Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

17/6/10

Mayday για τον τουρισμό

Ο διευθυντής του Ύδρα Μπίτς κ. Καλογεράκος και εκπρόσωπος των Ιταλών ιδιοκτητών της ξενοδοχειακής μονάδας που πέρσι φιλοξένησε 95.000 διανυκτερεύσεις, όσος δηλαδή είναι και ο πληθυσμός του νομού για να σχηματίζουμε μια εικόνα σε τι μονάδες αναφερόμαστε, μιλώντας στον «α», υπογράμμισε το προβλήματα μεταφοράς των τουριστών από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Ερμιονίδα: «Είναι τραγικά τα πράγματα στον τομέα των μεταφορών των επισκεπτών. Πέρσι οι ίδιοι οι επισκέπτες της μονάδας μας βαθμολόγησαν με πολύ υψηλούς βαθμούς σε όλους τους τομείς δείχνοντας πόσο ικανοποιημένοι ήταν από την προσφορά μας. Σε όλους τους τομείς εκτός από έναν, των μεταφορών. Εκεί βαθμολογηθήκαμε αρνητικά, κάτω από την βάση παρ` όλο που η ευθύνη είναι της πολιτείας. Πέρσι η μεταφορά των τουριστών μας γινόταν οδικά από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Φέτος επιλέξαμε τις θαλάσσιες μεταφορές από το Λαύριο στην Ερμιόνη προκειμένου να αμβλύνουμε τις εντυπώσεις. Η λύση όμως είναι και παραμένει μία, αεροδρόμιο στην Ερμιονίδα. Δεν είναι δυνατόν να βάζουμε τους τουρίστες μας σε τόσο επίπονη διαδικασία στην μεταφορά τους. Να κάνουν δηλαδή 1-2 ώρες να φτάσουν στην χώρα προορισμού και 3-4 ώρες για να έρθουν στην Ερμιονίδα. Αν το Ναύπλιο αποτελεί πρεσβευτή του αργολικού τουρισμού, η Ερμιονίδα είναι η Ναυαρχίδα του Τουρισμού της Αργολίδας».

Η εταιρία ιταλικών συμφερόντων που έχει την εκμετάλλευση και του Ύδρα Μπίτς διαθέτει 16 ξενοδοχειακές μονάδες στον κόσμο και έχει έδρα το Μιλάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «α» οι ιδιοκτήτες της φέρονται πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα λειτουργίας αεροδρομίου στην Ερμιονίδα με πιθανή μάλιστα συμμετοχή τους σ` αυτό.
Όμως πέρα από τα ιδιοκτησιακά συμφέροντα μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ερμιονίδας βλέπει και αυτή με πόνο ψυχής την πτώση του τουρισμού στην περιοχή τους που συνεπάγεται και δραστική μείωση των θέσεων εργασίας.
Όπως αναφέρει στη Ιστοσελίδα ένας εργαζόμενος ως μάγειρας σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής:
«Ο ανταγωνισμός είναι εξοντωτικός οι τιμές έχουν πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα κάτω του κόστους 22 Ευρώ το άτομο όλα μέσα.
Τα ξενοδοχεία των 150 δωματίων και πάνω είναι ολόκληρα εργοστάσια.
Για να πάρουν μπρος να συντηρηθούν να δουλέψουν το κόστος είναι τεράστιο. Για να μην μπουν μέσα χρειάζεται ένα ελάχιστο πελατών κάτω από το οποίο απλά δεν μπορούν να δουλέψουν.
Αν κάποιοι σπάνε αυτό το όριο το κάνουν για να μην πάρει ο διπλανός ξενοδόχος τα πρακτορεία και μείνουν χωρίς δουλεία τις επόμενες εξήντα μέρες. Γιατί για τόσο μιλάμε. Μέχρι 20 Αυγούστου.
Όταν ο τουρισμός ξεκινούσε Απρίλη με το Πάσχα των καθολικών και τελείωνε μέσα Οκτώβρη. Με ξένους που έβαζαν συνάλλαγμα και όχι με κοινωνικό τουρισμό που πληρώνει το κράτος από τα δανεικά με 5% επιτόκιο.
Βαθιά πεποίθηση μου είναι πως το σωματείο της περιοχής το πρωτοβάθμιο σωματείο ξενοδοχοϋπάλληλων Ερμιονίδας πρέπει να καλέσει τα μέλη του σε έναν κύκλο συζητήσεων. Να δούμε που είμαστε και πως μπορούμε να δράσουμε. Ως εργαζόμενοι και ως πολίτες.
Πέρσι ο Δήμος Κρανιδίου έκανε μια ημερίδα στο ΑΚΣ ακόμα περιμένουμε τα πρακτικά της τις θέσεις ξενοδόχων δήμου σωματείων.
Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό- επισιτισμό αλλά και οι μικροεπαγγελματίες μετράμε όχι μήνες αλλά μέρες πριν φτάσουμε σε αδιέξοδο.
Μια πρώτη καταγραφή της κατάστασης με μια επισήμανση.
Όταν ένα ξενοδοχείο 500 κρεβατιών έχει τριάντα πελάτες είναι μισόκλειστο, υπολειτουργεί.
Και το δεύτερο. Κάποια ξενοδοχεία περιμένουν τον κοινωνικό τουρισμό με την εγγύηση του κράτους για να δουλέψουν και την αγωνιά αν θα έχει το κράτος να τους πληρώσει τα λεφτά στο τέλος για να μπορέσουν και αυτοί να πληρώσουν τροφοδότες και εργαζόμενους.Είμαστε όλοι στον αέρα αυτή τη στιγμή».
Τα ξενοδοχεία που ακολουθούν συνοδεύονται από τον αριθμό των δωματίων και των κλινών που διαθέτουν: ΠΟΡΤΟ ΥΔΡΑ (279-550), ΥΔΡΑ ΜΠΗΤΣ (272-736), ΛΕΝΑ ΜΑΡΥ nouvelle frontieres (250-500), ΚΟΣΤΑ ΠΕΡΛΑ 3* (191-), Club Ermioni (ΑΚΟΥΑΡ) 3* (350-750), ΓΑΛΑΞΙΑΣ 3* (171-), ΧΑΠΥ ΜΑΓΚ (83-), ΛΙΝΤΟ (40), ΚΑΠ ΝΤ ΟΡ 3* (165-400), ΓΙΟΥΛΥ 3* (163-310), ΝΟΤΙΚΑ (164-306), ΑΚΣ (214), ΧΙΝΙΤΣΑ (216-), ΣΑΛΑΝΤΙ Β ΚΑΤ (404 –776), ΑΛΚΥΩΝ 3* (89-190), ΚΟΣΜΟΣ (150-350), ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ (244-463), ΑΠΟΛΛΩΝ (165-300).
Ορισμένα από τα πιο πάνω ξενοδοχεία βρίσκονται εκτός λειτουργίας, κάποια άλλα διατίθενται προς πώληση, 5 φέρονται ως εγκαταλελειμμένα, ορισμένα υπολειτουργούν και μόλις 5 βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Η κατάσταση είναι πραγματικά δραματική τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους εργαζόμενους στον τομέα αυτό.
Η επαναφορά του ζητήματος του αεροδρομίου από τον κ. Καλογεράκο και η ενεργοποίηση των βουλευτών Αργολίδας τόσο του κ. Μανιάτη όσο και του κ. Ανδριανού καθώς των φορέων του νομού ως προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος των μεταφορών προς την Ερμιονίδα, θα πρέπει να γίνει γρήγορα και μεθοδευμένα ώστε σε μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης να μην χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ