Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

31/7/10

Καψώνι στους υποψηφίους η ανακοίνωση υποψηφίων Δημάρχων

Κοντεύουν να βράσουν στο ζουμί τους οι υποψήφιοι για να πάρουν το χρίσμα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο Άργος αλλά και στο Ναύπλιο, όπου δεν είναι καν σίγουρο πως το ΠΑΣΟΚ θα έχει δικό του συνδυασμό.

Τα πράγματα στο Άργος, όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ είναι πιο ξεκάθαρα υπό την έννοια του ότι για τον Δήμο Άργους-Μυκηνών θα υπάρξει συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ που θα τον διεκδικήσει, σε αντίθεση με το Ναύπλιο που όσο περνά ο καιρός γίνεται και πιο απόμακρη αυτή η πιθανότητα.
Στον Δήμο Άργους-Μυκηνών οι διεκδικητές φέρονται να είναι τελικά δύο: ο Γιώργος Αναγνώστου και ο Δ. Φράγκος, με τον κ. Αναγνώστου να έχει σχετικό προβάδισμα. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η τελική επιλογή θα είναι ένας συνδυασμός δημοσκόπησης και πολιτικής εκτίμησης. Ήδη έχει διενεργηθεί και από πλευράς ΠΑΣΟΚ δημοσκόπηση και στα κεντρικά έχουν προβεί σε αξιολογήσεις, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η «γνώμη» του βουλευτή και υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη.
Όπως μας μετέφεραν κύκλοι που παρακολουθούν εκ των έσω τις εξελίξεις αξιολόγησης των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και οι δύο υποψήφιοι θεωρούνται αξιόλογοι, με τον κ. Αναγνώστου να διατηρεί σαφές προβάδισμα, όχι μόνο λόγω της εμπειρίας του σε ζητήματα αυτοδιοίκησης, αλλά και λόγο της «στάσης» του συναγωνιστή του κατά την διάρκεια των Νομαρχιακών εκλογών, που ουσιαστικά με προτροπή Πάγκαλου, δεν στηρίχτηκε όσο θα έπρεπε το «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα την επανεκλογή Σωτηρόπουλου.
Απ` την άλλη μεριά, στα ατού του κ. Φράγκου συγκαταλέγονται το ότι ως πρόσωπο δεν έχει φθαρεί σε θέματα που αφορούν τον Δήμο, ενώ ο κ. Αναγνώστου θα πρέπει να διαφοροποιηθεί αρκετά ώστε να μην εισπράξει απώλειες από τις εσωτερικές διαμάχες του συνδυασμού του κ. Μπούρη και τα λάθη συναδέλφων του κατά την διάρκεια της τετραετίας που διανύουμε.
Πρόσφατα κατά την συνάντηση που είχαν οι πέντε υποψήφιοι για το χρίσμα (Γ. Αναγνώστου, Κ. Γκαρκάσουλας, Β. Μακρής, Γ. Φλεβάρης και Δ. Φράγκος) στην Ιπποκράτους, απορρίφτηκε η πρόταση του κ. Φλεβάρη «να στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του υποψηφίου» και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή δημοσκοπήσεων και βάσει των βιογραφικών των υποψηφίων.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνέντευξη που θα δώσει τέλη Αυγούστου ο Δήμαρχος της Ν. Κίου Γιώργος Μανινής, ο οποίος φέρεται να απέρριψε πρόταση του κ. Μανιάτη για συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, είτε ως επικεφαλής είτε ως απλός υποψήφιος σύμβουλος για τον Δήμο Άργους-Μυκηνών.
Η πρωτεύουσα του νομού φαίνεται πως θα πληρώνει για καιρό τους αριβισμούς του παρελθόντος. Η φράση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη πριν δύο χρόνια στην Ν. Κίο, πως θα βρει αυτός υποψήφιο προκειμένου το Ναύπλιο να μην μείνει για μια ακόμα φορά χωρίς υποψήφιο, έκοψε τα πόδια ορισμένων που πίστεψαν πως ο κ. Μανιάτης θα προωθούσε υποψήφιο της επιλογής του και πως μια δική τους υποψηφιότητα κόντρα στις επιλογές του βουλευτή θα είχε τραγικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές.
Οι προσπάθειες της Νομαρχιακής και του Βουλευτή τελικά δεν τελεσφόρησαν με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να κινδυνεύει να μείνει για μια ακόμα τετραετία χωρίς συνδυασμό.
Η επιλογή της συνεργασίας με την «Άλλη, Πρόταση» και με επικεφαλής τον Γ. Γκιόλα μπορεί να έμοιαζε με σανίδας σωτηρίας για το ΠΑΣΟΚ, όμως εκτιμήθηκε πως θα οδηγούσε τους μισούς πασόκους στον συνδυασμό του κ. Αναγνωσταρά και τους άλλους μισούς στον συνδυασμό του κ. Γραμματικόπουλου.
Προ του αδιεξόδου, μια νέα πολυμελής επιτροπή ανέλαβε να συζητήσει με διαφόρους πιθανούς υποψηφίους, ένας εκ των οποίων φαίνεται με βάση δημοσίευμα του «Βήματος» του περασμένου Σαββάτου να είναι ο Τάσος Σαλεσιώτης. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, τον πρώην Νομάρχη δεν τον έχει επισκεφτεί ακόμα η νέα επιτροπή, αλλά και ο ίδιος δεν φαίνεται διατεθειμένος να σηκώσει μόνος του το βάρος της εκλογικής αναμέτρησης όπως έκανε στο παρελθόν.
Ο ίδιος αποφεύγει να τοποθετηθεί ανοιχτά, όμως πηγές μας αναφέρουν πως αν το ΠΑΣΟΚ κατάφερνε να πλαισιώσει με αξιόλογα άτομα την «μαγιά» ψηφοδελτίου που διατηρεί ο Τ. Σαλεσιώτης, πιθανόν να κατάφερναν να τον πείσουν για τις πραγματικές προθέσεις τους για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο Ναύπλιο.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ