Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

6/5/09

Τα ίδια προβλήματα στο Ν. Βυζάντιο. Καληνύχτα σας

Άρθρο του Άκη Γκάτζιου

ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ της οδού Βυζαντίου θα στεγαστούν και πάλι από τον Σεπτέμβρη –όπως όλα δείχνουν- τα ανήλικα παιδιά του 2ου και 5ου δημοτικού σχολείου Ναυπλίου, αφού όλες οι όντως αξιέπαινες (;) προσπάθειες που έχουν καταβληθεί με καθυστέρηση πολλών ετών για την επίλυση του κτιριακού, βαδίζουν με ρυθμούς χελώνας.
ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ; Όλοι. Ακόμα και οι γονείς και οι δάσκαλοι, αλλά και οι δημοτικές παρατάξεις που σταμάτησαν τις διαμαρτυρίες τους όταν τον περασμένο Φεβρουάριο αποφασίστηκε να στεγαστεί το ένα από τα σχολεία που συστεγάζονται αυτή τη στιγμή, στις Καπναποθήκες. Ωραία όλα αυτά. Αλλά πότε; Ποια γενιά μαθητών θα είναι η τυχερή που θα φοιτήσει σε ένα κανονικό σχολείο στην ευαίσθητη αυτή προεφηβική ηλικία; Και ως πότε εξάχρονα και επτάχρονα παιδιά θα κάνουν μάθημα σε αίθουσες καφενείου χωρίς παράθυρα και χωρίς τουαλέτες;
ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ, καλές οι μελέτες αλλά πότε θα γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης των Καπναποθηκών για να μετατραπούν σε σχολείο και πότε θα γίνει η μεταστέγαση; Ησύχασαν οι πάντες, πέρασε η σχολική χρονιά και θα αρχίσουν πάλι οι διαμαρτυρίες τον επόμενο Σεπτέμβρη για να σταματήσουν λίγο αργότερα μόλις ξαναδοθούν οι ανάλογες υποσχέσεις. Είναι τελικά άξιοι της μοίρας τους και οι γονείς και οι δάσκαλοι και η ίδια η πόλη.
ΤΟ 2007 Η ΕΝΩΣΗ συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ναυπλίου, κατέγραφε ως τραγική την κατάσταση που επικρατούσε στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Μέχρι σήμερα δεν άλλαξε τίποτα στην ουσία, παρά μόνο στα λόγια. Ιδού πώς κατέγραφαν την πραγματικότητα τότε οι γονείς:ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ συγκρότημα του Νέου Βυζαντίου στεγάζονται δύο δημοτικά σχολεία, το 2ο και το 5ο. Από τα δύο αυτά σχολεία, φιλοξενούμενο είναι το 5ο. Στο σχολικό συγκρότημα υπάρχουν 14 αίθουσες στο κτίριο και ένας χώρος διαμορφωμένος ως αίθουσα ειδικής αγωγής. Χρησιμοποιούνται επίσης τέσσερις ενοικιαζόμενες αίθουσες εκτός του σχολικού συγκροτήματος. Οι αίθουσες αυτές βρίσκονται στη συμβολή της πλατείας της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου και της οδού Βυζαντίου (στο χώρο που στεγάζονταν παλιά το ΚΑΠΗ).ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ αυτό συγκρότημα τα παιδιά ασφυκτιούν σε μια πολύ μικρή για τα δεδομένα αυλή, ενώ μεγάλους κινδύνους εγκυμονεί η σκάλα που οδηγεί από το ισόγειο στον όροφο. Στην έναρξη, στα διαλείμματα και στο τέλος της ημέρας οι μαθητές, λόγω του μεγάλου αριθμού τους, στριμώχνονται στην σκάλα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ μαθητών που στεγάζονται στις ενοικιαζόμενες εξωτερικές αίθουσες, προς το κτίριο του Σχολείου (για την χρήση της τουαλέτας, του κυλικείου και του προαυλίου), εγκυμονεί κινδύνους, λόγω του ότι είναι υποχρεωμένοι να διασχίζουν δρόμους.ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που αφορούν στο σχολικό συγκρότημα του 2ου - 5ου έχουν τεθεί εδώ και χρόνια από τους ενδιαφερόμενους φορείς (συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ένωση γονέων, εκπαιδευτικούς, συλλόγους διδασκόντων κλπ.) προς όλους τους αρμόδιους (Δήμο Ναυπλίου, Νομάρχη, Υπουργό Παιδείας). Υποσχέσεις έχουν δοθεί κατά καιρούς, τίποτε όμως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Απαιτείται η άμεση επίλυση του προβλήματος με την εξεύρεση στέγης για το 5ο Δημοτικό Σχολείο.
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ, όμως και τα ίδια προβλήματα παραμένουν. Καληνύχτα σας.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ