Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

16/7/10

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν το χρίσμα σε υποψηφίους Δημάρχους σε Άργος-Ναύπλιο

Όχι τους πιο κατάλληλους αλλά τους πιο αποδεκτούς από μια διευρυμένη βάση ψηφοφόρων ενδεχομένως να στηρίξουν τα δυο μεγάλα κόμματα στην Αργολίδα για υποψηφίους δημάρχους. Αν βέβαια καταφέρουν να επιλέξουν και τους πιο ικανούς, τότε θα αυξηθεί εποικοδομητικά η εκλογική αντιπαράθεση.

Στον χώρο της Ν. Δημοκρατίας η προσπάθεια για την ύπαρξη ενός και μόνου ψηφοδελτίου είναι πάρα πολύ δύσκολη, τόσο στο Ναύπλιο όσο και στο Άργος. Στην πρωτεύουσα του νομού είναι απολύτως βέβαιο πως θα υπάρξουν δύο ψηφοδέλτια που θα προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ, ένα του νυν δημάρχου Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά και ένα του πρώην συνεργάτη του στα δημοτικά θέματα, κ. Χρήστου Γραμματικόπουλου, εμπλουτισμένα φυσικά και τα δύο με άτομα που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Αν στο Ναύπλιο τα πράγματα θεωρούνται δεδομένα στο Άργος πιθανόν να υπάρξουν εκπλήξεις από πλευράς ΝΔ. Οι κ. Καμπόσος, Πλατής, Κωτσοβός και Νίκας θα πρέπει να υπολογίζουν πλέον σοβαρά την υποψηφιότητα του Χάρη Μαυράκη. Η υποψηφιότητα του κ. Μαυράκη δεν έπεσε εξ ουρανού, αφού η παρουσία του στα κοινά είναι δεδομένη εδώ και πολλά χρόνια με την δραστηριοποίησή του στο ΕΒΕΑ, όπου έχασε την προεδρία στην κλήρωση!
Ο κ. Μαυράκης διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί η ΝΔ για τους υποψηφίους της: νέος στον χώρο της πολιτικής και άφθαρτος που να μην έχει εμπλακεί σε ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις.
Ο ίδιος πείστηκε μετά από 6 μήνες πιέσεων πως αξίζει να μπει στην διαδικασία επιλογής υποψηφίων δημάρχων και τα πάντα πλέον θα εξαρτηθούν από τις δημοσκοπήσεις αλλά και τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ.
Ήδη αυτές τις μέρες διεξάγεται δημοσκόπηση σε όλη την Αργολίδα από πλευράς ΝΔ για την καταλληλότητα των διαφόρων υποψηφίων δημάρχων και ως τα μέσα Αυγούστου θα έχουν επισημοποιηθεί όλα τα χρίσματα και οι στηρίξεις. Όπως και να έχουν όμως οι επιλογές της ΝΔ, κάποιοι φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και ενάντια στις επιλογές του κόμματός τους. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου, το οποίο όμως ενδεχομένως να προσκρούσει στο «κομματικό χρίσμα» και γι αυτό φαίνεται πως ο ίδιος επιλέγει την «στήριξη».
Ο κ. Δ. Καμπόσος πρόσφατα ανακοίνωσε τους πρώτους 14 υποψηφίους του ενώ συνεχίζει την έντονη παρουσία του στα κοινά, όχι μόνο του Άργους αλλά και του νέου διευρυμένου Καλλικράτειου δήμου. Όλοι οι υπόλοιποι αναμένουν τις αποφάσεις του κόμματος για να προβάλλουν την δραστηριότητά τους προς τα έξω.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «α» καταλυτική ημερομηνία για την ανακοίνωση των υποψηφίων της ΝΔ θα είναι η 20 Αυγούστου. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι και τα δυό μεγάλα κόμματα περιμένουν το ένα τις κινήσεις του άλλου ιδιαίτερα σε «δύσκολες» περιοχές προκειμένου να ανακοινώσουν υποψηφίους νομάρχες και δημάρχους.
Σκληρή γραμμή ζητά να επιβληθεί από το κόμμα της ΝΔ ο δημοτικός σύμβουλος Λέρνας Δημήτρης Κρίγκος ώστε να μην υπάρξουν διασπαστικές κινήσεις που θα στοιχίσουν την απώλεια του δήμου. Ο δημοτικός σύμβουλος και ειδικός συνεργάτης του Νομάρχη Αργολίδας με δήλωσή του τονίζει ότι, ο υποψήφιος που θα επιλεγεί για δήμαρχος του δήμου Άργους-Μυκηναίων από το χώρο της κεντροδεξιάς πρέπει να στηριχτεί από όλους και για να διασφαλιστεί αυτό ζητά οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι όλων των δήμων που συνενώνονται και είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας, να εκφράσουν σε κοινή συνεδρίαση, παρουσία των ενδιαφερομένων υποψηφίων δημάρχων, ότι θα στηρίξουν αυτόν που το κόμμα θα επιλέξει μέσα από τις διαδικασίες του.
Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα παραμένουν και εκεί πολύπλοκα, αφού στις όποιες γνωστές υποψηφιότητες μπορεί ανά πάσα στιγμή να προστεθεί και κάποιος «φυτευτός» από τα κεντρικά, αν και όσο πλησιάζουμε προς την τελική κρίση θα απομακρύνεται αυτή η πιθανότητα. Από τους μέχρι σήμερα υποψηφίους τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν ο κ. Γιώργος Αναγνώστου, ως πιο έμπειρος στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ο κ. Δημήτρης Φράγκος.
Χτες το βράδυ, όλοι οι υποψήφιοι για τον νέο δήμο Άργους-Μυκηνών, είχαν κληθεί στην Ιπποκράτους στην Αθήνα για να εξεταστεί η κάθε περίπτωσή τους ξεχωριστά, αλλά και για να συζητηθεί η στάση τους στην περίπτωση που δεν επιλεγούν για υποψήφιοι δήμαρχοι.
Η χτεσινή συνάντηση δεν θα είναι και η τελική αφού θα δοθεί διερευνητική εντολή στους υποψηφίους για τον σχηματισμό ψηφοδελτίου, όπου και θα κριθούν και μέσω των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα τους ακολουθήσουν.
Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση και τις περικοπές στα οικονομικά των ΟΤΑ έως και 40%, η δραστηριότητα των νέων δημάρχων πιθανόν να περιοριστεί στον άχαρο ρόλο της συγκρότησης των νέων δήμων, αφού ελάχιστα έργα θα μπορέσουν να υλοποιηθούν την προσεχή τετραετία. Αυτό ίσως οδηγήσει ορισμένους νέους υποψηφίους να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους προκειμένου να διεκδικήσουν τον δήμο σε μια επόμενη περίοδο όπου θα μπορούν και πάλι να παραχθούν έργα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ