Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

16/7/09

Τα φορτηγά στην Τρικούπη

Την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στοχεύει να διοχετεύσει από την οδό Χαριλάου Τρικούπη ο δήμος Ναυπλίου, προκειμένου να αποσυμφορεθεί η Ενδεκάτη και η οδός Άργους.
Η προηγούμενη απόπειρα πριν από μερικά χρόνια, να διέρχονται τα φορτηγά από την οδό Μεσολογγίου, είχε αποτύχει αφού η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως «αμιγούς κατοικίας ζώνη» οπότε και η αντίδραση των κατοίκων, δεν άφηνε περιθώρια να γίνει η Μεσολογγίου ο δρόμος που θα διέρχονταν τα οχήματα βαρέως τύπου.
Οι κάτοικοι της Χ. Τρικούπη δεν φαίνεται να αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο, οπότε μάλλον θα ανασάνει κυκλοφορικά η Ενδεκάτη και η Άργους όταν ολοκληρωθούν τα έργα.
Χρόνια τώρα γίνεται προσπάθεια να σταματήσει η διέλευση των φορτηγών από την Ενδεκάτη και την οδό Άργους. Μετά την αποτυχία της προσπάθειας να περνούν τα φορτηγά από την Μεσολογγίου, η Ενδεκάτη ήταν η μόνη αναγκαστική λύση, δημιουργώντας όμως τεράστια προβλήματα. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα αντιμετωπιζόταν με τα φορτηγά που μετέφεραν αδρανή στο λιμάνι του Ναυπλίου και διέρχονταν όλο σχεδόν το εικοσιτετράωρο. Παλαιότερα μάλιστα περνούσαν από την οδό Ασκληπιού και συνέχιζαν μέσω Ενδεκάτης προς την οδό Σιδηράς Μεραρχίας και κατόπιν λόγω της όχλησης που προκαλούσαν, από την Ενδεκάτη έστριβαν προς την οδό Άργους.
Και η Ενδεκάτη αλλά και η Άργους επί σειρά ετών είναι ιδιαίτερα φορτωμένες κυκλοφοριακά. Ιδιαίτερα η οδός Άργους από την στιγμή που στένεψε με την δημιουργία τεράστιων πεζοδρομίων και ταυτόχρονα έγινε και εμπορικό κέντρο της πόλης καθημερινά και ιδίως τα Σάββατα, ασφυκτιά.
Ανάλογο πρόβλημα όμως δημιουργείται τα τελευταία χρόνια και στην οδό Ασκληπιού. Από την στροφή του στρατοπέδου μέχρι την Ενδεκάτη είναι φορές που οι οδηγοί αγανακτούν. Ιδιαίτερη όχληση, αντιμετωπίζουν και οι μόνιμοι κάτοικοι με τον θόρυβο που είναι συνεχής και ανυπόφορος όλο το εικοσιτετράωρο. Το πρόβλημα του κυκλοφοριακού φόρτου της Ασκληπιού αναμένεται να μεγαλώσει κάθετα από την στιγμή που ο συγκεκριμένος δρόμος γίνει η βασική είσοδος του Ναυπλίου, με την ολοκλήρωση του αρχαιολογικού δρόμου που καταλήγει στην Αγία Ελεούσα. Αυτό σημαίνει ότι όλος ο όγκος των αυτοκινήτων που φτάνουν στο Ναύπλιο από την Αθήνα θα περνά από την Ασκληπιού.
Ο στόχος της δημοτικής αρχής να αποσυμφορεθούν μέσω της οδού Χαριλάου Τρικούπη όλοι οι δρόμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αυτή τη στιγμή, διαφαίνεται από το δελτίο τύπου που έβγαλε ο δήμος την Τρίτη, όπου τονίζεται χαρακτηριστικά:
-« Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων ολοκληρώνει τα έργα υποδομής έτσι ώστε η οδός Χαρ. Τρικούπη να δοθεί σε χρήση ανακουφίζοντας την περιοχή ενδεκάτη αλλά και την οδό Αργους από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων αλλά και αυτοκινήτων Ι.Χ. Παράλληλα ο Δήμος Ναυπλιέων έχει προγραμματίσει την κατασκευή πεζοδρομίων επί της οδού Χαρ. Τρικούπη αλλά προωθεί και την διαμόρφωση κόμβων μεταξύ οδού Χαρ. Τρικούπη με οδούς Ασκληπιού και Αργους για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων».
Τα πρώτα φορτηγά αναμένεται να περάσουν από την Χαριλάου Τρικούπη σε 2,5 μήνες, αφού όπως τονίζει ο δήμος «τα έργα διαμόρφωσης της οδού Χαρ. Τρικούπη θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2009».
Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους κατοίκους δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει ιδιαίτερη και μαζική αντίδραση, οπότε αν δεχθούν αυτήν την λύση, θα ανασάνουν η Ενδεκάτη και τμήματα της Άργους και της Ασκληπιού.
Ήδη αυτές τις ημέρες η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων στο τμήμα της οδού Χαρ. Τρικούπη που πρόσφατα διανοίχθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων. Ο νέος αγωγός αποτελεί τμήμα μεγαλύτερου που ήδη έχει κατασκευασθεί επί της Χαρ. Τρικούπη και με την ολοκλήρωση της κατασκευής τα νερά της βροχής θα οδηγούνται από την οδό Ασκληπιού στο λιμάνι Ναυπλίου.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ