Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

14/5/09

Έχει κολλήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας η κατασκευή νόμιμης ζωαγοράς στην Δαλαμανάρα

Τις ενέργειες που έγιναν επί δημαρχείας του, υπενθυμίζει με επιστολή του ο πρώην δήμαρχος Άργους Δημήτρης Πλατής, σχετικά με την κατασκευή νόμιμης ζωαγοράς, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά εδώ και πολλά χρόνια.
Όπως επισημαίνει ο πρώην δήμαρχος το έργο κόλλησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Άργους Σίμο Βαρδάκα, η ένσταση αναστολής δεν έγινε δεκτή, ενώ αναμένεται τον Οκτώβρη να συζητηθεί η ανακοπή.
Στην επιστολή του κου Δημήτρη Πλατή, φαίνεται το ιστορικό των ενεργειών που έγιναν μέχρι να φτάσει το θέμα στο ΣΤΕ.
Με ενημέρωσαν αναγνώστες της εφημερίδας σας ότι στο φύλλο της 23 Απριλίου έχετε στην πρώτη σελίδα θέμα «Παράνομη ζωαγορά» και παραπέμπετε στη σελίδα 3 «έμεινε υπόσχεση η ζωαγορά» και εκεί αναφέρετε το όνομά μου.
Μελέτησα το συγκεκριμένο άρθρο σας και στέκομαι στα παρακάτω: «υπόσχεση στα προεκλογικά μπαλκόνια έχει μείνει η ζωαγορά του Άργους... Στο παρελθόν ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Πλατής, είχε υποσχεθεί να κατασκευάσει νόμιμη ζωαγορά που να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε μέχρι σήμερα. Μάλιστα οι κτηνοτρόφοι αρκετές φορές έκαναν κινητοποιήσεις με το αίτημα της κατασκευής νόμιμης ζωαγοράς, αλλά δεν ίδρωσε κανενός το αυτί».
Κύριε διευθυντά κάθε χρόνο παραμονές Πάσχα είχατε άρθρο με το ίδιο θέμα και μου είχε μείνει η εντύπωση ότι γνωρίζατε τις ενέργειες που είχαν γίνει επί δημαρχίας μας διότι κατ επανάληψη το είχαμε συζητήσει και μαζί. Εμείς είχαμε υποσχεθεί και από το μπαλκόνι την κατασκευή νόμιμης ζωαγοράς και το πράξαμε.
Πρώτο μέλημά μας ήταν να κάνουμε έρευνα στην περιοχή που θα εξυπηρετούσε το σύνολο των κατοίκων της περιοχής μας. Δηλαδή να έχει εύκολη πρόσβαση, να επιτρέπει την εγκατάσταση η χρήση της και να διοχετεύονται εύκολα τα λύματα που θα προέλθουν από το πλύσιμο του χώρου μετά τη χρήση.
Έτσι αποφασίσαμε να αγοράσουμε ένα χωράφι περίπου 5 στρεμμάτων κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα του συμπολίτη μας Τάκη Πεβερέτου, που ήδη λειτουργεί νόμιμη μονάδα αιγοπροβάτων, και στην ευθεία του βιολογικού καθαρισμού σε βάθος από αυτόν 700 μέτρα περίπου. Θα πρέπει να ενημερώσω ότι στην περιοχή αυτή λειτουργούν και άλλες κτηνοτροφικές μονάδες με αιγοπρόβατα. Η χρήση γης σε όλα τα παραπάνω είναι αγροκτηνοτροφική. Η αγορά του οικοπέδου έγινε την 14 Ιουλίου 2005 και αμέσως μετά ξεκινήσαμε να κάνουμε την μελέτη για την κατασκευή της ζωαγοράς.
Αντιμετωπίσαμε πάρα πολλές δυσκολίες μέχρι να πάρουμε την άδεια κατασκευής, από την Πολεοδομία Άργους, διότι το αρμόδιο υπουργείο δεν είχε τις προδιαγραφές για κατασκευή Ζαγοράς.
Για την έκδοση της άδειας απαιτήθηκαν οι αδειοδοτήσεις που είναι γραμμένες στο συνημμένο σχετικό.
Το πως θα κατασκευάζετο το είχαμε σε σκαρίφημα στο ενημερωτικό φυλλάδιο σελίδα 22 με τα έργα μας που είχαμε διανείμει πόρτα - πόρτα τον Σεπτέμβριο του 2006. αντίγραφο της σελίδας σας επισυνάπτω. Η άδεια κατασκευής έχει αριθμό 137/2006. Την μελέτη την έκανε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΡ κ. Καχριμάνης Ιωάννης βοηθούμενος από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και πληρώσαμε μόνο 750 ευρώ για τη στατική μελέτη.
Από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2006 δημοσιεύθηκε στον Αθηναϊκό και τοπικό τύπο ότι η δημοπρασία θα γίνει την 10 Οκτωβρίου στο δημοτικό κατάστημα του Άργους. Συμμετείχαν τρείς κοινοπραξίες εταιρειών. Αναδείχθηκε μειοδότης η κοινοπραξία Ι. Δρουβιώτης – Αθ. Βλαχοκυριάκος.
Η δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Άργους την 24-10-2006 εγκρίνει το πρακτικό δημοπρασίας της επιτροπής διαγωνισμού.
Η αμοιβή της αναδόχου θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου, οικονομικού έτους 2006. Στις 24-11-2006 ορισμένοι κάτοικοι του δ.δ. Δαλαμανάρας υπέβαλαν αίτηση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του νομάρχη για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και κατά της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 14.915/19-5-2006 άδειας ίδρυσης της ζωαγοράς του δήμου Άργους.
Μετά την προσφυγή των πολιτών και μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά δεν μπορούσα να εγκαταστήσω τον εργολάβο. Μετά από ένα μήνα παραδώσαμε τον Δήμο στη νέα δημοτική αρχή που είχε εκλεγεί.
Όταν διάβασα το δημοσίευμά σας, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Άργους και τον ρώτησα εάν ο δικηγόρος Αθηνών που είχε ο Δήμος ορίσει για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάστηκαν το 2007 παρέστη και ποιο είναι το αποτέλεσμα των δικαστών και αν υπερασπίστηκε το Δήμο στην τακτική δικάσιμο και εάν βγήκε η απόφαση.
Μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει απάντηση.
Μετά από τα παραπάνω που σας ενημέρωσα, πιστεύω ότι έχετε πειστεί, ότι ούτε ο τίτλος αλλά ούτε και το περιεχόμενο του δημοσιευμάτός σας, μπορεί να χαρακτηρίσει εμάς που επί τέσσερα χρόνια εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις, συντάξαμε μελέτες (χωρίς να πληρώσουμε έξω μελετητές) και εκτελέσαμε έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τόσων όσων δεν είχαν εκτελεσθεί τα τελευταία 15 χρόνια. Πιστεύω ότι θα επιμείνετε να πάρετε απάντηση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Άργους, όπως και εγώ, για τις ενέργειές της νυν δημοτικής αρχής το τί έχει κάνει για την υπεράσπιση της υπόθεσης όπως η νομοθεσία επιβάλλει.
Παρακαλώ με τη δημοσίευση της απάντησής μας στον ίδιο χώρο που είχατε δημοσιεύσει το δικό σας άρθρο».
Φυσικά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο μέχρι σήμερα αφού νόμιμη ζωαγορά δεν υφίσταται και οι κτηνοτρόφοι που επιθυμούν να πωλούν τα ζώα τους αναγκάζονται να παρανομούν, ενώ οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια.
Επομένως τόσο ο τίτλος όσο και το ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο «α» το Πάσχα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα μιας και μέχρι σήμερα η νόμιμη ζωαγορά έχει μείνει υπόσχεση. Όσο για το ποιος ευθύνεται ή όχι λίγο απασχολεί τόσο τους καταναλωτές που αγοράζουν ανεξέλεγκτα τα ζώα, όσο και τους κτηνοτρόφους που αναγκάζονται να παρανομούν. Ευχής έργο είναι να λειτουργήσει η ζωαγορά, ώστε να πάψει και η παρανομία.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ