Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

27/5/10

Συνωστισμός στη ΝΔ για τον δήμο Επιδαύρου, ενώ στο ΠΑΣΟΚ μάλλον έχουν ξεκαθαριστεί οι ρόλοι

Την ψήφιση του Καλλικράτη περιμένουν για να βγουν στην …πιάτσα οι υποψήφιοι δήμαρχοι του καινούργιου διευρυμένου δήμου Επιδαύρου.


Ανεπίσημα έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές με στελέχη των κομμάτων τους για να δοθεί η «απαιτούμενη» στήριξη. Και όσο τα πράγματα φαίνονται απλά στο ΠΑΣΟΚ, τόσο πιο σύνθετα γίνονται στη Νέα Δημοκρατία.

Από το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, η συμφωνία των δημάρχων Ασκληπιείου και Επιδαύρου για την συνένωση των δήμων τους, που ξεκίνησε πολύ πριν τον Καλλικράτη, είχε και το σκέλος της συμφωνίας για την ηγεσία του συνδυασμού που θα διεκδικήσει τον δήμο που θα προκύψει μετά την συνένωση. Πληροφορίες λοιπόν θέλουν τον Χρήστο Τσακαλιάρη, να τα έχει βρει με τον Νίκο Γεώργα, με τον δεύτερο να κάθεται στην άκρη υπέρ της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Ασκληπιείου. Βέβαια, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις και άλλων που ενδιαφέρονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς γενικότερα να ηγηθούν ενός συνδυασμού στον Καλλικρατικό δήμο Επιδαύρου, αλλά φαίνεται ότι δεν τολμούν να τα βάλουν με τους «μεγάλους». Άλλωστε λίγοι είναι αυτοί που από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αμφισβητούν την επιτυχία, αλλά και την ικανότητα να κερδίσει τις εκλογές ο Χρήστος Τσακαλιάρης.

Από τη Νέα Δημοκρατία λέγεται, ότι η επιθυμία του Αλέξανδρου Λιμνιάτη να ξαναηγηθεί δημοτικού συνδυασμού έχει εκλείψει, αν και ο ίδιος δεν έχει φανερώσει τις προθέσεις του, επιβεβαιώνοντας ή διαψεύδοντας κάτι τέτοιο. Πάντως διαρρέει ότι επιχειρείται συμφωνία συνεργασίας του πρώην δημάρχου Επιδαύρου με τον πρώην δήμαρχο Ασκληπιείου και συνονόματό του Αλέξανδρο Τσιλογιάννη, ώστε να ηγηθεί ο τελευταίος δημοτικού συνδυασμού και ο έτερος να συνδράμει από την πλευρά των δημοτικών διαμερισμάτων της Επιδαύρου. Ήδη πάντως ο κος Τσιλογιάννης έχει αρχίσει να κάνει δημόσιες σχέσεις και να εμφανίζεται πιο πυκνά δημοσίως.

Στο Λυγουριό λέγεται πάντως ότι πυκνές είναι και οι συναντήσεις του Αλέξανδρου Τσιλογιάννη, με τον πρώην πρόεδρο κοινότητας Λυγουριού Κώστα Καψάλη, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Άγνωστο ωστόσο είναι το τι ακριβώς συζητούν οι δυό τους, και αν οι συζητήσεις τους αυτές έχουν ως στόχο την δημιουργία κοινού ψηφοδελτίου.

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιοι που δεν επιθυμούν την υποψηφιότητα Τσιλογιάννη, βγάζουν προς τα έξω το όνομα του νομαρχιακού συμβούλου Τάσου Ζαφείρη, αν και φίλοι του λένε ότι ο ίδιος δεν θα τολμούσε κάτι τέτοιο και θα προτιμούσε να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια.

Άγνωστες παραμένουν επίσης ακόμα οι προθέσεις του κου Καλούδη, ο οποίος σπάνια εμφανίζεται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ασκληπιείου.

Τέλος πιέσεις ασκούνται από νεοδημοκλρατικούς κύκλους και προς τον μαθηματικό Κώστα Γκάτζιο, αλλά ο ίδιος δεν έχει εκφράσει δημοσίως τουλάχιστον την επιθυμία του.

Πάντως όσο κι αν η Νέα Δημοκρατία έχει την πλειοψηφία στα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών στην ευρύτερη περιοχή που συνθέτει τον Καλλικρατικό δήμο Επιδαύρου, δεν σημαίνει αυτό ότι τα ίδια ποσοστά μπορούν να δοθούν και στον όποιον υποψήφιο δήμαρχο «χριστεί» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε παίρνοντας επίσημα το λεγόμενο «χρίσμα» είτε «στήριξη» -λέξη πιο προσφιλή τα τελευταία χρόνια. Οι τοπικιστικές ιδιαιτερότητες, οι συγγένειες και οι συμμαχίες, φέρνουν πολλές φορές διαφορετικά αποτελέσματα στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πόσο μάλιστα όταν τα νεοδημοκρατικά ψηφοδέλτια είναι περισσότερα του ενός.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ