Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

1/7/10

Η Επίδαυρος καλείται να ξαναψηφίσει για το 2006, χωρίς το ψηφοδέλτιο του Γεώργα!

Ανέκδοτο κοντεύει να καταντήσει η εκλογική αναμέτρηση του 2006 για τον δήμο Επιδαύρου. Μια νέα απόφαση του 3μελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ναυπλίου, αναμένεται να ξαναστείλει τους ψηφοφόρους στις κάλπες για να εκλέξουν δήμαρχο για την 4ετία 2006 – 2010, παρότι ξεκίνησε ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές που θα αναδείξουν δημάρχους για τους Καλλικρατικούς δήμους της Επικράτειας.

Η πρωτοφανής απόφαση μάλιστα εξαιρεί από την εκλογική αναμέτρηση τον Νίκο Γεώργα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην θέση του δημάρχου και ορίζει οι εκλογές να γίνουν με τους υπόλοιπους συνδυασμούς του 2006.
Αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε αν κάποια νέα ένσταση εντός της 10ήμερης προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος, αναστείλει την απόφαση.
Πάντως, ότι και να γίνει, η τετραετία αυτή για τους Επιδαυρίους θα μείνει ιστορική. Ενδεχομένως ιστορική και μοναδική να μείνει η περίπτωση της Επιδαύρου και στα χρονικά του υπουργείου Εσωτερικών.
Την Τρίτη το μεσημέρι, αναρτήθηκε η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ναυπλίου και χτύπησε συναγερμός στη νομαρχία που ξαφνικά πρέπει να ετοιμαστεί για την προκήρυξη εκλογών, μέσα στο καλοκαίρι. Σημειωτέον ότι το Νοέμβρη θα γίνουν κανονικά ξανά οι εκλογές, για την ανάδειξη αιρετών της αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα και φυσικά και στην Επίδαυρο. Με μόνη διαφορά ότι η εκλογική αναμέτρηση του Νοέμβρη θα αφορά τον Καλλικρατικό δήμο Επιδαύρου, που περιλαμβάνει και το Λυγουριό.
Η απόφαση 96/2010 του δικαστηρίου, κάνει πλήρως αποδεκτή την ένσταση του Αλέξανδρου Λιμνιάτη, απορρίπτει τις αντενστάσεις του Νίκου Γεώργα και διατάσει την διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του δήμου Επιδαύρου, μεταξύ των συνδυασμών «Δυνατή Επίδαυρος» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Λιμνιάτη και «Ανοιχτοί Ορίζοντες» με επικεφαλής τον Νικόλαο – Χρήστο Βρεττό.
Να σημειωθεί ότι η εκλογική αναμέτρηση ορίζεται να γίνει με τη νομοθεσία που ίσχυε κατά την εκλογική αναμέτρηση του 2006, καθώς και με τους υποψηφίους που είχαν οι συνδυασμού Λιμνιάτη και Βρεττού εκείνη τη χρονιά.
Εκτός εκλογικής αναμέτρησης τίθεται ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Νίκου Γεώργα, επειδή είχε μια γυναίκα λιγότερη στο ψηφοδέλτιο, βάσει αυτών που προβλέπει ο νόμος για την ποσόστωση.
Υπενθυμίζουμε ότι μία εκ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του κου Γεώργα είχε παραιτηθεί, αφού είχαν κατατεθεί οι συνδυασμοί. Η παραίτησή της είχε γίνει δεκτή, χωρίς να αντικατασταθεί.
Η νομαρχία Αργολίδας, από την Τρίτη το απόγευμα έχει παραλάβει την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ναυπλίου, για την οποία ενημέρωσε επειγόντως το υπουργείο Εσωτερικών.
Μέχρι να προκηρυχθούν πάντως οι εκλογές θα έχει εκπνεύσει η 10ήμερη προθεσμία, που μετράει από την Τρίτη, ώστε να φανεί αν έχει πρόθεση ο Νίκος Γεώργας να κάνει ένσταση.
Πάντως, αν γίνουν τελικά οι επαναληπτικές εκλογές στην Επίδαυρο, ο κώδικας προβλέπει ότι η θητεία του νέου δημάρχου ανατρέχει από την ημέρα της πρώτης εκλογής του τότε δημάρχου, χωρίς να αναφέρει τι γίνεται με τους μισθούς. Είναι ένα ζήτημα που αναμένεται επίσης να εξεταστεί από την δικαιοσύνη αν στην θέση του Νίκου Γεώργα καθίσει μέχρι το τέλος της χρονιάς ο Αλέξανδρος Λιμνιάτης ή ο Νίκος Βρεττός.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ