Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

16/7/09

Επίθεση Καλούδη στον Τσακαλιάρη

«Τρία χρόνια διαπιστώνουμε πλέον όλοι αυτό που ο λαός μας εκφράζει σοφά με τη γνωστή παροιμία «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Το μόνο που άλλαξε είναι τα πρόσωπα, αλλά όχι η πολιτική και οι τακτικές. Χωρίς αλλαγή αυτών όμως, δεν πρόκειται να προοδεύσουμε. Και η παρούσα δημοτική αρχή συμπεριφέρεται περιφρονητικά στους πολίτες που την εξέλεξαν, αφού μεγάλος αριθμός αιτήσεων συμπολιτών μας δεν έχει απαντηθεί ακόμα και ένα χρόνο μετά από την υποβολή τους στο Δήμο». Με αυτά τα λόγια απαντά στον απολογισμό του δημάρχου Ασκληπιείου, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Καλούδης.
Επισημαίνει ότι ο απολογισμός εξελίχθηκε σε μια συνεχή προσωπική διένεξη μεταξύ της προηγούμενης και της παρούσας δημοτικής αρχής.
Ο κος Καλούδης στην ανοιχτή προς τους πολίτες επιστολή του τονίζει ακόμα: «Τα έτη 2007 και 2008 ήμουν αναπληρωματικό μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής εκ μέρους της αντιπολίτευσης. Κατά τη διάρκεια της διετίας αυτής ούτε μία φορά δεν εκλήθην να μετέχω στις εργασίες της παραπάνω επιτροπής. Πληροφορήθηκα όμως, ότι το τακτικό μέλος της επιτροπής κ. Τσιλογιάννης, που αναπλήρωνα, κάποιες φορές απουσίαζε από την παραπάνω Επιτροπή και ότι παρόλα αυτά δεν κλήθηκα για να τον αναπληρώσω, για άγνωστους σε εμένα λόγους. Για το λόγο αυτό ζήτησα αντίγραφο των πρακτικών της παραπάνω επιτροπής, τότε ο νυν Δήμαρχος κ. Τσακαλιάρης μου απάντησε εγγράφως ότι δεν έχω έννομο συμφέρον να λάβω γνώση αυτών των πρακτικών. Κατά την άποψη του νυν Δημάρχου δηλαδή ο επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ» και εκπρόσωπος στο Δήμο ενός μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας δεν έχει έννομο συμφέρον ώστε να γνωρίζει τα πρακτικά της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου. Αυτό το γεγονός είναι νομίζω αρκετά αντιπροσωπευτικό για να διαφανεί η άποψη του νυν Δημάρχου για το ρόλο της μειοψηφίας στο Δήμο, αλλά για τη διαφάνεια από την οποία θα πρέπει να διέπονται οι αποφάσεις στο Δήμο. Όσο για το δικαίωμα ενημέρωσης των δημοτών αυτό μάλλον δεν υφίσταται για το Δήμαρχο, αφού ούτε καν οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν το έχουν. Στη συνέχεια, όταν στο Δημοτικό συμβούλιο που εξελέγησαν τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής για τα έτη 2009 και 2010, πρότεινα να εκλεγώ και πάλι μέλος αυτής της Δημαρχιακής Επιτροπής, η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου, υπό τον πρώην Δήμαρχο αυτή την φορά, δεν το δέχθηκε».
Αναφορικά με την άσκηση εξουσίας τονίζει: «τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, τίποτα καινούργιο για την ανάπτυξη του τόπου δεν έγινε από τη δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα έχει υιοθετηθεί μία ιδιαιτέρως επιζήμια λογική για το Δήμο μας, να ξεκινούν έργα, αλλά να μην αποπερατώνονται σωστά. Επίσης, μεγάλα έργα, όπως ο δρόμος της Κάντιας χάθηκε λόγω της ανεύθυνης στάσης και των δύο και ο βιολογικός καθαρισμός παρουσιάζει ακόμα σοβαρές δυσλειτουργίες. Επίσης, συχνά η νυν δημοτική αρχή αναφέρει κατά καιρούς προϋπολογισμούς έργων που στην πραγματικότητα δεν είναι υλοποιήσιμοι. Επίσης, τα τελευταία χρόνια δεν έγινε κάποια ενέργεια για την προβολή του βασικού προϊόντος του τόπου μας που είναι το λάδι. Δεν συμμετείχαμε, ως Δήμος, σε κάποια έκθεση ούτε καν με ένα διαφημιστικό φυλλάδιο».
Ο δημοτικός σύμβουλος μιλά για ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής:» Η σημερινή δημοτική αρχή επιβεβαιώνει καθημερινά την ανεπάρκειά της στην διαχείριση των προβλημάτων του τόπου μας. Σε μεγάλα ζητήματα προσπαθεί, βρίσκoντας διάφορες δικαιολογίες να κωλυσιεργεί. Η πρώην δημοτική αρχή απλά διακατέχεται από βουλιμία για την εξουσία και προσπαθεί να σας παραπλανήσει και πάλι, ισχυριζόμενη ότι έχει τις λύσεις, τις οποίες ποτέ όμως δεν εφάρμοσε στο παρελθόν, όταν είχε τη δυνατότητα».

Κάλεσμα

Ο κος Καλούδης αναφερόμενος στον συνδυασμό του επισημαίνει: «Εμείς στη «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» έχοντας παραμερίσει τις κομματικές μας ταυτότητες, λειτουργούμε με μοναδικό όραμα την πρόοδο και την προκοπή αυτού του τόπου. Πιστεύουμε σε μία ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό σας καλούμε όλους να συστρατευτείται μαζί μας, ώστε το όραμα που έχουμε για τον τόπο μας, να γίνει πραγματικότητα. Θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας να μάχονται για το καλό του τόπου μας. Για εμάς κανένας δεν περισσεύει, δεν υπάρχουν χαμένες τετραετίες, μόνο χαμένες ευκαιρίες για τον τόπο υπάρχουν.
Ο συνδυασμός «Νέα Πνοή» δε δημιουργήθηκε για την αλλαγή της δημοτικής αρχής ή σαν αντίδραση στην πρώην δημοτική αρχή, όπως οι δύο άλλοι δημοτικοί συνδυασμοί προσπαθούν να το προβάλουν συνεχώς, ο καθένας τους προσβλέποντας σε μελλοντικό πολιτικό όφελος. Ο συνδυασμός μας κατέθεσε ένα πρόγραμμα για το Δήμο μας, δυναμικό, ρεαλιστικό, προοδευτικό και ευέλικτο, ώστε μέσα στα στενά περιθώρια των τεσσάρων ετών να μπορεί να πραγματοποιηθεί. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να λάβουμε την πλειοψηφία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και στο μέλλον με περισσότερη δύναμη, αλλά και με την απαραίτητη πλέον πείρα. Θα επανέλθουμε άμεσα με σοβαρές προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν στο Δήμο μας, αποδεικνύοντας έτσι τη συνέπεια μας προς εσάς».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ