Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

3/6/09

Το ασφαλτοδάνειο και οι αντιδράσεις

Έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης στον δήμο Ναυπλίου για την σύναψη δάνειου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 900.000 ευρώ για να χρησιμοποιηθεί για εργολαβίες ασφαλτοστρώσεων.
Τόσο ο συνδυασμός «΄Άλλη Πρόταση», όσο και ο σύμβουλος Γιώργος Τσούρνος με ανακοινώσεις τους κατακρίνουν τον δήμαρχο Παναγιώτη Αναγνωσταρά θεωρώντας ότι υποθηκεύεται το μέλλον του δήμου.
Η «Άλλη Πρόταση» τονίζει: «Ουσιαστικά με το δάνειο αυτό υποθηκεύεται ακόμα περισσότερο η οικονομική ευρωστία του Δήμου μας για τις επόμενες δεκαετίες εάν σκεφθούμε και τα υπόλοιπα πολύ μεγάλα δάνεια που έχει λάβει ο Δήμος μας και η ΔΕΥΑΝ για τα οποία έχει εγγυηθεί ο Δήμος, ο οποίος και τελικά τα πληρώνει.
Κατά τη γνώμη μας το δάνειο αυτό γίνεται με το βλέμμα μάλλον στις εκλογές του 2010 ώστε να κερδηθούν οι εντυπώσεις από την πλειοψηφούσα παράταξη με την εκτέλεση κάποιων έργων».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσούρνος επισημαίνει: «Είναι πανελλήνια πρωτοτυπία δήμος να ζητάει δάνειο για ασφαλτοστρώσεις. Και πριν συνέλθουμε από το ψυχολογικό soc, o δήμαρχος ανακοίνωσε ότι πέραν των 900.000 ευρώ, είναι σε εξέλιξη και άλλες δημοπρασίες ασφαλτικών ύψους 600.000 ευρώ.
Μετά επταετία, προεκλογικά θυμήθηκε ο δήμαρχος το σε άθλια κατάσταση οδικό δίκτυο. Δεν τον φοβίζει το δήμαρχο το μαύρο χρώμα της ασφαλτοστρώσεως και μάλιστα όταν πραγματοποιείται παραμονές εκλογών.
Ο δήμος Ναυπλίου οδεύει προς χρεοκοπία. Οι επόμενοι δήμαρχοι θα παραλάβουν ένα δήμο τα έσοδα του οποίου δεν θα καλύπτουν μισθούς και τοκοχρεολύσια.
Η δημοτική Αρχή προτάσσει τα ασφαλτικά διότι εκεί θα εξυπηρετηθούν προσωπικά και κάποιοι δημότες ώστε να ανταποδώσουν τα ανάλογα εκλογικά».
Η Άλλη Πρόταση» μάλιστα θέτει και συγκεκριμένα ερωτήματα: «Είναι ολοφάνερο ότι η κατάσταση των δρόμων σήμερα στην πόλη του Ναυπλίου είναι τραγική. Άραγε αναζητήσαμε ποτέ τις αιτίες για το ποιος φταίει για την κατάσταση των δρόμων; Δεν έχει ευθύνες ο εργολάβος των έργων ύδρευσης – αποχέτευσης και η αποκατάσταση που έκανε; Αποδόθηκαν οι ευθύνες την στιγμή που έπρεπε; Πληρώθηκε ο εργολάβος της ΔΕΥΑΝ για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων ή θα πρέπει οι δημότες να πληρώσουν εκ νέου τις ασφαλτοστρώσεις για τις οποίες ήδη έχουν και άλλη φορά πληρώσει;
Ποτέ δεν έγινε μια ιεράρχηση των δρόμων στους οποίους θα πρέπει να γίνουν έργα αποκατάστασης κατά προτεραιότητα, ώστε να μην μένουν υπόνοιες ότι δίδονται προτεραιότητες σε περιοχές όπου υπάρχουν συμφέροντα».
Και προσθέτει: «Το γνωστό απόφευγμα «ράβε ξήλωνε» είναι κυρίαρχο στην πόλη μας. Θα ασφαλτοστρώσουμε δρόμους στην περιοχή Κούρτη χωρίς να έχουμε καταλήξει ακόμα στα ύψη που πρέπει να διαμορφωθούν οι δρόμοι. Ρίξαμε άσφαλτο στην οδό Τριπόλεως και σήμερα πρέπει ο δρόμος να σηκωθεί πάνω από 15 cm. Δεν έχουμε μελετήσει - σχεδιάσει για υπόγειες καλωδιώσεις σε συνεργασία με ΔΕΗ, ΟΤΕ καλωδιώσεις οπτικών ινών για γρήγορο διαδίκτυο, δίκτυο φυσικού αερίου και πυρασφάλεια για να μην ρίχνουμε άσφαλτο και μετά από λίγο να σκάβουμε τους ίδιους δρόμους.
Θα ασφαλτοστρώσουμε δρόμους που ακόμα δεν έχουν ανοίξει; Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις αναλογισμού για να ανοίξουν δρόμοι σε όλο το πλάτος. Δηλαδή θα ασφαλτοστρώσουμε την Μεσολογγίου την Πρ Ηλία, την Αγ Ανδριανού, την Μ Ασίας και μετά από λίγο καρό θα τις ανοίξουμε στο πραγματικό πλάτος και θα ασφαλτοστρώσουμε από την αρχή;»
Ενώ ο κος Τσούρνος τονίζει: «Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η διαχείριση Αναγνωσταρά στο δήμο είναι σπάταλη χωρίς πρόγραμμα και ιεράρχηση των αναγκών κυρίως ψηφοθηρική και βλαπτική για τα συμφέροντα των δημοτών, διαχείριση που εγγίζει τα όρια της παρανομίας.
Γράψαμε κατ’ επανάληψη ότι ο δήμος μας, ένας από τους πιο εύρωστους οικονομικά μεταξύ όλων των δήμων της Ελλάδος, κατέληξε να ζητά δάνειο ακόμη και για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Τα αναγκαία έργα όπως Μπούρτζι, Τελωνείο, πράσινο, επεκτάσεις σχεδίων πόλεως, ανακύκλωση, Καραθώνα, λιμάνι, σχολικά κτίρια κ.λ.π., έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, έχουν αρχειοθετηθεί στο χρονοντούλαπο των αζητήτων.
Με ετήσιο προϋπολογισμό 25.000.000 ευρώ, πλέον των 3.000.000 ευρώ του μερίσματος των μετόχων, δεν κατέστη δυνατό στην επταετία Αναγνωσταρά να κατασκευαστούν αξιόλογα έργα. Προβάλλει ως επίτευγμα τη διάνοιξη της οδού Χαριλάου Τρικούπη».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ