Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

15/4/09

Βολές κατά Γραμματικόπουλου από Αναγνωσταρά για τα δάνεια και τους δρόμους του Δήμου

Σκληρή κριτική πάνω στα όσα κατήγγειλε ο κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος σε τοπικό κανάλι άσκησε χτες ο δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλίου επισήμανε ότι: «ο τέως Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλίου, κ. Γραμματικόπουλος, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για μια σειρά θεμάτων. Μαγικά ραβδάκια για να επιλύεις προβλήματα δεν υπάρχουν. Όποιος προσπαθεί να πείσει τους Δημότες περί του αντιθέτου χάνει το χρόνο του και την αξιοπιστία του.
Για να ανοίξει η οδός Χαρ. Τρικούπη χρειάστηκαν μια σειρά ενεργειών: σύνταξη και έγκριση πράξεων αναλογισμού , εξέταση ενστάσεων που υπέβαλαν οι Δημότες , καθορισμός προσωρινής τιμής μονάδας μέσω της δικαστικής οδού. Τέλος, χρειάστηκε να εξασφαλίσουμε 1.700.000 Ευρώ προκειμένου να αποζημιώσουμε τους ιδιοκτήτες για να έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αυτή τη διάνοιξη των “λίγων μέτρων δρόμου” όπως τα αναφέρει ο κ. Γραμματικόπουλος.
Διανοίξαμε λοιπόν και αυτά τα λίγα μέτρα δρόμου κάτι που από 25 χρόνια δεν έχουν καταφέρει να κάνουν όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές».
Για το θέμα του οικοπέδου του πανεπιστημίου ο κ. Αναγνωσταράς απαντά στους ισχυρισμούς του κ. Γραμματικόπουλου ότι «ο Δήμος Ναυπλίου έχει πάρει ένα δάνειο ύψους 252.000 Ευρώ προκειμένου να αγορασθεί το οικόπεδο όπου θα ανεγερθούν τα κτίρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το ίδιο έπραξε ο Δήμος Άργους και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας.
Μάλιστα, όταν το θέμα ήρθε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο με αριθμό απόφασης 108/25-05-2006 προεδρεύοντος του κ. Κοτίτσα, ο κ. Γραμματικόπουλος με αναπλήρωσε στη θέση του Δημάρχου λόγω απουσίας μου. Επομένως, συμφώνησε με την αναγκαιότητα λήψης αυτού του δανείου. Τώρα γιατί διαφωνεί;
Σημειωτέον ότι το δάνειο αυτό εξυπηρετείται κανονικά από το Δήμο μας και το υπόλοιπο είναι τώρα 200.000 Ευρώ».
Όσον αφορά «το δεύτερο δάνειο που έχει πάρει ο Δήμος μας ύψους 383.000 Ευρώ για κάλυψη λειτουργικών του αναγκών σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 147/26-05-2005 απόφαση του Δ.Σ., ο κ. Γραμματικόπουλος ψήφισε και εδώ θετικά. Τώρα διαφωνεί! Γιατί; Το δάνειο αυτό ήδη αποπληρώθηκε. Στα δάνεια που πήρε η ΔΕΥΑΝ και ο Δήμος μας είναι εγγυητής, και γι’ αυτά ο κ. Γραμματικόπουλος είχε συναινέσει και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρώτο και ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος στο δεύτερο. Το πρώτο ύψους 1.971.000 Ευρώ με αριθμό απόφασης του Δ.Σ. 432/2004 και το δεύτερο ύψους 1.848.000 Ευρώ με αριθμό απόφασης του Δ.Σ. 183/2005. Τώρα γιατί διαφωνεί;
Στο δάνειο που πήρε η ΔΕΤΑΝ ύψους 50.000 Ευρώ για να πληρωθούν οι γυμνάστριες στα προγράμματα του μαζικού αθλητισμού ο κ. Γραμματικόπουλος ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε υπερψηφίσει τη λήψη του δανείου αυτού. Αριθμός Απόφασης 172/16-04-2003. Τώρα γιατί διαφωνεί;
Μας κατηγόρησε ότι θα κατασπαταλήσουμε Δημοτικό χρήμα γιατί θα ασφαλτοστρώσουμε δρόμους της πόλης μας. Πριν λίγο καιρό μας κατηγορούσε ότι οι δρόμοι του Ναυπλίου είναι σε άθλια κατάσταση. Και έτσι είναι.
Ας μας πει τελικά. Χρειάζονται ή όχι οι ασφαλτοστρώσεις; Και με τι θα γίνουν; Να μην διαθέσουμε χρήματα; Γιατί μιλάει για κατασπατάληση λοιπόν; Στην περιοχή της Ευαγγελίστριας που μόλις πρόσφατα δημοπρατήσαμε έργο ασφαλτόστρωσης ύψους 350.000 Ευρώ δεν υπήρχε αναγκαιότητα; Στην Άρια το ίδιο με 100.000 Ευρώ και τώρα 200.000 Ευρώ για την Αγία Κυριακή, ούτε εδώ υπήρχε αναγκαιότητα; Ας το πει λοιπόν στους Δημότες, ότι έγινε κατασπατάληση του Δημοτικού χρήματος».
Κλείνοντας την συνέντευξή του ο δήμαρχος Ναυπλίου εγκάλεσε τον κ Γραμματικόπουλο για την μέχρι σήμερα πορεία του νεοσύστατου συνδυασμού του τονίζοντας ότι « εγώ προσωπικά περίμενα κάτι καλύτερο από τον κ. Γραμματικόπουλο. Περίμενα ουσιαστικές προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων . Περίμενα καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική για το έργο μας και όχι δηλώσεις του τύπου καθυστερήσαμε το ένα, καθυστερήσαμε το άλλο, ενώ γνωρίζει τις δυσκολίες και παραβλέπει το γεγονός ότι τελικά λύνουμε τα προβλήματα. Επίσης, περίμενα και κάτι άλλο από το φίλτατο Χρήστο. Περίμενα να δω να κάνει πράξη αυτά που εδώ και δύο χρόνια εξαγγέλλει. Νέα νοοτροπία, νέες ιδέες, νέους ανθρώπους άφθαρτους, ικανούς, με νέο ήθος και ύφος. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν μας έπεισε ότι μπορεί να μετατρέψει τις εξαγγελίες του αυτές σε πράξη».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ