Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/4/09

Τι είπε για το νομό ο Αβραμόπουλος

Μια εβδομάδα πριν από την επίσκεψη Καραμανλή στο Ναύπλιο, προετοίμασε το κλίμα ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση οι Νεοδημοκράτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας προς τιμήν του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή ο κος Αβραμόπουλος μίλησε στο ξενοδοχείο Αμαλία.
Αναφερόμενος στην Αργολίδα ο υπουργός Υγείας επισήμανε:
«Αλλά και στην Αργολίδα, αλλάζουμε το τοπίο.
Ξεκολλήσαμε από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας το έργο της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Ένα έργο, που περιλαμβάνει την κατασκευή πτέρυγας 1.600 τ.μ. σε δύο ορόφους. Στο ισόγειο θα κατασκευαστούν Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και στον 1ο όροφο Νοσηλευτική Μονάδα 21 κλινών.
Σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει Κέντρο Ψυχικής Υγείας, μόλις ολοκληρωθεί η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, καθώς η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των οριστικών πινάκων διοριστέων από το ΑΣΕΠ».
Έχοντας επισκεφθεί νωρίτερα το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας και με αφορμή τα αιτήματα που του προβλήθηκαν για προσλήψεις προσωπικού είπε:
«Για τη λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, έχει παραχωρηθεί ο πρώτος όροφος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας, ένα χώρο που επισκέφθηκα λίγο πριν βρεθώ κοντά σας.
Ο χώρος αυτός προσφέρει πραγματικά χρήσιμες κοινωνικές υπηρεσίες. Ωστόσο, διαπίστωσα, ότι χρειάζεται άμεση στήριξη. Μια στήριξη, που θα την έχει.
Όπως ήδη ανακοίνωσα σε δηλώσεις μου, προχωρούμε στην υπογραφή μιας Προγραμματικής Σύμβασης για την κάλυψη των απαραίτητων δαπανών και για την πρόσληψη του εξειδικευμένου προσωπικού που απαιτείται».
Ο κ. Αβραμόπουλος κατά την επίσκεψή του στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ άκουσε τα προβλήματα του Κέντρου, τόσο από τον Πρόεδρο Δ. Μπαστούνη, όσο και από τους εκπροσώπους των ΑμεΑ του νομού. Οι βασικοί άξονες της συζήτησης επικεντρώθηκαν στο σχέδιο ψήφισης οργανισμού, στην έλλειψη του αναγκαίου διοικητικού αλλά και θεραπευτικού προσωπικού, στα προβλήματα θεώρηση των χρηματικών ενταλμάτων που αφορά τα καύσιμα που καταναλώνουν τα δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Κέντρου καθώς και για την έκδοση άδειας λειτουργίας της κολυμβητικής (θεραπευτικής) πισίνας, η οποία παραμένει ανενεργή από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.
Έχουν όμως ολοκληρωθεί και σημαντικά έργα στην Αργολίδα.
Κατασκευάστηκε ηλεκτρικός υποσταθμός μέσης τάσης του Νοσοκομείου Ναυπλίου.
Ολοκληρώθηκε ο κτιριακός και ιατροτεχνολογικός εκσυγχρονισμός των εργαστηρίων και των ιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Λυγουριού.
Ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Αγίας Τριάδας.
Έργα τώρα δε, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Γενικό Νοσοκομείο του Άργους:
Προσθήκη ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος, συνολικού εμβαδού 1.450 τ.μ.
Διαμόρφωση της πρόσοψης και του περιβάλλοντος χώρου του Νοσοκομείου.
Επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Άργους με την απαλλοτρίωση παρακείμενων οικοπέδων.
Τα τελευταία 4 χρόνια, το Νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με 34 άτομα μόνιμο προσωπικό, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων (80%) είναι νοσηλευτές.
Εντός του προσεχούς τριμήνου, αναμένονται 32 επιπλέον υπάλληλοι, 25 εκ των οποίων είναι Νοσηλευτές».
Με αφορμή την επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Αργολίδα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Αργολίδα, με τη διπλή του ιδιότητα του Κυβερνητικού παράγοντα αλλά και Κομματικού στελέχους, είναι μια ακόμα κίνηση επικοινωνιακού εντυπωσιασμού από μέρους της Ν.Δ. Η μίζερη κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία, με τα τεράστια ελλείμματα των Νοσοκομείων, την αδυναμία παροχής υπηρεσιών στην επαρχία και την έλλειψη προσωπικού, δεν καλύπτεται από την επίθεση γοητείας του κ. Αβραμόπουλου.
Ο Αργολικός λαός απαιτεί από την Κυβέρνηση την τήρηση των υποσχεμένων και από τους τοπικούς παράγοντες να ορθώνουν το ανάστημά τους, η οσφυοκαμψία δεν τιμά κανέναν.
Το όλο σώου Αβραμόπουλου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα γυαλιστερό περιτύλιγμα για κάποιο πολύ φθηνό δώρο».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ