Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

1/4/09

Αόρατους εχθρούς βλέπει ο Δήμαρχος Κρανιδίου Δ. Σφυρής

Σε μια προσπάθεια ανασύνταξης και ανασκεύασης των όσων έχει επιχειρήσει να «περάσει» στην κοινή γνώμη γύρω από τα σκουπίδια και τους δεματοποιητές, ο Δήμαρχος Κρανιδίου καταφεύγει στην προσφιλή μέθοδο, των περισσοτέρων δημάρχων, της κινδυνολογίας και της κατασκευής φανταστικών εχθρών που επιβουλεύονται το έργο του και την ανάπτυξη του δήμου!
Σύμφωνα με τον κ. Σφυρή η επιστολή που εστάλει στα ΜΜΕ και απευθύνεται στους δημότες Κρανιδίου αποσκοπούσε στην «επίσημη και έγκυρη ενημέρωσή σας (σ. σ. των πολιτών) και αποτροπή από τυχόν παραπληροφόρηση που επιχειρείται με στόχο την μη υλοποίηση οποιουδήποτε έργου που αφορά την Υποδομή αλλά και την Αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας».
Χωρίς φυσικά να θέλει κανείς να υποβαθμίσει τις προσπάθειες του δήμου θα πρέπει να σταθεί σε ορισμένες τοποθετήσεις των εμπλεκομένων φορέων γύρω από την υπόθεση των σκουπιδιών.
Όπως μας διευκρίνισε τηλεφωνικά ο δήμαρχος Ασκληπιείου κ. Χρήστος Τσακαλιάρης, τόσο αυτός όσο και ο δήμος Επιδαύρου συναίνεσαν προφορικά για την μεταφορά των σκουπιδιών τους στον δήμο Κρανιδίου, προκειμένου να υπάρχει επαρκής ποσότητα σκουπιδιών, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ο δεματοποιητής, παρόλο το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος σε σύγκριση με άλλη τοποθεσία όπου θα μπορούσε να εγκατασταθεί δεματοποιητής.
Επομένως στην θέση Σταυρός, αν τελικά αυτή επιλεγεί, θα μεταφέρονται και τα σκουπίδια των Δήμων Ασκληπιείου και Επιδαύρου, παρά τις διαψεύσεις του κ. Σφυρή, αφού αυτό αποτελεί προϋπόθεση λειτουργίας του Δεματοποιητή.
Φυσικά και δεν μπορεί να έχει κανείς αντίρρηση στις θέσεις που παρουσίασε η Δημοτική αρχή και που στο παρελθόν και ο ίδιος ο νυν δήμαρχος ως απλός πολίτης είχε παλέψει για την υλοποίησή τους όπως: «Στους άμεσους στόχους μας για την οριστική λύση του προβλήματος είναι:
Να προχωρήσουμε στην Ανακύκλωση, επιμορφώνοντας κι ευαισθητοποιώντας τους δημότες και τους εποχούμενους επισκέπτες του Δήμου μας..
Δημιουργία ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλούμενων Υλικών) ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία Ανακύκλωσης.
Ολοκλήρωση της εκπόνησης μελετών αποκατάστασης των ΧΑΔΑ (χωματερών) ώστε ν’ αποτελέσουν χώρους πρασίνου και κοινής ωφέλειας.
Έργα για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
Δημιουργία εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων φιλικού προς το περιβάλλον το οποίο να συνάδει με την ενεργειακή πολιτική».
Όμως οι αντιρρήσεις των πολιτών παραμένουν και ενισχύονται από τις παλινδρομήσεις της δημοτικής αρχής όπως γύρω από το θέμα των δεματοποιητών. Να θυμίσουμε ότι στην ημερίδα που διοργάνωσε η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας, ο κ. Σφυρής υποστήριξε πως οι δεματοποιητές θα συνοδεύονται από βιολογικό καθαρισμό χημικής επεξεργασίας, ενώ στην μετέπειτα επιστολή του αναφέρει πως «η συμπίεση των απορριμμάτων παράγει υγρά απόβλητα τα οποία θα οδηγούνται σε εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού. Το στερεό υπόλειμμα της βιολογικής επεξεργασίας θα απομακρύνεται τακτικά προς αδρανοποίηση ή και περαιτέρω διάθεση. Το επεξεργασμένο υγρό κατάλοιπο (νερό) θα είναι κατάλληλο προς άρδευση».
Καλό φυσικά θα ήταν οι δήμοι και στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Κρανιδίου να μην αναφέρονται γενικόλογα «εκπονείται μελέτη σχεδίου ανακύκλωσης και προμήθεια κάδων», αλλά συγκεκριμένα, από ποιόν εκπονείται, πότε θα παραδοθεί και πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί μέχρι να γίνει ανάθεση του έργου και προμήθεια των κάδων κ.λπ. ή πόσο θα στοιχίσει επιπλέον η δεματοποίηση στην περίπτωση που τα σκουπίδια του Κρανιδίου δεν επαρκούν για την ορθολογική λειτουργία των δεματοποιητών.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ