Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

18/6/09

Φέσι 400.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΝ

Επιπλέον τόκους θα πληρώνουν στο εξής όσοι καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού στο Ναύπλιο.
Η ΔΕΥΑΝ, μαζί με την τελευταία αποστολή των λογαριασμών, απέστειλε στους καταναλωτές και μια αυστηρού περιεχομένου επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση επιβολής των τόκων.
Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:
«Αγαπητέ καταναλωτή, θεωρούμε σκόπιμο να σε ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έλαβε απόφαση (4/2009) σχετικά με αυτούς που αμελούν να εξοφλήσουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους και εμποδίζουν την ομαλή πληρωμή των υποχρεώσεων της επιχείρησης.
Συγκεκριμένα με την έκδοση του παρόντος λογαριασμού, από την λήξη της ημερομηνίας πληρωμής του και για κάθε μήνα καθυστέρησης - για όσους αμελούν - θα επιβάλλονται χρηματικές επιβαρύνσεις.
Το μέτρο αυτό ελήφθη αναγκαστικά γιατί οι μη συνεπείς καταναλωτές οφείλουν (400.000 ευρώ) τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ γεγονός που έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.».
Η απόφαση για την επιβολή των τόκων πάρθηκε από τη ΔΕΥΑΝ στις 22 Ιανουαρίου. Ψήφισαν υπέρ της πρότασης του προέδρου Ανδριανού Ανυφαντή τα μέλη Αρματάς Νίκος, Λούμος Κώστας, Μπαρού Ραφαήλ, Αράπογλου Γιάννης, Μαντάς Παναγιώτης, Παπαθανασίου Θοδωρής, Τσορώνης Τάσος, ενώ απουσίαζαν και δεν ψήφισαν οι Νίκος Χρόνης και Μπάμπης Αντωνιάδης.
Στα πρακτικά της ΔΕΥΑΝ που αναζήτησε ο «α» για το θέμα «Περί επιβολής τόκων στους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ύδρευσης», αναφέρονται τα παρακάτω:
«Εισάγεται για συζήτηση το τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά στην επιβολή τόκων στους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ύδρευσης.
Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αδριανός Ανυφαντής ο οποίος αναφέρει ότι πρόκειται για τον τρόπο εξόφλησης λογαριασμών ύδρευσης από καταναλωτές που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ενημερώνει επίσης ότι προκειμένου η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. να είναι συνεπής στις πληρωμές των έργων που εκτελεί και γενικότερα των οικονομικών υποχρεώσεων της, προτείνει την επιβολή χρηματικής επιβάρυνσης για κάθε μήνα καθυστέρησης σε αυτούς που αμελούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους.
Με αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής θα ευαισθητοποιηθεί γνωρίζοντας ότι αν δεν εξοφλήσει έγκαιρα τον λογαριασμό ύδρευσης θα του επιβληθεί τόκος ανάλογα με την κατανάλωση του.
Οι κ.κ. σύμβουλοι συμφωνούν και αποφασίζουν ομόφωνα την επιβολή χρηματικής επιβάρυνσης για κάθε μήνα καθυστέρησης σε αυτούς που αμελούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης έγκαιρα».
Αξίζει να τονιστεί ότι υπολογίζεται πως υπάρχουν στη ΔΕΥΑΝ ανεξόφλητοι λογαριασμοί της τάξεως των 400.000 ευρώ, την στιγμή που η Δημοτική Επιχείρηση αναγκάζεται κάθε τόσο να χρεώνεται με δάνεια για να συνεχίσει να λειτουργεί.
Χαρακτηριστική είναι η αναφορά σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Άλλη Πρόταση», για τους μεγάλους οφειλέτες:
Νοσοκομείο Ναυπλίου για σύνδεση με βιολογικό 20.000 ευρώ
Φυλακές Αγροτικές Ποινικές 60.000 ευρώ
Στρατόπεδο ΚΕΜΧ 60.000 ευρώ
Επαγγελματίες της πόλης 12.000 ευρώ
Και οφειλές ιδιωτών, φυσικών προσώπων είναι περίπου 250.000 ευρώ.
Αν υπολογίσουμε ότι το μέσο όρο του διμήνου είναι λογαριασμοί της τάξης των 40 ευρώ και υπάρχουν ιδιώτες που χρωστούν και χίλια ευρώ άρα δεν έχουν πληρώσει για περίπου τέσσερα χρόνια. Δηλαδή υπάρχουν πολίτες στην πόλη μας και όχι λίγοι, ίσως πάνω από 200 φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν πληρώσει νερό εδώ και πολλά χρόνια.
Υπάρχουν όμως και πολίτες που εάν δεν πληρώσουν γίνεται άμεσα η κοπή του νερού πληρώνοντας αρκετά ευρώ για την επανασύνδεση».
Και βέβαια είναι λογικό το ερώτημα που τίθεται:
«Με ποιες «πλάτες» και ποιών κάποιοι συστηματικά δεν πληρώνουν νερό στην πόλη; Υπάρχουν Δημοτικοί σύμβουλοι που προτρέπουν την ΔΕΥΑΝ να μην κάνει διακοπές νερού σε κατοίκους που έχουν οφειλές;
Εάν μάλιστα σκεφτούμε ότι από τα 10.000 ρολόγια που έχει η ΔΕΥΑΝ με παροχή νερού τα 1.000 είναι μηδενικά (δηλαδή το 10 % των παροχών έχει μηδενική ένδειξη) τότε μπορούμε να κατανοήσουμε την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΝ».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ