Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

17/6/10

Στην Βουλή έφτασαν τα προβλήματα των καρδιολογικών κλινικών Άργους και Ναυπλίου

Δύο ερωτήσεις για τις καρδιολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου, που κατατέθηκαν στη Βουλή από το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ, περιμένουν απάντηση από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Τα προβλήματα αναδείχθηκαν με δημοσίευμα του Αναγνώστη στις 21 Απρίλη, ενώ ακολούθησαν και δημοσιεύματα και από τον υπόλοιπο τοπικό τύπο στη συνέχεια.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους, αναφέρουν στην ερώτησή τους: «Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καρδιοπαθείς στο Νομό Αργολίδας, καθώς οι καρδιολογικές κλινικές τόσο του Άργους όσο και του Ναυπλίου υπολειτουργούν.
Αυτή τη στιγμή στην καρδιολογική κλινική του Άργους, ενώ προβλέπεται η θέση 4 καρδιολόγων, υπάρχουν μόνο 2 καρδιολόγοι οι οποίοι καλούνται να καλύψουν όλα τα περιστατικά. Στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου ενώ προβλέπονται τουλάχιστον 2 καρδιολόγοι, δεν υπάρχει κανένας!
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθείται χρόνια τώρα από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που αντιμετωπίζουν την υγεία σαν εμπόρευμα και χώρο επενδύσεων του ιδιωτικού κεφαλαίου, υποβαθμίζοντας τα δημόσια Νοσοκομεία και γενικότερα το δημόσιο σύστημα υγείας. Πολιτική που έχει οδηγήσει στις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ωθώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της υγείας, όπου αναγκάζονται να πληρώνουν δυσβάσταχτα ποσά. Πολιτική που στην συγκεκριμένη περίπτωση υπονομεύει την υγεία των ασθενών του Νομού και θέτει ακόμη και σε κίνδυνο την ζωή τους, καθώς η έλλειψη εξειδικευμένου καρδιολόγου σε περιστατικό που χρήζει επείγουσα αντιμετώπιση μπορεί να αποβεί και μοιραία».
Και ρωτούν οι τρεις βουλευτές: «ποια μέτρα θα λάβει η υπουργός για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης που υπάρχει στα Νοσοκομεία του νομού Αργολίδας και πιο συγκεκριμένα:
Την κατεπείγουσα πρόσληψη δύο μόνιμων καρδιολόγων για το Νοσοκομείο Άργους και τριών για το Νοσοκομείο Ναυπλίου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τις ευρύτερης περιοχής.
Την πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού για τις ανάγκες ανάπτυξης των συγκεκριμένων Νοσοκομείων με γνώμονα την κάλυψη σε υψηλή ποιότητας υπηρεσίες υγείας του Νομού Αργολίδας.
Να σταματήσουν οι ασθενεί να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο για εξετάσεις στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία αλλά και εργαστήρια των Νοσοκομείων».
Σε ανάλογο κλίμα είναι και η ερώτηση της βουλευτού Εύβοιας του ΛΑΟΣ Ουρανίας Παπανδρέου: «Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες ασθενείς στο Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, με απειλητικά για τη ζωή τους καρδιολογικά νοσήματα, από το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου, καθώς δεν υπάρχει καρδιολόγος.
Αποτελεί το λιγότερο ντροπή το γεγονός ότι εν έτη 2010 σε έναν από τους πλέον συνήθεις προορισμούς για χιλιάδες τουρίστες, όπως είναι το Ναύπλιο, δεν υπάρχει στελεχωμένη από ικανούς Ιατρούς Καρδιολόγους κλινική στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα μεγάλες είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό καθώς πολλοί νοσηλευτές είναι με καθεστώς stage και οι συμβάσεις λήγουν.
Και ρωτάται η κα Ξενογιαννακοπούλου: Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα; Γιατί δεν επεμβαίνει άμεσα το Υπουργείο προκειμένου να μην κλείσει η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, ειδικά τώρα, παραμονές της επερχόμενης τουριστικής περιόδου; Τι θα γίνει με το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου»;

Ο Αναγνώστης
Έγραφε, μεταξύ άλλων ο «Αναγνώστης» τον Απρίλη: «Άμεσο κίνδυνο να χάσει την ζωή του διατρέχει όποιος πάθει καρδιολογικό πρόβλημα στην Αργολίδα, αφού η Καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Άργους υπολειτουργεί, ενώ το νοσοκομείο Ναυπλίου δεν διαθέτει καν καρδιολόγο.
Η τραγική αντιμετώπιση του προβλήματος από το υπουργείο Υγείας, έχει δημιουργήσει αναστάτωση τόσο στους υπευθύνους των νοσοκομείων, όσο και στους πολίτες του νομού, αλλά και των γύρω περιοχών που εξυπηρετούνται από τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου.
Ιδιαίτερα οι ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα έχουν «χάσει τον ύπνο τους», αφού ο καθένας γνωρίζει ότι ένα έμφραγμα πρέπει να αντιμετωπιστεί τις δύο πρώτες ώρες από έμπειρο καρδιολόγο, αλλιώς ο ασθενής μπορεί να χάσει την ζωή του.
Να σημειωθεί ότι τα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους και ιδιαίτερα αυτό του Άργους που διαθέτει και Μονάδα Εμφραγμάτων, εξυπηρετούν πάνω από 100.000 κατοίκους, τόσο από το νομό Αργολίδας, όσο και από τις περιοχές της Τροιζηνίας, της Νεμέας κλπ. Ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες λόγω του τουρισμού ο παραπάνω αριθμός αυξάνεται κάθετα.
Για το νοσοκομείο Ναυπλίου προβλέπονται δύο – τρεις καρδιολόγοι, αλλά εδώ και πολύ καιρό οι θέσεις αυτές παραμένουν κενές μιας και το υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να τις αναπληρώσει.
Η μόνη λύση για κάποιον που θα αρρωστήσει από καρδιολογικό πρόβλημα είναι να μεταβεί στο νοσοκομείο του Άργους, όπου μάλιστα λειτουργεί και Μονάδα Εμφραγμάτων. Ωστόσο και εδώ τα πράγματα δεν είναι καλύτερα:
Δύο εξειδικευμένοι γιατροί μόνοι τους, προσπαθούν να λειτουργήσουν και την καρδιολογική κλινική και την Μονάδα Εμφραγμάτων. Βέβαια από τον Οργανισμό του νοσοκομείου Άργους προβλέπονται επιπλέον θέσεις οι οποίες όμως παραμένουν κενές».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ