Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

24/6/09

Του παραλόγου η θητεία ήρθε στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου με κοριούς και τσιμπούρια

Δεν ήταν τυχαία η επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο στρατόπεδο του Ναυπλίου πριν από μερικές ημέρες, κατά την ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «α» είχε προηγηθεί καταγγελία στρατιωτών για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, η οποία φαίνεται ότι είχε φτάσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το ΚΕΜΧ χαρακτηρίζεται ως ένα από τα χειρότερα στρατόπεδα στη χώρα, με παλιά και κακοσυντηρημένα κτήρια, με τουαλέτες σε άθλια κατάσταση, με κοριούς και τσιμπούρια, με απαράδεκτο φαγητό, με σάπια στρώματα στους θαλάμους.
Η άμεση αντίδραση του υφυπουργού ήταν να αναφερθεί στην ανάγκη βελτίωσης της καθημερινότητας στρατευσίμων και στελεχών και στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Συγκεκριμένα το «Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος - Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων», με ανακοίνωσή του κατήγγελλε τα παρακάτω:
«Την ώρα που στους διαδρόμους του Πενταγώνου ψάχνουν ακόμη να βρουν τι συμβαίνει με τις συνθήκες στα στρατόπεδα, νέες θλιβερές καταγγελίες φτάνουν από το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο. Είναι ίσως ένα από τα χειρότερα στρατόπεδα στη χώρα. Τα κτήρια είναι εμφανώς παλιά και κακοσυντηρημένα. Οι εσωτερικές τουαλέτες είναι λιγοστές, σε άθλια κατάσταση, ενώ πολλές από αυτές είναι βουλωμένες, χωρίς να μπορούν να επιδιορθωθούν. Το αποτέλεσμα είναι οι φαντάροι να καταφεύγουν στις εξωτερικές τουαλέτες που αφενός δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση αφετέρου κρύβουν κι άλλους κινδύνους. Κοριοί, τσιμπούρια, σκνίπες και άλλα πετούμενα είναι καθημερινός εφιάλτης. Επιπλέον, το ζεστό νερό στα μπάνια είναι θέμα τύχης, αφού σχεδόν πάντα τελειώνει γρήγορα. Το φαγητό απαράδεκτο και σε ποιότητα και σε ποσότητα. Τα μαγειρεία ακολουθούν το ίδιο μοτίβο του στρατοπέδου. Εντύπωση προκαλούν τα χαλασμένα πλυντήρια πιάτων. Γιατί να χαλάνε λεφτά για να τα φτιάξουν όταν υπάρχουν οι φαντάροι να τα πλένουν με τα χέρια, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα στρατόπεδα!!!
Παρόμοια η κατάσταση στους θαλάμους. Ξηλωμένα κρεβάτια, σάπια στρώματα, ανύπαρκτοι φοριαμοί κ.α. Τελευταίο πρόβλημα, ίσως μεγαλύτερο από όλα η παντελής έλλειψη πόσιμου νερού. Μοναδική λύση το εμφιαλωμένο νερό, που φυσικά πληρώνουν οι φαντάροι και που συχνά δε φτάνει για όλους, οπότε κάποιοι μένουν χωρίς νερό!! Τα προβλήματα δεν κουκουλώνονται. Οι στρατευμένοι βρίσκονται μέσα υποχρεωτικά. Το επίπεδο διαβίωσης και οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι πολυτέλεια. Η ιεραρχία αντί να ειρωνεύεται με εκφράσεις του τύπου «δεν ήρθατε για διακοπές» ή «δεν είστε σε ξενοδοχείο» να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων θα συνεχίσει να μάχεται για τις συνθήκες μέσα στα στρατόπεδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει πίσω από τα συρματοπλέγματα. Η ενημέρωσή μας βασίζεται στη δράση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και στα γράμματα ή τις καταγγελίες των φαντάρων. Οι καταγγελίες της επιτροπής είναι πραγματικές, άμεσες και συγκεκριμένες. Γι’ αυτό και δεν αναφέρονται μόνο σε καταστάσεις αλλά και σε συγκεκριμένες ευθύνες των αξιωματικών - διοικητών, αλλά και στις πολιτικές που βαρύνουν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.Η λάσπη των παρατρεχάμενων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των βυσματικών και μισθοσυντήρητων κονδυλοφόρων, των κάθε είδους παράσιτων των γραφείων με αποκλειστική απασχόληση το σερφάρισμα στο Ιντερνέτ προκειμένου να βρίσουν, να αμαυρώσουν όσους ασκούν κριτική και να υμνήσουν τον προϊστάμενο τους υπουργό Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκη, δε μας αγγίζει.Όλοι ξέρουν ότι οι συνθήκες των στρατοπέδων είναι όπως τις παρουσιάζουν οι φαντάροι και όχι όπως την παρουσιάζει η ιεραρχία, ωραιοποιώντας και συγκαλύπτοντας τις βαριές τις ευθύνες. Οι επιθεωρήσεις και οι τελετές ορκωμοσίας είναι απλά μια βιτρίνα, ένα σουλούπωμα της τελευταίας στιγμής, για το οποίο πάλι χάνονται οι φαντάροι. Αυτή όμως δεν είναι η καθημερινότητα των φαντάρων. Ας βγει λοιπόν κάποιος από εσάς επώνυμα και να διαψεύσει έστω κάτι. Αλλιώς να πάτε μόνοι σας αν χρειαστεί να μαζέψετε τα τσιμπούρια από τις τουαλέτες του Ναυπλίου.
Καλούμε τους φαντάρους να βγουν στην αναφορά Παραπονούμενοι. Να δημιουργήσουν Επιτροπές Φαντάρων. Να αμφισβητήσουν του «Παραλόγου τη θητεία».Το γραφείο του υφυπουργού, μετά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο του Ναυπλίου ανακοίνωσε: «Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των κληρωτών της B΄ ΕΣΣΟ 2009, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο.
Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης της καθημερινότητας στρατευσίμων και στελεχών, προσθέτοντας ότι «προς αυτή την κατεύθυνση μετά από καταγραφή των αναγκών του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο, αποφασίσαμε από κοινού Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία να προχωρήσουμε σταδιακά στην κάλυψη αυτών που είναι άμεσης προτεραιότητας.
Η προσπάθεια ξεκίνησε από τις αρχές του 2009. Και δε μένουμε εκεί. Χρειαζόμαστε και άλλα, για να φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι έχουμε πετύχει το στόχο μας: Τη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Αυτό άλλωστε θέλει κάθε γονιός όταν εμπιστεύεται σε εμάς το παιδί του. Αυτό επιζητούμε και εμείς. Άριστες συνθήκες διαβίωσης, θητεία με ουσία και συνεχή μέριμνα προσωπικού.
Αυτό είναι και το νόημα των συνεχών μου επισκέψεων σε μονάδες και σχηματισμούς».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ