήμου και τις Διευθύνει».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ