Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

6/5/09

Άνω – κάτω η Νέα Δημοκρατία με την υποψηφιότητα του Γιάννη Ανδριανού

Κέρδισε τις εντυπώσεις κατά την περιοδεία του Κώστα Καραμανλή στην Αργολίδα ο Γιάννης Ανδριανός, προκαλώντας όμως αμηχανία και εκνευρισμό στα υπόλοιπα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό για την υπερπροβολή του δίπλα στον Πρωθυπουργό.
Την ώρα που οι υπόλοιποι βουλευτές και οι πολιτευτές έψαχναν μια θέση για να στριμωχτούν δίπλα στον Πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να μπουν σε κάποιο τηλεοπτικό πλάνο ή να καταγραφούν σε κάποιο φωτογραφικό στιγμιότυπο, ο Γιάννης Ανδριανός δεν είχε ανάλογο πρόβλημα, αφού έπεφταν επάνω του τα φλας μιας και συνόδευε παρά πόδας τον φίλο του Κώστα Καραμανλή.
Μάλιστα, πολλοί θεώρησαν ότι η περιοδεία Καραμανλή στην Αργολίδα είχε ως σκοπό –πέραν των άλλων – την προβολή του Ανδριανού, ο οποίος λέγεται ότι εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αργολίδα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Και αυτό θέλησε να σηματοδοτήσει αυτή η προβολή που έγινε από τα μέσα ενημέρωσης της Αθήνας.
Μάλιστα ιδιαίτερα στις τηλεοράσεις ο κος Ανδριανός είχε την τιμητική του, αφού όποτε έφευγε η κάμερα από τον πρωθυπουργό, εστίαζε αμέσως στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου. Να σημειωθεί ότι σε όλα τα κανάλια μοίρασε τα πλάνα η κρατική ΕΡΤ, όπως άλλωστε συνηθίζεται στις περιοδείες των αρχηγών των κομμάτων, οπότε σε όλες τις συχνότητες κυριάρχησε το πρόσωπο του Γιάννη Ανδριανού.
Βέβαια, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο Γιάννης Ανδριανός ως διευθυντής του γραφείου Τύπου δεν θα μπορούσε να λείψει από την επίσκεψη Καραμανλή στην Αργολίδα, σε μια τόσο κρίσιμη προεκλογική περίοδο. Ο κος Ανδριανός άλλωστε, τον συνοδεύει σε κάθε σχεδόν ταξίδι. Σπάνια όμως, αν όχι ποτέ, δεν προβάλλεται με αυτόν τον τρόπο.
Σκοπός του Γραφείου Τύπου του οποίου προΐσταται ο δημοσιογράφος κος Ανδριανός είναι η πληροφόρηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τις δραστηριότητες του Πρωθυπουργού. Επίσης, στα καθήκοντα του Γραφείου Τύπου περιλαμβάνεται η παρακολούθηση, μελέτη και ποιοτική ανάλυση των ειδήσεων που δημοσιεύονται ή μεταδίδονται με στόχο την έγκαιρη, πλήρη και έγκυρη ενημέρωση του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του.
Τον πρωθυπουργό βέβαια συνόδευσαν επιπλέον στην περιοδεία του ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Κώστας Σταϊκούρας, ο γραμματέας Οργανωτικού Διαμαντής Βαχτσιαβάνος. Παρόντες ήταν επίσης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, οι βουλευτές του νομού Γιάννης Μανώλης και Έλσα Παπαδημητρίου, καθώς και βουλευτές και πολιτευτές γειτονικών νομών.
Όμως ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου Γιάννης Ανδριανός, κέρδισε τις εντυπώσεις.
Έντονη και άμεση εντωμεταξύ ήταν η αντίδραση του Γιάννη Μανώλη στον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκε η υποψηφιότητα του Γιάννη Ανδριανού. «Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Ανδριανού στο νομό Αργολίδας, έγινε με αντιδεολογικό τρόπο αλλά δεν με ενοχλεί, γιατί ο λαός είναι εκείνος που αποφασίζει», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ. Συγκεκριμένα ο κος Μανώλης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84»:
«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν είναι ο Ανδριανός, θα είναι και ο Μανώλης υποψήφιος;
ΜΑΝΩΛΗΣ: Ο Μανώλης δεν εξαρτά την υποψηφιότητά του από τον κο Ανδριανό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα δεν υπάρχει συμφωνία.
ΜΑΝΩΛΗΣ: Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής και δίκαιος. Έγινε κάποια συζήτηση ότι εγώ αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είμαι υποψήφιος στο νομό, τότε θα ήταν ο κος Ανδριανός. Και τότε είχα πει μάλιστα, ότι και εγώ θα τον στήριζα. Αλλά γι΄ αυτό δεν έγινε ποτέ κουβέντα. Η ανακοίνωση έγινε με αντιδεοντολογικό τρόπο. Εμένα δεν με ενοχλεί, δεν με πειράζει γιατί αποφασίζει ο λαός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ανακοίνωση περί υποψηφιότητας Ανδριανού έγινε με αντιδεοντολογικό τρόπο;
ΜΑΝΩΛΗΣ: Όταν γίνεται ανακοίνωση με τέτοιο τρόπο από μεγάλα μέσα, δηλαδή επίσκεψη Καραμανλή, ότι κατεβαίνει για να ανακοινώσει την υποψηφιότητα Ανδριανού, για μένα είναι αντιδεοντολογικός ο τρόπος».
Δεν σχολιάζω δηλώσεις βουλευτών, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος, ερωτηθείς σχετικά με τα όσα είπε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής Γιάννης Μανώλης, ο οποίος χαρακτήρισε ως αντιδεοντολογική την υποψηφιότητα του κ. Αδριανού στην Αργολίδα.
Συγκεκριμένα την Δευτέρα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, έγινε ο παρακάτω διάλογος:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πως σχολιάζετε τη δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη ότι προωθείται με αντιδεοντολογικό τρόπο η υποψηφιότητα του κ. Ανδριανού στο Νομό Αργολίδας, μέσω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού;
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν κάνω κανένα σχόλιο για δηλώσεις βουλευτών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άκουσα ότι την υποψηφιότητα την επικαλείται και η ΕΡΤ.
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γνωρίζετε ότι για να υπάρχει υποψηφιότητα σε κάτι, πρέπει να υπάρχουν και εκλογές. Με έχετε ρωτήσει και άλλες φορές για υποψηφιότητες. Οι υποψηφιότητες γίνονται επισήμως γνωστές όταν και όπως ορίζει το Σύνταγμα, οι νόμοι και ειδικά ο εκλογικός νόμος…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επισήμως ναι…
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αλλά ούτως ή άλλως δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για δηλώσεις μεμονωμένων βουλευτών.
Με νέες ωστόσο δηλώσεις του την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha» ο κος Μανώλης μίλησε για «παπαγαλάκια δημοσιογράφους». Είπε συγκεκριμένα στην εκπομπή των Δημήτρη Σταυρόπουλου και Δήμου Βερύκιου: «εκείνο που με ενοχλεί λίγο, αλλά με θυμώνει είναι τα παπαγαλάκια του είδους σας, του συναφιού σας, που θέλουν να τα έχουν καλά με τα γραφεία Τύπου, με τα κέντρα εξουσίας και γράφουν διάφορες αηδίες. Και αντί να κάνουν καλό γι΄ αυτούς που τα γράφουν, τους κάνουν κακό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα’ΟΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΔΊΠΛΑ ΣΤΟΝ Πρωθυπουργό ο Γιάννης Ανδριανός σας έχει βάλει τρικλοποδιές στην Αργολίδα;
ΜΑΝΩΛΗΣ: Όχι».
Η κόντρα που δημιουργείται λόγω της υποψηφιότητας Ανδριανού πήρε και μεγάλη έκταση εκτός των ραδιοφώνων και στον Αθηναικό Τύπο. Χθες έγραψε το «Έθνος»: «Όλα τα είχαν στη ΝΔ, οι κόντρες για τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών τους λείπανε... Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός προαλείφεται για υποψήφιος στην Αργολίδα και η προνομιακή μεταχείριση που του επεφύλαξε ο Κ. Καραμανλής (με την πολύτιμη συνδρομή της κρατικής τηλεόρασης...) στη διάρκεια της προχθεσινής επίσκεψής του στην περιοχή, φαίνεται ότι... εξαγρίωσε τον νυν γαλάζιο βουλευτή του νομού Γιάννη Μανώλη. «Όταν γίνεται ανακοίνωση με αυτόν τον τρόπο», είπε χθες, «δηλαδή επίσκεψη Καραμανλή -τα μεγάλα μέσα-, ότι κατεβαίνει για να ανακοινώσει, να στηρίξει την υποψηφιότητα Ανδριανού, για μένα είναι αντιδεοντολογικός ο τρόπος». Καλά ξεμπερδέματα...»
Όλα τα είχαν στη ΝΔ, οι κόντρες για τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών τους λείπανε... Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός προαλείφεται για υποψήφιος στην Αργολίδα και η προνομιακή μεταχείριση που του επεφύλαξε ο Κ. Καραμανλής (με την πολύτιμη συνδρομή της κρατικής τηλεόρασης...) στη διάρκεια της προχθεσινής επίσκεψής του στην περιοχή, φαίνεται ότι... εξαγρίωσε τον νυν γαλάζιο βουλευτή του νομού Γιάννη Μανώλη. «Οταν γίνεται ανακοίνωση με αυτόν τον τρόπο», είπε χθες, «δηλαδή επίσκεψη Καραμανλή -τα μεγάλα μέσα-, ότι κατεβαίνει για να ανακοινώσει, να στηρίξει την υποψηφιότητα Ανδριανού, για μένα είναι αντιδεοντολογικός ο τρόπος». Καλά ξεμπερδέματα...
Εντωμεταξύ στο παιγνίδι της υποψηφιότητας Ανδριανού μπήκε και το ΠΑΣΟΚ. Η Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αργολίδας γνωρίζοντας προφανώς τις εσωκομματικές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία και θέλοντας να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε αυτές, τονίζει: «Η Αργολίδα είχε την τιμή να δεχθεί ως επισκέπτη τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή. Ήλθε, είδε, πόζαρε στις τηλεοράσεις, εκφώνησε έναν ανούσιο λόγο και επέστρεψε στο σπίτι του. Το μόνο καινούργιο που έφερε στον τόπο μας ήταν η «τηλεοπτική ανάδειξη» ως πιθανού υποψηφίου βουλευτή του κ. Αδριανού. Ο σχεδιασμός της επίσκεψης ήταν απογοητευτικός. Η τοπική κοινωνία παρέμεινε παγερά αδιάφορη».
Αν πάντως επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα Ανδριανού στην Αργολίδα και με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος νομός εκλέγει δύο βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, κάποιος θα πρέπει να πάει σπίτι του, ή να δοθεί άλλη λύση. Τόσο η Έλσα Παπαδημητρίου πάντως όσο και ο Γιάννης Μανώλης δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποσυρθούν από την πολιτική, ενώ ταυτόχρονα αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία στο νομό του Δημήτρη Κρανιά, της Κατερίνας Μπόμπου, του Σταύρου Μπέζα οι οποίοι έχουν ισχυρές βάσεις.
Όπως και να έχει η υποψηφιότητα Ανδριανού αν ισχύσει στις Εθνικές εκλογές θα δημιουργήσει μεγάλες ανατροπές σε τοπικό επίπεδο στη Νέα Δημοκρατία.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ