Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

27/5/10

Η ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος έφερε σε αντιπαράθεση ΚΝΕ και ΠΑΣΠ στο Ναύπλιο

«Σφάχτηκαν» τα παλικάρια της ΚΝΕ και της ΠΑΣΠ για την συμμετοχή ή όχι στο ψηφοδέλτιο της ΚΝΕ στο Πανεπιστημιακή Σχολή Καλλών Τεχνών στο Ναύπλιο και με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις καταγγελίες επιτίθεται η μια παράταξη στην άλλη.


Τα πάντα ξεκίνησαν όταν για αδιευκρίνιστους ακόμα δημοσιογραφικά λόγους στην λίστα των υποψηφίων της ΚΝΕ συμπεριελήφθη και μια κοπέλα, η οποία φέρεται να μην ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και μάλιστα χωρίς την θέλησή της, όπως λέγετε.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της από πλευράς ΚΝΕ, η φερόμενη υποψηφία θύμωσε και κατάγγειλε την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΚΝΕ με αποτέλεσμα να μειωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα της ΚΝΕ, η οποία με την σειρά της κατηγόρησε τον γραμματέα της ΠΑΣΠ Χριστόδουλο Κώτσινα, ως υποκινητή της φοιτήτριας.

Στον χορό των ανακοινώσεων μπήκε και το ΠΑΣΟΚ Αργολίδας το οποίο με ανακοίνωσή του θεωρεί τα δημοσιεύματα της ΚΝΕ ως συκοφαντικά και τα ερμηνεύει με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα σύμφωνα μα το οποίο «σε αυτές τις εκλογές η «Πανσπουδαστική» από 35 ψήφους και ποσοστό 74,46% που είχε πέρσι έπεσε σε 20 ψήφους και ποσοστό 20,83%. Αντίθετα η ΠΑΣΠ από 10 ψήφους και ποσοστό 21,27% πήρε 38 ψήφους και ποσοστό 39,58%.

Η Ναυπλιώτικη κοινή γνώμη έβλεπε όλο αυτό το διάστημα τον διαρκή ακτιβισμό των μελών της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο (αφισοκολλήσεις, αναγραφή συνθημάτων, εκδηλώσεις μέσα στο Πανεπιστήμιο με κάθε ευκαιρία…) με αποκορύφωμα την τελευταία εκδήλωση με τον ηθοποιό και τ. βουλευτή του ΚΚΕ κ. Κώστα Καζάκο. Έδιναν την εντύπωση ότι ηγεμόνευαν στον χώρο. Όμως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών αποδείχθηκε ότι ενώ έτρεχαν μόνοι τους, ήρθαν τρίτοι.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι συνέπεια της μίζερης και επαναλαμβανόμενης καταγγελτικής τους ρητορείας, η οποία ακυρώνει στην πράξη οποιαδήποτε προοπτική. Αντί να δουν αυτοκριτικά την αναλογία κομματικής δουλειάς προς εκλογικό αποτέλεσμα και να βρουν γιατί ο πολιτικός τους λόγος είχε τόσο μικρή απήχηση… άρχισαν να ψάχνουν φανταστικούς εχθρούς.

Αφορμή δόθηκε από καταγγελία που έκανε μια φοιτήτρια ότι την περιέλαβαν στο ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής» χωρίς τη θέλησή της. Αντί να απαντήσουν στη συγκεκριμένη φοιτήτρια και στις συγκεκριμένες της καταγγελίες, άρχισαν εντελώς αβάσιμα να στοχοποιούν φοιτητές της ΠΑΣΠ και να τους καταγγέλλουν προσωπικά για αναπόδεικτα θέματα.

Το Δημοκρατικό ήθος επιβάλλει όταν καταγγέλλεις κάποιον επώνυμα, να υπογράφεις με το όνομά σου την καταγγελία και να μην κρύβεσαι πίσω από τα κομματικά παπλώματα. Να καταγγέλλεις συγκεκριμένες ενέργειες και όχι να αφορίζεις αόριστα χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο της δεκαετίας του ’50.

Το φοιτητικό Κίνημα είναι αυτόνομο και δεν χρειάζεται κομματικούς πατερούληδες. Η ΠΑΣΠ λειτουργεί εντελώς αυτόνομα και η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αργολίδας δεν έχει κανένα καταστατικό και πολιτικό δικαίωμα ανάμειξης στις διαδικασίες της. Όταν όμως καταγγέλλεται, με αβάσιμα στοιχεία και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, μέλος της ΠΑΣΠ, που τυχαίνει να είναι και εκλεγμένο μέλος της ΝΕ, τότε επιβάλλεται να απαντήσουμε.

Τους υπενθυμίζουμε ότι «όσα δεν φτάνει η αλεπού, πηδάει και τα φτάνει», δεν ψάχνει φανταστικούς εχθρούς, δεν τα κάνει πλέον κρεμαστάρια…».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ