Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

2/6/10

Δεν μπορούν να βρουν λεφτά για το γηροκομείο Ναυπλίου

«Ας αφήσουν τις προεκλογικές κορώνες και ας καταθέσουν προτάσεις για το που θα βρεθούν χρήματα έτσι ώστε το Γηροκομείο να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες φροντίδας, αγάπης και συμπαράστασης στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» η παραπάνω δήλωση ανήκει στον δήμαρχο Ναυπλίου Παναγιώτη Αναγνωσταρά και υποδηλώνει για μια ακόμα φορά την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά του Γηροκομείου Ναυπλίου.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο κος Αναγνωσταράς έδωσε την τραγική κατάσταση των οικονομικών λέγοντας: «η λειτουργία του βασίζεται αποκλειστικά στις εισφορές των ηλικιωμένων τροφίμων και σε επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας. Σήμερα λοιπόν και λόγω της δύσκολής οικονομικής συγκυρίας πολλοί εκ των γερόντων δεν μπορούν να πληρώσουν τα τροφεία τους. Συγκεκριμένα από τους 34 τροφίμους οι 14 αδυνατούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό».

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμία επιχορήγηση, ενώ δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο.

Τι θα γίνει τελικά με το ίδρυμα; Θα κλείσει ή θα συνεχίσει να λειτουργεί χρωστώντας αριστερά και δεξιά; Απάντηση δεν δόθηκε αλλά ο κώδωνας του κινδύνου να παραμείνουν στον …δρόμο οι γέροντες που φιλοξενούνται είναι πλέον ορατός.

ο δήμαρχος Ναυπλίου έδωσε στη δημοσιότητα κάποια από τα οικονομικά στοιχεία του Γηροκομείου Ναυπλίου, που δείχνουν την οικονομική του κατάσταση σε ποιο επίπεδο βρίσκεται:

Πληρώθηκαν οικονομικές οφειλές προς τρίτους που μας κληρονομήθηκαν από το παρελθόν: Ήτοι 74 581 ευρώ προς την εταιρεία DIA, 93 910 ευρώ προς τον εργολάβο που είχε κατασκευάσει το κτήριο του Γηροκομείου, 44 828 ευρώ προς το Ι.Κ.Α. (παλιές οφειλές).

Ως ελλείμματα παρουσίασε ο δήμαρχος και όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα:

«Το Γηροκομείο δεν είχε άδεια λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι αφενός μεν λειτουργούσε παρανόμως και αφετέρου αφού λειτουργούσε παρανόμως δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Υγείας. Να λοιπόν ένα δεύτερο έλλειμμα από την έναρξη λειτουργίας του Γηροκομείου έως σήμερα».

Και προσθέτει: «Για να εξασφαλίσουμε την άδεια λειτουργίας του Γηροκομείου αναγκαστήκαμε να προσλάβουμε το απαραίτητο προσωπικό και συγκεκριμένα δύο νοσηλεύτριες και ένα γιατρό. Αυτό σημαίνει άλλη μία οικονομική επιβάρυνση στο Γηροκομείο.

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί εξ αρχής δεν είχαν ειδικότητα σε σχέση με το Γηροκομείο και είναι τώρα υπεράριθμοι.

Άλλη οικονομική επιβάρυνση θεωρεί ο κος Αναγνωσταράς για το Γηροκομείο τα έργα πυρανίσχευσης και πυρασφάλειας για να δοθεί η άδεια λειτουργίας.

Τέλος απ΄ ότι φαίνεται στο ίδρυμα θα μπουν ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, για οικονομικό έλεγχο στην διαχείριση των χρημάτων, με αίτημα από την αντιπολίτευση (Γ. Τσούρνος), κάτι το οποίο φαίνεται καλοδεχούμενο και από την παρούσα δημοτική αρχή, μιας και ο δήμαρχος δήλωσε: «Και αν διαπιστωθεί κακοδιαχείριση θα κληθούν οι υπαίτιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους ,αν όμως δεν διαπιστωθεί τότε θα περιμένω από τον κ. Τσούρνο να ζητήσει δημόσια συγνώμη για όσα δημόσια αλλά και κατ΄ ιδίαν διαδίδει και αφήνει να αιωρούνται σκιές προσπαθώντας να σπιλώσει υπολήψεις συμπολιτών μας».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ