Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

14/5/09

Κωστούρος: γραφειοκρατικό περιβάλλον που μόνο να σε καθυστερεί ξέρει

Με τίτλο «οκτώ αδιαμφισβήτητα γεγονότα», ο Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Κωστούρος, απαντά τόσο στο άρθρο του Άκη Γκάτζιου που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο του «α», όσο και στην ενέργεια να αναρτηθεί πανό διαμαρτυρίας από τον σύλλογο γονέων του 2ου δημοτικού σχολείου, στα κάγκελα του σχολείου:
«Κε διευθυντά, Με αφορμή το κεντρικό σας άρθρο στο προηγούμενο φύλο της εφημερίδα σας επιθυμώ να ενημερώσω για μία ακόμα φορά τους αναγνώστες σας και τους γονείς των μαθητών του 2ου και του 5ου Δημοτικού για τις ενέργειες της Δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα της σχολικής στέγης στο οποίο αναφέρεστε και την κατάσταση αυτή τη στιγμή.
Το 2007 υπήρχαν δύο λύσεις για το θέμα του 5ου Δημοτικού. Η πιο σύντομη λεγόταν Αποθήκες Καπνού και η πιο μακροπρόθεσμη Οικόπεδο Κ.Ε.ΜΧ.
Κανένα από τα δύο αυτά δεν είχε παραχωρηθεί τότε! Μόνο σκέψεις ήταν.
Σκέψεις που με πολύ δουλειά πήραν σάρκα και οστά.
Δεν μιλάμε για λόγια όπως πολύ ισοπεδωτικά αναφέρει ένα πανό που αναρτήθηκε πρόσφατα αλλά για έργα.
ΓΕΓΟΝΟΣ 1. Οι Καπναποθήκες παραχωρήθηκαν στη Νομαρχία με αποκλειστικό σκοπό τη στέγαση Δημοτικού Σχολείου το Φεβρουάριο του 2008.
ΓΕΓΟΝΟΣ 2. Το οικόπεδο του Κ.Ε.ΜΧ παραχωρήθηκε επίσης στο Δήμο για να φιλοξενήσει σχολεία.
ΓΕΓΟΝΟΣ 3. Ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς, σε επαφές με τον Υφυπουργό και εγώ ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων αποσπάσαμε την υπόσχεση για χρηματοδότηση του έργου ανακατασκευής των Καπναποθηκών. Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε σχετικά και στην ομιλία του στα εγκαίνια του ΕΠΑ.Λ (Σεπτέμβριος 2008).
ΓΕΓΟΝΟΣ 4. Ο Δήμος Ναυπλίου, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία του, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τη Νομαρχία Αργολίδος και το Πανεπιστήμιο Θράκης για να εκτελεστούν και να πληρωθούν οι σχετικές μελέτες (στατική, αρχιτεκτονική και όποια άλλη χρειαστεί) που δεν αναλάμβανε ουδείς άλλος. (Απόφαση Δ.Σ. Νοέμβριος 2008)
ΓΕΓΟΝΟΣ 5. Παράλληλα ο Δήμος Ναυπλίου ανέθεσε τη σύνταξη σχετικής μελέτης για δημιουργία τοπικού ρυμοτομικού για την περιοχή του Κ.Ε.ΜΧ.
ΓΕΓΟΝΟΣ 6. Το Πανεπιστήμιο Θράκης που υπέγραψε τη σύμβαση το Μάρτιο του 2009.όρισε χρονοδιάγραμμα τους 4 μήνες για παράδοση των μελετών.
ΓΕΓΟΝΟΣ 7. Το τοπικό ρυμοτομικό με χωροθετημένα τρία σχολεία Λύκειο, Δημοτικό, Γυμνάσιο αποστέλλεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ (Δεκέμβριος 2008)
ΓΕΓΟΝΟΣ 8. Το Πανεπιστήμιο έχει ήδη προβεί σε αυτοψία του κτιρίου, από το τέλος Μαρτίου 2009.
Και αναμένουμε σύντομα την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού από το Υπουργείο.
Όπως είναι φανερό ακόμα και μετά την παραχώρηση των Καπναποθηκών δεν αφήσαμε το θέμα του Κ.Ε.ΜΧ, όπως και δεν αφήνουμε τίποτα που έχει σχέση με την εκπαίδευση παρά τις δυσκολίες, παρά τη γραφειοκρατία και παρά τα κενά που υπάρχουν σε προγραμματισμό εδώ και πολλά χρόνια.
Συνοψίζοντας λοιπόν έχω να πω ότι:
Α. Οι δημοτικές παρατάξεις δεν σταμάτησαν να διαμαρτύρονται, απλώς είδαν για πρώτη φορά από την συστέγαση του 5ου Δημοτικού εδώ και 20 χρόνια ότι έχει δρομολογηθεί λύση και έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.
Β. Η Ένωση Γονέων επίσης βλέπει ότι προχωράμε.
Η δημοπράτηση του έργου λοιπόν θα γίνει μετά την εκπόνηση των μελετών.
Δηλαδή μετά τον Ιούλιο.
Οι προσπάθειες δεν γίνονται για να χαρακτηρισθούν σε αξιέπαινες ή μη, ούτε για να αποκομισθούν δάφνες και ψήφοι. Θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας απέναντι στα παιδιά και στους γονείς που έχουν τόσο ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Υπάρχουν όμως δυσκολίες. Είναι δύσκολο να βιάζεται κανείς σε ένα γραφειοκρατικό περιβάλλον που μόνο να σε καθυστερεί ξέρει. Καθημερινότητα που την βιώνουμε όλοι εμείς οι κατοικούντες στην Ελλάδα.
Μπορεί λοιπόν κάποιος να μηδενίσει ΟΛΕΣ αυτές τις ενέργειες και τις ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε δύο μόνο γραμμές;
Φυσικά και ΟΧΙ. Όσο και να προσπαθεί!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία».

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε μας πείθεις.....

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ