Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

18/6/09

Απειλεί πάλι με παραίτηση ο Μανώλης και βάζει σε ομηρία την κυβέρνηση

Όμηρος του Γιάννη Μανώλη είναι ο Κ. Καραμανλής, μέχρι το Σεπτέμβριο.
Ο βουλευτής Αργολίδας με χθεσινές του δηλώσεις στον Flash 96, τόνισε ότι παραιτείται για καθαρά πολιτικούς λόγους και δεν προτίθεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, αφού παραδίδει την έδρα του στο κόμμα με το οποίο εξελέγη.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής είπε: «Οριστική και αμετάκλητη η απόφασή μου να παραιτηθώ στις 9 Σεπτεμβρίου», ενώ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Μαξίμου και του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Ψάχνουν θύμα για να του φορτώσουν την ήττα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, φουντώνουν καθημερινά τα σενάρια που θέλουν κάτι άλλο να κρύβεται πίσω από τους λόγους που επικαλείται ο βουλευτής. Δεν λείπουν εκείνοι που συνδέουν τη συμπεριφορά του κ. Μανώλη με τις πληροφορίες ότι στις επόμενες εκλογές υποψήφιος στην Αργολίδα θα είναι ο διευθυντής του γραφείου Tύπου του πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός, κάτι που βλέπει το φως της δημοσιότητας και στον Αθηναϊκό τύπο (Απογευματινή, Τα Νέα κλπ). Οι εσωκομματικές διαμάχες που έχουν ξεσπάσει στην Αργολίδα έχουν γίνει πλέον γνωστές και στο Πανελλήνιο μετά τις κινήσεις που έχουν γίνει για την στήριξη της υποψηφιότητας του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Ανδριανού.
Ο κ. Μανώλης πάντως, κάνει λόγο για συρρίκνωση της παράταξης, προσθέτει ότι δεν κουνήθηκε φύλλο μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ δεν αποκλείει, να επανέλθει στην πολιτική, αν όπως είπε «υπάρξει πάλι ένα όραμα και ένας στόχος».
Η βραδυφλεγής βόμβα για την κυβέρνησή που άναψε την προηγούμενη Κυριακή με τις δηλώσεις Μανώλη για την δημιουργία νέου κόμματος, φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση όλη τη Νέα Δημοκρατία που στηρίζεται σε ισχνή πλειοψηφία.
Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μανώλης άνοιξε το θέμα με δηλώσεις του στη Real news που έγραψε: «Μία ριζοσπαστική πρόταση που θα λειτουργήσει ως «σοκ» αλλά και ως «απάντηση» στην απαξίωση που δείχνουν οι πολίτες στο πολιτικό σύστημα καταθέτει στη Real news ο Γιάννης Μανώλης. Ο βουλευτής Αργολίδας προτείνει την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς παράταξης μέσα από ένα νέο κόμμα που θα έχει άλλο «όνομα- και άλλο -σύμβολο». Μία πρόταση που είχε πρωτοσυζητηθεί όταν ανέλαβε αρχηγός της Ν .Δ. ο Κ. Καραμανλής... Τώρα κάποια στελέχη της Ν-Δ. την επαναφέρουν με διπλό στόχο: Αφενός την ανανέωση του πολιτικού συστήματος και αφετέρου την απορρόφηση του ΛΑΟΣ.
-Εγώ θέλω εδώ και τώρα νέα ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς με αλλαγή συμβόλων, αλλαγή ονόματος στην οποία θα ενταχθούν όλοι όσοι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα, όλοι όσοι συμφωνούν με τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της ηθικής στην πολιτική», λέει ο βουλευτής Αργολίδας. Και συνεχίζει: «Αυτό πρέπει να γίνει οπό τις εκλογές. Αναφέρομαι στην ένωση της κεντροδεξιάς. Η πρότασή μου δεν αφορά συνεργασία δύο διαφορετικών κομμάτων, αλλά ένα νέο κόμμα, στο οποίο θα ενταχθούν όσοι από τη Ν.Δ. και από τον ΛΑΟΣ αποδέχονται τις αρχές που προανέφερα».
Ακολούθησε η περιβόητη επιστολή προς τον πρωθυπουργό, στην οποία παρ ότι δεν δοθεί στη δημοσιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μανώλης αναφέρει ότι δεν θα ξανά είναι υποψήφιος και ότι θα ανακοινώσει την παραίτησή του την πρώτη ημέρα λειτουργίας του θερινού τμήματος της βουλής που θα συμμετέχει. Αναφέρεται ακόμα στα σκάνδαλα και ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό γιατί δεν προχώρησε σε γενναίες πρωτοβουλίες μετά την ήττα των ευρωεκλογών.
Πάντως, ο βουλευτής με δηλώσεις του διαψεύδει τις φήμες που τον φέρουν να κατεβαίνει ως υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ. Είπε χαρακτηριστικά: «Τα γνωστά παπαγαλάκια, επιχειρώντας να απαξιώσουν τις πολιτικές μου θέσεις, με κατηγορούν ότι θα είμαι υποψήφιος με τον ΛΑ.Ο.Σ. στον νομό Αργολίδας. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Δηλώνω, επιπλέον, ότι με τις αποφάσεις μου, για τις οποίες έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό, δεν τίθεται κανένα θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ