Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

24/7/10

Αναβρασμός στην Νομαρχιακή Αργολίδας της ΝΔ, με τις υποψηφιότητες των δημάρχων

Η ασυμφωνία μεταξύ των υποψηφίων της σε Άργος και Ναύπλιο πιθανό να την οδηγήσει σε συντριβή. Σε προεκλογικό αναβρασμό μπαίνει για τα καλά η ΝΔ στον νομό με τις πολλές και στον ίδιο δήμο υποψηφιότητες που προέρχονται από τον κόλπο της. Παρουσία του αναπληρωτή Γραμματέα Αυτοδιοίκησης κ. Παναγιώτη Αδρακτά συνεδρίασε την Κυριακή το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Άργους η ΝΟ.Δ.Ε. Αργολίδας. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΝΟ.Δ.Ε. αναφέρεται ότι οι «υποψήφιοι για τις θέσεις Δημάρχων σε όλη την Αργολίδα αποφάσισαν ότι σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας θα υποστηρίξουν οποιαδήποτε απόφαση του Κόμματος για τους Καλλικράτειους Δήμους».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «α», ορισμένοι εκ των υποψηφίων άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχτούν άλλο αξίωμα, πχ. Αντιπεριφεριάρχη, στην περίπτωση που η ΝΔ δεν τους επιλέξει να ηγηθούν του ψηφοδελτίου της. Κανένας εκ των φερομένων ως υποψηφίων δεν δέχτηκε να πολιτευτεί ως απλός υποψήφιος σύμβουλος οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου, στην περίπτωση που δεν επιλέγει για την θέση του Δημάρχου. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι: Δ. Πλατής, Σ. Κοτσοβός, Α. Θωμόπουλος και Β. Νίκας, δέχτηκαν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο με οποιονδήποτε εξ αυτών των τεσσάρων επικεφαλής, εκτός κι αν τεθεί επικεφαλής ο Χ. Μαυράκης ή ο Δ. Καμπόσος. Ο κ. Μαυράκης δέχτηκε να τεθεί στο ψηφοδέλτιο ανεξάρτητα του ποιος θα είναι επικεφαλής πλην του Δ. Καμπόσου, ενώ όλοι αρνήθηκαν να μπουν υπό τον Ν. Νανόπουλο. Καμπόσος κατέθεσε επιστολή που εξηγούσε την στάση του, αφού για προσωπικούς λόγους δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του υποστήριξε πως «τις λύσεις τις δίνουν οι τοπικές κοινωνίες» όπως κατά καιρούς έχει ισχυριστεί τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ι πρόεδρος της ΝΔ. Στο πνεύμα των δηλώσεων του κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Καμπόσος κάλεσε όλους τους άλλους υποψηφίους «να συνταχθούν μαζί μου, αφού τρεις διαδοχικές δημοσκοπήσεις καταγράφουν την θέληση των πολιτών και με φέρνουν πρώτο και μάλιστα η τελευταία με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο».
Όσον αφορά τα όσα διαδόθηκαν πως οκ. Δελλής δεν στηρίζει τον κ. Καμπόσο, ο ίδιος ο υποψήφιος σύμβουλος τα διέψευσε ως «προεκλογικά παιχνίδια».
Της συνεδρίασης της ΝΟΔΕ είχε προηγηθεί η συνεδρίαση στο Ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Ναύπλιο της 1ης Νομαρχιακή Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Αργολίδας, μετά το πέρας του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματός μας, με θέμα: «Αποτελέσματα Συνεδρίου, οι στόχοι και η υλοποίησή τους», παρουσία του Περιφερειάρχη Οργανωτικού Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μπαζίγου και του Προέδρου της ΝΟΔΕ του Νομού Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, όπου αποφεύχθηκε επιμελώς να ανοίξει συζήτηση για τους υποψηφίους δημάρχους, ώστε να μην διαταραχθεί το καλό κλίμα που προήλθε από το συνέδριο της ΝΔ και έμοιαζε περισσότερο με κοσμική παρά με πολιτική εκδήλωση.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, η πολιτευτής Αργολίδας Κατερίνα Μπόμπου - Δανούση , νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και πολλά μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης του Νομού Αργολίδας.
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κ. Ευθύμιος Δρόσσος μετέφερε στους συνέδρους τις θερμότερες ευχές του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την ευόδωση των εργασιών της Νομαρχιακής Συνέλευσης, ενώ πολιτική τοποθέτηση έκαναν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος και από ο Γραμματέας Οργανωτικού Μανώλης Αγγελάκας.
Η συζήτηση κυμάνθηκε γύρω από το 8ο Τακτικό Συνέδριο το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ «αποτέλεσε την ιστορική καμπή, όχι μόνο για την ανάταση του κόμματος και την δυναμική πορεία προς την εξουσία, αλλά και στην πολιτική ζωή του τόπου καθώς προσφέρει την αισιοδοξία και την ελπίδα που έχει ανάγκη ο Έλληνας. Επίσης, τονίστηκε από τους ομιλητές ότι στο συνέδριο υιοθετήθηκε χωρίς τριγμούς, το νέο οργανωτικό και ιδεολογικό πλαίσιο, στο οποίο θα δομηθεί η ‘Αναγέννηση του Κόμματος’.»
Μετά από δεκάδες χρόνια από την ίδρυσή της αποφασίστηκαν μερικές σημαντικές οργανωτικές αλλαγές όπως η συμμετοχή της βάσης στην λειτουργία του κόμματος. Αυτό είχε μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα, κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, να ανανεωθεί το 80% των Προέδρων των ΝΟΔΕ.
Χαρακτηριστικό είναι πως για πρώτη φορά η βάση θα συμμετέχει στην επιλογή των υποψηφίων βουλευτών. Σε όλες τις περιφέρειες. Μέχρι και στις μονοεδρικές περιοχές. Βέβαια μόνο ένα ποσοστό υποψηφίων θα το εκλέγει η βάση ενώ το άλλο θα το προτείνει ο Πρόεδρος, ο οποίος θα έχει ακόμα και το δικαίωμα της τελικής επιλογής.
Ενδιαφέρουσα είναι και η Επιτροπή Αξιολόγησης στελεχών η οποία θα λειτουργεί συνεχώς για την ανανέωση του Κόμματος και για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Στελεχών ώστε να αποκατασταθεί η αξιοκρατία και να σπάσουν τα στεγανά, αν φυσικά καταφέρει να απεγκλωβιστεί από το να μετρά την «προεδροφροσύνη» των μελών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε η πολιτική που θα ακολουθηθεί θα αποτελείται από δύο στέρεους άξονες: «Από τη μια τη Συνείδησή μας, τις αρχές και τις αξίες μας, από την άλλη το συμφέρον της Κοινωνίας».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ