Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

2/6/10

Αποδυναμώνουν και άλλο το Άργος. Μετακομίζουν και την ΔΕΗ στο Ναύπλιο

Ημέρες `90, όταν και πάλι επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στο Άργος αγωνίζονταν με νύχια και με δόντια, φτάνοντας ακόμα και σε προπηλακισμούς προκειμένου να διατηρήσουν το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ, το οποίο τότε η κυβέρνηση και ο Οργανισμός ήθελαν να μεταφέρουν στο Ναύπλιο. Οι ισχυρές τότε αντιδράσεις απέδωσαν και το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ παρέμεινε στο Άργος.


Σχεδόν δυο δεκαετίες αργότερα, η πόλη του Άργους και ο δήμος που θα φιλοξενεί από 01/01/2010 τον μισό πληθυσμό του νομού αποψιλώνεται από μια ακόμα υπηρεσία, οδηγώντας σε αγανάκτηση τους πολίτες που βλέπουν την περιοχή τους να υποβαθμίζεται διαρκώς.

Η διεύθυνση εργασίας έχει εδώ και καιρό εγκαταλείψει το Άργος και εγκατασταθεί στο Ναύπλιο. Η πρωτοβάθμια διεύθυνση μετακομίζει στο Ναύπλιο και ήδη και στην ΔΕΗ ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την παραθαλάσσια περιοχή. Σειρά αναμένεται να πάρει και η ΔΟΥ, ενώ στο παρελθόν επί νομαρχίας Τάσου Σαλεσιώτη έγινε προσπάθεια να κλείσει και η πολεοδομία.

Μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά όλες οι προσπάθειες «αποδυνάμωσης» του Άργους έγιναν ή γίνονται επί ΠΑΣΟΚ και μάλιστα αυτή την φορά και με υφυπουργό που προέρχεται από τα σπλάχνα του.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ηλικιωμένος πολίτης του Άργους που παρακολουθούσε «άφωνος» την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας: «Σκέψου παιδάκι μου να μην είχαμε ούτε βουλευτή από δω, πόσο μάλλον στην κυβέρνηση τον Μανιάτη. Θα μας είχαν ζητήσει να κλείσουμε και τα σπίτια μας και να πάμε να μείνουμε αλλού».

Καποδίστριας, Καλλικράτης, όπως και να λέγεται για τον απλό πολίτη δεν παίζει ρόλο η προπαγάνδα της λεγόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης, αλλά η διατήρηση θέσεων εργασίας και η εξυπηρέτησή του.

Προ ημερεσίας διάταξης, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας και πρόεδρος του εργατικού κέντρου Αργολίδας Φώτης Κολεβέντης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να προβεί μαζί με τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ Άργους, τους Βουλευτές του νομού συμπεριλαμβανομένου και του υφυπουργού Γ. Μανιάτη, σε δυναμικές κινητοποιήσεις και με την στήριξη της ΓΕΣΕΕ, στην οποία είναι μέλος, να επισκεφτούν το αρμόδιο υπουργείο και την διοίκηση της ΔΕΗ και να απαιτήσουν την παραμονή της υπηρεσίας στο Άργος. Την δυναμική κινητοποίηση ενίσχυσε και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Άργους Θοδωρή Δεληγιάννη, που αναφέρθηκε στην επιτυχία των δυναμικών κινητοποιήσεων του ΟΤΕ.

Διαφορετική άποψη είχε όμως η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε την πρόταση της γραπτής διαμαρτυρίας προς κάθε αρμόδιο φορέα με την υπενθύμιση της ιδιαιτερότητας της Αργολίδας, όπου το Ναύπλιο, όπως και το Μεσολόγγι είναι πρωτεύουσες νομών αν και το Άργος και το Αγρίνιο αντίστοιχα είναι μεγαλύτερες των πρωτευουσών πόλεις.

Σύμφωνα με τους συμβούλους της πλειοψηφίας η πρόταση του κ. Κολεβέντη θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή εάν και εφόσον ναυαγήσει η γραπτή προσπάθεια. Από πλευράς μειοψηφίας εκφράστηκαν οι φόβοι πως η «εκλεπτυσμένη» διαμαρτυρία θα πέσει στο κενό και μια ακόμα υπηρεσία θα εγκαταλείψει το Άργος υποχρεώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του νομού να μετακινείτε πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να βγάλει μια άδεια ηλεκτροδότησης κλπ, χάνοντας παράλληλα πολλές παραγωγικές εργατοώρες και δημιουργώντας συνάμα κυκλοφοριακά προβλήματα στις δύο πόλεις.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ