Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

1/4/09

Ανάβαλος, η φάρσα συνεχίζεται ως παρωδία

Σε πίστα για αυτοσχέδιους αγώνες εντούρο και σε ερωτική φωλιά μετατράπηκε λίγες ημέρες μετά τους πανηγυρισμούς, η λιμνοδεξαμενή του Κουτσοποδίου. Η επίλυση του αρδευτικού προβλήματος φαίνεται πως μετατίθεται για την επόμενη (πολιτική) Αποκριά.
«Φτάσαμε έως την βρύση, αλλά ακόμα δεν ήπιαμε νερό», μας τόνισε με νόημα ο δήμαρχος Κουτσοποδίου Κώστας Μπιτζής, εκφράζοντας παράλληλα την δυσφορία του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανάπτυξη του δικτύου άρδευσης του Κουτσοποδίου.
Σε αντίθεση με την πραγματικότητα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας, αισιοδοξεί ακόμα για την πορεία των έργων άρδευσης.
Κατά την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας, «επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η υλοποίηση του αρδευτικού έργου του Αναβάλου μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» από τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη στην Τρίπολη στις 20 Μαρτίου.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης των τριών πρώτων τομέων και συγκεκριμένα:
Αναβάθμιση-συντήρηση αντλιοστασίου φράγματος Αναβάλου-βελτίωση υφισταμένων δικτύων και μεταφορά και διανομή νερού προς Κουτσοπόδι- Μυκήνες-Μοναστηράκι- Φίχτια- Χώνικα- Δήμο Μιδέας.
Τα τεύχη δημοπράτησης έχουν ολοκληρωθεί και ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των τμημάτων ανέρχεται σε 26.080.000 Ευρώ.
Παράλληλα θα χρηματοδοτηθούν και θα εκπονηθούν οι ειδικές μελέτες για την επέκταση των δικτύων στις περιοχές Ερμιονίδας, Επιδαύρου κ.λπ».
Πέρα όμως από το θέμα της άρδευσης, ο κίνδυνος στη αφύλακτη λιμνοδεξαμενή παραμονεύει αφού οι καταβόθρες- αγωγοί αποτελούν θανάσιμες παγίδες για όσους θελήσουν να «επισκεφτούν» τον πυθμένα της.
Στην περιβόητη σύσκεψη της Τρίπολης στην οποία πολλά αναμένονταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επέκταση του Αναβάλου.
Για την Αργολίδα, είπε ότι βρίσκεται υπό ένταξη και δημοπράτηση το έργο συντήρησης του αντλιοστασίου του φράγματος Αναβάλου και μεταφορά και διανομή νερού από δίκτυα Αναβάλου στις υπόλοιπες περιοχές του νομού, προϋπολογισμού 8.880.000 ευρώ. Δεύτερον, μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυο Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι προϋπολογισμού 17.200.000 ευρώ και χρηματοδότηση των μελετών για την επέκταση των δικτύων στις περιοχές Επιδαύρου και Ερμιονίδας.
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο βουλευτής Γιάννης Μανώλης ο οποίος ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της δημοπράτησης, αλλά ο υπουργός δεν μπόρεσε να δεσμευτεί, ενώ για το ίδιο έργο ο παριστάμενος δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Δαλιάνης σηκώθηκε από τη θέση του και διαμαρτυρήθηκε έντονα, λέγοντας ότι: οι μεν Αργολιδείς και ο κος Μανώλης, ενδιαφέρονται μόνο για την Αργολίδα λες και η Αρκαδία είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, ενώ είναι σίγουρο ότι αποδεικνύεται από τις επιστολές και τα φαξ ότι δικαιούται μέρος των νερών του Αναβάλου.
Παρ΄ όλα αυτά εκτός της ανακοίνωσης της νομαρχίας που αναφέρεται παραπάνω, πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε και ο πολιτευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κρανιάς ο οποίος επισημαίνει «Το μείζον όμως θέμα για το Νομό μας είναι η οριστική τοποθέτηση- δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Χατζηγάκη ότι ξεκινούν οι δημοπρατήσεις των έργων του Αναβάλου.
Διαψεύδονται έτσι οι «Κασσάνδρες» που δια στόματος του Γραμματέως του ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούση μίλησαν για τα «ψέματα» που αφορούν την Αργολίδα.
Επειδή ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί επί δεκαετίες την Αργολίδα, και επειδή όλοι με πρώτους τους πολίτες του Νομού έχουν μερίδιο στην επιτυχία αυτή ας συνεχίσουμε την ενωτική πορεία στην παρακολούθηση του έργου ώστε να ολοκληρωθεί σωστά και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη του για τον τόπο».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ