Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

18/3/09

Συνεχίζεται το σήριαλ του Αναβάλου

Στο επίκεντρο συνεχίζει να βρίσκεται το θέμα του Αναβάλου, το οποίο φαίνεται ότι γίνεται προεκλογική σημαία για το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα.
Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, στην ομιλία του το Σάββατο στην Δαλαμανάρα αναφέρθηκε στον Ανάβαλο, λέγοντας: «Δεν θα δοθούν αποζημιώσεις στους αγρότες, δεν θα ενταχθεί ο Ανάβαλος στο πρόγραμμα Μπαλτατζής, δεν θα έρθει το τρένο». Ο κ. Ραγκούσης στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δήλωση δέσμευση του Γ. Α. Παπανδρέου για τον Ανάβαλο.
Την ίδια ώρα εκκρεμεί η δέσμευση του βουλευτή Γιάννη Μανώλη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Σούπερ, ο οποίος είχε δηλώσει προ ημερών ότι επρόκειτο να ηγηθεί κινητοποιήσεων αν μέχρι τις 10 Μαρτίου δεν υπήρχαν θετικές εξελίξεις για το θέμα του Αναβάλου, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Και φυσικά κανείς δεν ξέχασε την απειλή παραίτησης του βουλευτή Γιάννη Μανώλη και την δημόσια κόντρα του με την αντιπρόεδρο της Βουλής Έλσα Παπαδημητρίου.
Και μετά από όλα αυτά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, πάει αύριο στην Τρίπολη, όπου κάποιοι ελπίζουν να κάνει ανακοινώσεις για το θέμα της άρδευσης της Αργολίδας.
Από το Σεπτέμβριο του 2008 μετά από αλυσιδωτές κινητοποιήσεις των αγροτών της Αργολίδας, και την ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος από τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και την δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για τον Ανάβαλο, η κυβέρνηση δήλωνε δια στόματος του τότε υπουργού Κοντού, ότι θα εντάξει στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» το έργο του Αναβάλου.Μάλιστα είχε γίνει επίσημη ανακοίνωση τότε από το υπουργείο: «Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός ανακοίνωσε σήμερα την έγκριση παρεμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου στο Νομό Αργολίδας, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 40.500.000 €, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του έτους γίνεται η προκήρυξη και ακολουθεί η δημοπράτηση των εξής έργων, για τα οποία ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες:Αναβάθμιση αντλιοστασίου και φράγματος Αναβάλου.Βελτιώσεις υφιστάμενων δικτύων.Μεταφορά Νερού σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτυα, Χώνικα και Δήμο Μιδέας.Πέραν αυτών, εντός ενός μήνα προκηρύσσεται η χρηματοδότηση μελέτης για τα εξής έργα:Μεταφορά νερού σε Πυργιώτικα, Επίδαυρο, Ασκληπιείο.Μεταφορά νερού στην περιοχή Ερμιονίδας.Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των παραπάνω έργων οριστικοποιήθηκε έπειτα από:Τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κοντού στο Νομό Αργολίδας, στις 20-2-2008, με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων του Υπουργείου, υπηρεσιακών παραγόντων, του Νομάρχη, δημάρχων της περιοχής και εκπροσώπων των αγροτών.Την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών από τη Νομαρχία Αργολίδας για τα πρώτα τρία έργα και τη δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών για την εκπόνηση μελέτης των άλλων δύο, που αποφασίστηκαν στη διάρκεια των διαβουλεύσεων μεταξύ του Υπουργείου και των τοπικών φορέων.Τους επιτόπιους ελέγχους υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου στο δίκτυο του έργου.Ο υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός δήλωσε τα εξής: «Ολοκληρώνεται με επιτυχία μία διαδικασία που έχει ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες και είναι σημαντική για τον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας.Τα έργα, για τα οποία ολοκληρώνονται οι απαραίτητες μελέτες, δημοπρατούνται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ενώ άμεσα ξεκινά, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου, η σύνταξη των σχετικών μελετών για τα υπόλοιπα έργα που προτάθηκαν από την πλευρά της Νομαρχίας, σε συνεννόηση με τους λοιπούς φορείς της περιοχής.Από την πλευρά μας, ως Υπουργείο, δουλεύουμε με σχέδιο και καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα το συντομότερο δυνατό.Μπροστά στο σκοπό αυτό, θέλω να τονίσω, πως περιττεύουν οι κινδυνολογίες και οι απέλπιδες προσπάθειες εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία καλά θα κάνει να αναλάβει τις ευθύνες της για τα όσα επί δεκαετίες δεν έκανε για την Αργολίδα».
Όλα αυτά ξεχάστηκαν με την παραίτηση Κοντού, προς απογοήτευση των αγροτών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα, τα οποία έμειναν εκτεθειμένα.
Και φυσικά κανείς δεν ξέχασε την απειλή παραίτησης του βουλευτή Γιάννη Μανώλη και την δημόσια κόντρα του με την αντιπρόεδρο της Βουλής Έλσα Παπαδημητρίου.
Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη με κάθε ευκαιρία υπενθυμίζει την δέσμευση Παπανδρέου, ο οποίος είχε δηλώσει: « Έχω αναδείξει το θέμα του νερού σε εθνικό ζήτημα. Για το ΠΑΣΟΚ και για μένα προσωπικά η σωστή διαχείριση του νερού είναι ζήτημα ανάπτυξης. Η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα λύσει οριστικά το θέμα άρδευσης και ύδρευσης ολόκληρης της Αργολίδας με χρήση των πηγών του Ανάβαλου».
Μάλιστα λίγο αργότερα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τόνιζε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου τόλμησε να ασχοληθεί με ένα τοπικό θέμα σε μια περίοδο που δεν είναι προεκλογική. Αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία με ικανότητα να αφουγκράζεται τα προβλήματά της, να ακούει τις προτάσεις των επιστημόνων και των φορέων και να επιλέγει λύσεις αξιόπιστες και μόνιμες. Η ηγεσία του Κινήματος πείσθηκε για τη σπουδαιότητα του ζητήματος και την ορθότητα των προτάσεων, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Ν.Ε. και του Βουλευτή Γιάννη Μανιάτη, αποδεικνύοντας την αμφίδρομη επικοινωνία που έχει αποκατασταθεί μεταξύ βάσης και κορυφής στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Στη δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου παραδέχεται ότι ο νομός αντιμετωπίζει κρίσιμες υδρολογικές συνθήκες και καταγγέλλει την μη χρηματοδότηση από το Γ΄ΚΠΣ «ούτε ένα ευρώ δεν επενδύθηκε για τον έλεγχο των γεωτρήσεων, τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων και την πραγματοποίηση μικρών περιφερειακών έργων». Η Ν. Ε. , εκφράζοντας το σύνολο των μελών του Κινήματος στο νομό χαιρετίζει με βαθιά ικανοποίηση τη δέσμευση του Προέδρου του Κινήματος και δηλώνει πως θα συνεχίσει να συντονίζει όλες τις δυνάμεις του Κινήματος στη μεγάλη προσπάθεια για τη λύση του υδρευτικού και αρδευτικού προβλήματος».
Μέχρι σήμερα η μόνη εξέλιξη ήταν τα πανηγυρικά εγκαίνια της «στοιχειωμένης» λιμνοδεξαμενής του Κουτσοποδίου η οποία γέμισε με νερό του Αναβάλου, αλλά δεν υπάρχει δίκτυο για να στείλει το νερό στα χωράφια. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο έργο στο Κουτσοπόδι είχε αρχίσει να σχεδιάζεται επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη…

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ