Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

27/5/10

Θα «ξελασπώσει» το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ;

Σε μια κλωστή κρέμεται η συνέχεια ή μη του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Αργολίδας (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ). η οικονομική κατάσταση του Κέντρου είναι τραγική, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Μπαστούνη, χάρη στην αδιαφορία της πολιτείας και του υπουργείου Υγείας, δεν υπήρχαν χρήματα ούτε καν για να πληρωθούν οι λογαριασμοί του νερού.


Όπως εδώ και καιρό είχε γράψει ο «α» στο τιμόνι του Κέντρου βρίσκεται ο Βασίλης Μπούρης, ο οποίος μάλιστα τον τελευταίο καιρό ως ασθενής είχε την δυνατότητα να δει εκ των έσω τα προβλήματα που υπάρχουν.

Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά και η λίστα αναμονής μεγάλη, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΣ ανέλαβε την ιατρική υποστήριξη υποδοχής και διευθέτησης ασθενών που παραπέμπονται για θεραπεία.

Η πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου ήταν γεμάτη εκπλήξεις. Από την αναζήτηση των σχετικών στοιχείων προέκυψε ότι οι απολογισμοί-ισολογισμοί του Κέντρου παραμένουν σε εκκρεμότητα από το 2006 (τελευταίος έγκυρος απολογισμός ήταν του 2005), με συνέπεια την αδυναμία έγκρισης του τρέχοντος προϋπολογισμού 2010.

Για το ζήτημα της ανανέωσης 4 προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν ψυχολόγο, φυσικοθεραπεύτρια, Λογοθεραπεύτρια και καθαρίστρια, ο πρόεδρος ΔΣ Βασίλειος Μπούρης ζήτησε κατ’ απόλυτη προτεραιότητα να γίνουν όλες οι απαιτούμενες υπηρεσιακά ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η υλοποίηση των συμβάσεων αυτών.

Όπως δήλωσε ο κος Μπούρης «σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία τολμάμε νέο ξεκίνημα αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια και μιλώντας μόνο με έργα».

Στο πλαίσιο αυτό το νέο ΔΣ έθεσε στρατηγικούς στόχους για τη διάρκεια της θητείας του μέχρι το 2012. Μεταξύ άλλων θα επιχειρηθεί η αντιμετώπιση οργανωτικών, διοικητικών, τεχνικών προβλημάτων, θεμάτων ασφάλειας και γενικών εκκρεμοτήτων του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ. επίσης η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού (5 μόνιμοι υπάλληλοι και 25 μη μόνιμοι υπάλληλοι εκ των οποίων 9 με προγραμματικές συμβάσεις, 15 με συμβάσεις Stage και 1 με απόσπαση) και η αξιοποίηση όλων των κτιριακών υποδομών.

Παράλληλα θα επιχειρηθεί εξορθολογισμός δαπανών, μείωση ετήσιων λειτουργικών δαπανών του Κέντρου κατά 10%, στα πλαίσια μείωσης των δημόσιων δαπανών, δημοσιοποίηση ετήσιου οικονομικού απολογισμού.

Ακόμα θα γίνει καθορισμός προτύπων αποδοτικότητας βασισμένων όχι μόνο σε ποσοτικά (για παράδειγμα ο αριθμός των εξυπηρετούμενων), αλλά και ποιοτικά πρότυπα. ανά παρεχόμενη υπηρεσία. Τα ποιοτικά πρότυπα μπορούν να είναι μετρήσιμα και μη μετρήσιμα. Για παράδειγμα μετρήσιμων προτύπων αποτελεσματικότητας αναφέρονται η βελτίωση της κινητικότητας (εύρος κίνησης) και η βελτίωση της λειτουργικότητας σε περιπτώσεις κινητικών αναπηριών και άλλα. Για παράδειγμα μη μετρήσιμων ποιοτικών προτύπων αναφέρεται ο έλεγχος μέσω ερωτηματολογίων προς τους εξυπηρετούμενους. Τα ερωτηματολόγια θα είναι προτυποποιημένα (δηλαδή θα έχουν υποστεί έλεγχο εγκυρότητας και αξιοπιστίας, με σχετικές έρευνες και μελέτες), ώστε να απεικονίζουν αντικειμενικά την πραγματικότητα. Η μέτρηση της αποδοτικότητας και των επιμέρους στοιχείων της θα επανατροφοδοτεί περιοδικά τη βελτίωση του σχεδιασμού, ώστε να επιτυγχάνονται οι σχετικοί στόχοι.

Τέλος θα αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης εκτός του τακτικού προϋπολογισμού, για αντιμετώπιση τρεχουσών αναγκών, αλλά και τη στήριξη μελλοντικών υλοποιήσιμων στόχων.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους Βασίλη Μπούρης (πρόεδρος), Παρασκευόπουλος Παναγιώτης (αντιπρόεδρος), με αναπληρώτρια την Μπαλή Γιαννούλα. Τα υπόλοιπα μέλη είναι: Νομικού Μαριάντζελα, Νίτης Παναγιώτης, Τριανταφύλλου Ανδρέας, Παυλίδης Γεώργιος, Πιτίδης Μιχάλης, Οψιμούλης Βασίλειος.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ