Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

2/6/10

Περίεργα σενάρια για Μανιάτη. Η Ν.Δ. τον θέλει στην εξεταστική και το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια

Τρελά και περίεργα σενάρια, σχετικά με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη, βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας.


Από την μια, εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία να προσανατολίζεται να ζητήσει να καταθέσει ως μάρτυρας ο κος Μανιάτης, στην Εξεταστική Επιτροπή της Siemens μετά την κυνική ομολογία του Τάσου Μαντέλη.

Από την άλλη, φέρεται ως ο υποψήφιος - ηχηρό όνομα, που θα πρέπει να «θυσιαστεί» και να κατέβει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση.

Και τα δύο σενάρια που εμπλέκουν τον υφυπουργό, μοιάζουν εξωπραγματικά, στους πολίτες της Αργολίδας.

Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Τρίτης, έφερε στη δημοσιότητα την πρόθεση της Ν.Δ., να ζητήσει την κατάθεση στην εξεταστική του κου Μανιάτη. Θεωρούν αναγκαία την κλήτευση του υφυπουργού, καθώς επί χρόνια υπηρέτησε δίπλα στον κ. Μαντέλη και μάλιστα εκείνη την εποχή συνάφθηκαν, όπως υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Κώστας Τζαβάρας, «με απευθείας ανάθεση όλες οι προγραμματικές συμβάσεις σε ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΗΣΑΠ και ΗΛΠΑΠ ύψους 1 τρισ. δραχμών».

Η εφημερίδα μάλιστα παραθέτει το παρακάτω βιογραφικό του κου Μανιάτη:

«Σύμφωνα με το βιογραφικό του νυν υφυπουργού Περιβάλλοντος από τις 20.11.1996 έως τις 14.11.1998 διετέλεσε ειδικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, αρμόδιος για θέματα Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, Διεθνών Σχέσεων και Πανευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών. Επί υπουργίας Μαντέλη, στις 15 Νοεμβρίου 1999, ο κ. Μανιάτης αναβαθμίστηκε σε γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Από 1 Ιουλίου 2001 έως 31 Ιουλίου 2002, ο κ. Μανιάτης επιλέχθηκε ως πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) και των τριών θυγατρικών του ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ».

Την Τρίτη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, για το θέμα του κου Μανιάτη: «Πριν από λίγο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Τζαβάρας ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τον κ. Μανιάτη, τον νυν υφυπουργό Περιβάλλοντος, να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, γιατί τον αμαρτωλό εκείνο καιρό με τις απευθείας αναθέσεις, ήταν γενικός γραμματέας και στενός συνεργάτης του κ. Μαντέλη. Έχει κάτι να πει ο κ. Μανιάτης στην εξεταστική επιτροπή και είναι απαραίτητη η κλήτευσή του εκεί»;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Πρώτα απ` όλα, να τονίσω για άλλη μια φορά, ότι όσον αφορά την κλήτευση των μαρτύρων στις Εξεταστικές Επιτροπές, προκειμένου να διερευνηθεί οτιδήποτε, οι μόνες αρμόδιες είναι οι ίδιες Εξεταστικές Επιτροπές. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα ήταν παρέμβαση και υποβάθμιση του έργου τους. Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να παίξει ένα παιχνίδι συσκότισης παρά διαφάνειας. Εάν αρχίσουμε να καλούμε τον οποιονδήποτε ήταν συνεργάτης οποιουδήποτε υπουργού, τότε πιστεύω ότι δεν διερευνούμε την αλήθεια. Προσπαθούμε να τη συγκαλύψουμε, φορτώνοντας σε πρόσωπα συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για οποιοδήποτε πρόσωπο, αρκεί η εξεταστική επιτροπή να αποφασίσει ότι είναι απαραίτητος για τη διερεύνηση της ουσιαστικής αλήθειας των πραγμάτων. Επειδή με ρωτήσατε για συγκεκριμένο πρόσωπο, τον κ. Μανιάτη, σας αναφέρω ότι εκείνη την εποχή ήταν γενικός γραμματέας. Δεν ήταν τίποτε άλλο. Και εξ όσων γνωρίζω, δεν είχε καμία αρμοδιότητα σε σχέση με τον ΟΤΕ. Ως προς τον ΟΣΕ, οι προγραμματικές συμβάσεις υπεγράφησαν ένα χρόνο προτού αναλάβει ο κ. Μανιάτης τη γενική γραμματεία στην οποία προΐστατο. Είναι σαφές ότι δεν χειρίστηκε θέματα Siemens καθώς δεν είχε αρμοδιότητα. Αλλά, επαναλαμβάνω ότι είναι απόφαση της εξεταστικής επιτροπής να καλέσει οποιονδήποτε θεωρεί, με τις προϋποθέσεις που ανέφερα προηγουμένως».

Παράλληλα με όλα αυτά, όλο και πιο έντονα ακούγεται το όνομα του Γιάννη Μανιάτη, για την θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Είναι αλήθεια ότι αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να κερδίσει την Πελοπόννησο από τη Νέα Δημοκρατία, τότε η νίκη του θα είναι τεραστίου μεγέθους. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο όμως χρειάζεται μια ιδιαίτερα ισχυρή υποψηφιότητα.

Μεταξύ λοιπόν των ισχυρών ονομάτων που ακούγονται είναι και αυτό του κου Μανιάτη.

Μάλιστα δεν λείπουν και αυτοί που ισχυρίζονται ότι γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Νέα Δημοκρατία θέλει να τον εμπλέξει με την εξεταστική επιτροπή, ώστε να μην τεθεί επικεφαλής του περιφερειακού ψηφοδελτίου.

Το σενάριο της υποψηφιότητας του Γιάννη Μανιάτη «έπαιξε» και στον Αθηναϊκό τύπο. Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα «Κέρδος», έγραψε: «οι ασχολούμενοι με τα αυτοδιοικητικά για λογαριασμό του κ. Παπανδρέου έχουν αρχίσει ήδη μετρήσεις με τρεις εταιρείες δημοσκοπήσεων προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις των τοπικών κοινωνιών για συγκεκριμένα πρόσωπα». Και αναφερόμενο το δημοσίευμα στην Πελοπόννησο αναφέρει το σενάριο για την υποψηφιότητα Μανιάτη:

«Προβλήματα εντοπίζονται και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εκεί μάλιστα έχει διαμηνυθεί στον Πρωθυπουργό ότι επειδή πρόκειται για πολύ σημαντική περιφέρεια για το ΠαΣοΚ, εάν δεν βρεθεί υποψήφιος - ηχηρό όνομα, τότε θα πρέπει να «θυσιαστεί» και να κατέβει για τη θέση ένας εκ των πρωτοκλασάτων υπουργών που εκλέγονται σε νομούς της.

Στην Πελοπόννησο, ως γνωστόν, εκλέγονται ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας (Αρκαδία), ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης (Κορινθία) και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης (Αργολίδα). Ουδείς εξ αυτών φαίνεται να θέλει τη μετακίνησή του στην Αυτοδιοίκηση - παρ' ότι οι αρμοδιότητες των Περιφερειαρχών είναι πλέον εξαιρετικά αυξημένες».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ