Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

8/4/09

10 αστυνομικοί θα καλύπτουν την περιοχή Λυγουριού και Επιδαύρου

Στην συγχώνευση των Αστυνομικών Σταθμών Λυγουριού, Αρχαίας και Νέας Επιδαύρου προχωρά το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με την δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στο Λυγουριό, το οποίο θα στελεχωθεί με 10 τουλάχιστον αστυνομικούς.
Ήδη το δημοτικό συμβούλιο του Ασκληπιείου αποφάσισε να παραχωρήσει χώρο που θα στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα.
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, έστειλε το παρακάτω έγγραφο στον δήμο Ασκληπιείου:
«1.Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό σας γνωρίζουμε ότι, ο προσφερόμενος χώρος για τη στέγαση του υπό ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος Ασκληπιείου (αναβάθμιση Αστυνομικού Σταθμού Λυγουριού) κρίνεται ότι, θα καλύψει ικανοποιητικά τις στεγαστικές ανάγκες του και σας ευχαριστούμε για την ανιδιοτελή προσφορά.
2.Κατόπιν αυτού και για την περαιτέρω προώθηση των διαδικασιών, παρακαλούμε όπως, το συντομότερο, αποστείλετε στην Υπηρεσία μας και στη Δ/νση Οικονομικών / Α.Ε.Α., απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σας επικυρωμένη από την οικεία Περιφέρεια, για τη δωρεάν παραχώρηση επ’ αόριστο, του προσφερόμενου ακινήτου.
3.Για να καταστεί όμως, εύχρηστο και λειτουργικό το εν λόγω ακίνητο, με νεότερο έγγραφό μας, θα σας αποσταλεί τεχνική έκθεση με τις εργασίες που θα απαιτηθούν και θα υλοποιηθούν με δαπάνες σας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
4.Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας στην οποία κοινοποιείται το παρόν γνωρίζεται ότι, το υφιστάμενο δημόσιο κτίριο που χρησιμοποιείται για τη στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Λυγουριού, κρίνεται σκόπιμο να παραμείνει προς χρήση για την κάλυψη αναγκών διαμονής του Αστυνομικού Προσωπικού.
5.Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία και πληροφόρηση.»
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τα παρακάτω:
Την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ισόγειου τμήματος του κτιρίου του Μουσείου-Εκθεσιακού Χώρου ιδιοκτησίας του Δήμου Ασκληπιείου το οποίο βρίσκεται εντός του οικισμού Λυγουριού και επί της Λεωφόρου Ασκληπιού, στο Υπουργείο Εσωτερικών-Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη στέγαση του υπό ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος Λυγουριού. Η παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου ισχύει έως ότου ο Δήμος εξασφαλίσει καταλληλότερο χώρο για τη μόνιμη εγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος, με τη σύμφωνη γνώμη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ως προς την καταλληλότητα.
Αναλαμβάνει τη δαπάνη των εργασιών διαμόρφωσης του χώρου, οι οποίες θα ξεκινήσουν μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ίδρυσης του Αστυνομικού Τμήματος.
Ως προς την απαιτούμενη πίστωση, θα αντιμετωπισθεί με τροποποίηση του προϋπολογισμού η οποία θα γίνει με νεώτερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού προηγουμένως συνταχθεί η απαιτούμενη οικονομοτεχνική μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χρήστος Τσακαλιάρης: «Θεωρώ ότι η προαγωγή του Αστυνομικού Σταθμού σε Αστυνομικό Τμήμα είναι απολύτως απαραίτητη για πολλούς λόγους. Πρώτος και βασικότερος είναι η ασφάλεια των πολιτών όχι μόνο του Λυγουριού αλλά της ανατολικής Αργολίδας γενικότερα αφού η ευθύνη του θα ξεκινάει από το Αραχναίο και θα φτάνει μέχρι την Τραχειά και το Δήμο Επιδαύρου.
Δεύτερον, θεωρώ ότι για το Λυγουριό σε μια ενδεχόμενη συνένωση Δήμων της περιοχής, θα είναι ένα πρόσθετο σημαντικό στοιχείο για την κατάκτηση της έδρας ενός ενιαίου Δήμου.
Από τη στιγμή που το Υπουργείο είναι θετικό στο αίτημά μας, θεωρώ ότι πρέπει να αποδεχθούμε τους όρους της παραχώρησης του κτιρίου διότι το κόστος δεν είναι μεγάλο μπροστά στα πολλαπλά οφέλη που θα μας φέρει το Αστυνομικό Τμήμα.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλέκος Τσιλογιάννης είπε: «Η δική μας πρόταση θα είναι συγκεκριμένη. Παραχωρούμε τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του υπό ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος Ασκληπιείου, μέχρι τη μόνιμη εγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος και με τη σύμφωνη γνώμη τους. Όσον αφορά τις δαπάνες διαμόρφωσης του χώρου, συμφωνούμε».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ