Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

10/6/10

Συζήτηση άνευ λόγου για την μεταφορά του ΚΤΕΛ στο Δημοτικό συμβούλιο Άργους

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή κειμένων και φωτογραφιών, ολική ή μερική ή περιληπτική, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη της εφημερίδας ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Ν. 2121/1993). Σε συζήτηση ενημέρωση εξελίχτηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Άργους για τι άλλο, την μεταφορά του ΚΤΕΛ η στέγαση του οποίου θυμίζει την ιστορία με τον Ναστραντίν Χότζα και τον φούρνο που περιέφερε πάνω σε ένα καροτσάκι αφού οι ενδιαφερόμενοι άλλαζαν διαρκώς γνώμη για το προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να βλέπει η πόρτα του.

Η πρόσκληση στην συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης αναφερόταν όπως και εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε στην διαμόρφωση θέσεων αφού για θέσεις και όχι για αποφάσεις έγινε η κλήτευση: «για να συσκεφθούμε και αποφασίσουμε για το παρακάτω θέμα: Θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την επαναφορά του ΚΤΕΛ στην οδό Καποδιστρίου». Ποια όμως είναι η διαφορά μεταξύ θέσεων και αποφάσεων όταν μπαίνουν προτάσεις προς ψήφιση;

Τα πάντα ξεκίνησαν με τις ενστάσεις της μειοψηφίας για την νομιμότητα της συζήτησης αφού δεν κλίθηκε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ και οι παριστάμενοι μέτοχοι του ΚΤΕΛ παρευρίσκοντο από ίδιο ενδιαφέρον χωρίς να εκπροσωπούν το σύνολο της ΑΕ και επομένως σωστά απέφυγαν να τοποθετηθούν.

Ο δικηγόρος Κώστας Γκότσης, εκπροσωπώντας τον Δήμο αναφέρθηκε στο ιστορικό της διαμάχης του Δήμου Άργους με το ΚΤΕΛ υποστηρίζοντας πως η άδεια που είχε παραχωρήσει η Νομαρχία Αργολίδας (9 Ιουλίου 2008) για την παράταση της λειτουργίας του ΚΤΕΛ στην οδό Καποδιστρίου, και με βάση της οποίας εκδόθηκε απόφαση του γενικού γραμματέα της περιφέρειας, έχει ανακληθεί από την ίδια την Νομαρχία Αργολίδας (21 Ιουλίου 2008) λίγες ημέρες μετά την έκδοσή της!

Λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σ. Βαρδάκας υποστήριξε πως η κλήτευση έγινε δημόσια και πως αν πραγματικά ενδιαφέρονταν θα μπορούσαν να παραστούν, όπως παρίστανται και οι συνάδελφοί τους. Έχουμε εξαντλήσει την υπομονή μας. Αναγνωρίζουμε το κοινωνικό έργο που προσφέρουν, όμως συμπεριφορά ομάδας του ΚΤΕΛ είναι τουλάχιστον αντικοινωνική.

Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Δ. Καμπόσος χαρακτήρισε την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ως μη νόμιμη γιατί θα έπρεπε κατά την άποψή του να κληθεί και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ. Ζήτησε μάλιστα από το δημοτικό συμβούλιο να σταλούν σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους οι απόψεις και των δύο πλευρών ώστε να μελετηθούν.

Η στάση της αναβλητικότητας του κ. Καμπόσου εξόργισε τον αντιδήμαρχο κ. Κ. Γκαρκάσουλα, ο οποίος ζήτησε επίμονα από τον κ. Καμπόσο να προτείνει χώρο που θα μπορούσε να μεταφερθεί το ΚΤΕΛ ή να πει ξεκάθαρα πως δεν επιθυμεί την μεταφορά του από την Καποδιστρίου.

Την μη κλήση του προέδρου του ΚΤΕΛ στηλίτευσε και ο πρώην δήμαρχος Άργους Δ. Πλατής, ο οποίος ζήτησε παράλληλα να επιτραπεί στο ΚΤΕΛ να παραμείνει στο συγκεκριμένο χώρο για έναν περίπου χρόνο, μέχρι να μεταφερθεί στο σημείο που προβλέπεται από το γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό. Εμείς ευθυνόμαστε που δεν τους έχουμε υποδείξει ακόμα το σημείο που θα έπρεπε οριστικά να μεταφερθούν.

Προσχηματική χαρακτήρισε την απουσία του προέδρου του ΚΤΕΛ ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Καρδαράκος, ενώ με τις απόψεις της πλειοψηφίας τάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Φ. Κολεβέντης υποστηρίζοντας πως ο εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ θα έπρεπε να ήταν παρόν είτε είχε προσκληθεί είτε όχι. Ζήτησε μάλιστα σε έντονο ύφος να σταματήσουν οι λαϊκισμοί της χοντραγοράς και της ψαραγοράς και να συζητηθεί το θέμα.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση η κα. Ελένη Παναγιωτοπούλου υποστήριξε πως ο τρόπος κλήτευσης έδωσε την ευκαιρία στο ΚΤΕΛ να έχει παρελκυστική συμπρειφορά και ζήτησε να αναβληθεί το θέμα για δύο ημέρες και να κληθούν οι εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ. Πρότεινε μάλιστα για να μην υπάρχει το φαινόμενο της επί μακρόν στάθμευσης λεωφορείων στο κέντρο της πόλης του Άργους, να τους παραχωρήσει ο δήμος προσωρινά χώρο στον πρώην γαλακτοκομικό συνεταιρισμό, μέχρι να φτιάξουν δικό τους αμαξοστάσιο.

Παρεμβάσεις έγιναν ατομικά από ορισμένους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ, όπως ο κ. Αλεξόπουλος ο οποίος υποστήριξε πως γίνονται προσπάθειες και από πλευράς ΚΤΕΛ για την εξεύρεση λύσης και αναφέρθηκε μάλιστα και στην προκαταβολή που έχει δοθεί για την αγορά 12 στρεμμάτων στον περιφερειακό. Στην ατυχή κίνηση για την μεταφορά στο «Ακρόαμα» που απορρίφθηκε από το υπ. Μεταφορών αναφέρθηκε ο κ. Μ. Πίκος, ο οποίος κάλεσε μεταξύ άλλων των δήμο να λάβει μέτρα για την ασφαλή μετεπιβίβαση των 150 και πλέον μαθητών που μεταφέρει καθημερινά.

Το συμβούλιο αποφάσισε με την αποχώρηση των Καμπόσου, Γκαβούνου και Παναγιωτοπούλου, να επαναλάβει την συνεδρίαση και να ζητήσει την προσωρινή μεταφορά του ΚΤΕΛ στην συμβολή των οδών Βλάση και Σιμιτζοπούλου και την δημιουργία θέσεων στάσης για Ναύπλιο και Αθήνα στην Β. Σοφίας, στην λαϊκή Αγορά και στην Καποδιστρίου, οι οποίες θα παραμείνουν και μετά την μεταφορά του ΚΤΕΛ είτε σε σημείο που θα επιλέξουν οι ιδιοκτήτες είτε στο δρόμο για το Κουρτάκι αριστερά του Ινάχου πλησίον του σημείου που θα μεταφερθεί και ο ΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Καποδιστρίου δεν μπορεί να παραμείνει σταθμός ΚΤΕΛ αφού το οδόστρωμα είναι μικρότερο των 6 μέτρων και η απόσταση από στροφή μικρότερη των 30 μέτρων. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή κειμένων και φωτογραφιών, ολική ή μερική ή περιληπτική, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη της εφημερίδας ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Ν. 2121/1993)

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ