Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/7/10

Όταν ο φασισμός συναντά τον τοπικισμό

Άρθρο του Άκη Ντάνου


ΕΙΝΑΙ απαράδεκτο ο τύπος εθνικός και περιφερειακός να ταυτίζεται με το ένα ή το άλλο κόμμα, με την μια ή την άλλη δημοτική ή περιφερειακή παράταξη, εκτός βέβαια των εντύπων εκείνων που αποτελούν επίσημα κομματικά ή παραταξιακά έντυπα.
Είναι το ίδιο απαράδεκτο, να ασκούνται πιέσεις προς τον τύπο να ταυτιστεί με την μία ή την άλλη παράταξη και να κοροϊδέψει, εξαπατήσει τους αναγνώστες του υποσχόμενος ανεξαρτησία και ελευθεροτυπία.
ΜΕΧΡΙ σήμερα ήμασταν μάρτυρες της πρώτης περίπτωσης, όμως σιγά σιγά γινόμαστε μάρτυρες και της δεύτερης με τα ιστολόγια «προοδευτικών» να ζητούν ακόμα και από τον «α» να πράξει αυτό που από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του δεν έκανε: Να ταυτιστεί με την όποια εξουσία.
ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα υποκύψουμε σ` αυτού του είδους τις φασιστικές πιέσεις «αφού δεν είσαι μαζί μου, είσαι με τον αντίπαλο». Ο «α» από την πρώτη στιγμή της έκδοσής του, με το όποιο κόστος επέλεξε να μην είναι με κανέναν παρά μόνο με τον πολίτη, εκφράζοντας τις δικές του απόψεις και όχι δάνεια άλλων. Και αυτό το πληρώσαμε και το πληρώνουμε πολύ ακριβά, αλλά η δημοκρατία και η ελευθερία του τύπου χρειάζονται θυσίες.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι πολύ δύσκολο να αποστασιοποιηθείς από τις δικές σου πολιτικές απόψεις, ειδικά όταν συνειδητά τις έχεις επιλέξει για να τις υπηρετείς και έχεις ταυτιστεί μαζί τους. Όμως τις προσωπικές απόψεις ούτε τις κρύψαμε, ούτε τις ωραιοποιήσαμε. Γι αυτό και ο «α» ήταν και είναι εφημερίδα με άποψη και όχι πίνακας ανακοινώσεων.
ΜΕΓΑΛΗ βαρύτητα ρίξαμε κατά καιρούς στην διαχείριση των υδάτινων πόρων και στην διαχείριση των σκουπιδιών. ΠΡΩΤΟΙ, όταν οι άλλοι δεν τολμούν ακόμα να αναφερθούν, υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε πως οι δεματοποιητές ήταν το τρικ για την μείωση της παρακράτησης «προστίμου» 35.000 Ευρώ καθημερινά για κάθε χωματερή, εμφανίζοντας ως δια μαγείας 2 χωματερές-Δεματοποιημένες στην Αργολίδα, όταν όλες συνεχίζουν παράνομα να λειτουργούν.
Ειδικά στον τομέα αυτό, αντιταχθήκαμε κατά της καύσης-πυρόλυσης, ζητώντας ανακύκλωση και χώρους μεταφόρτωσης προκειμένου να μειωθεί το κόστος μεταφοράς και η σπαταλούμενη γι αυτό ενέργεια.
ΤΟ ΙΔΙΟ πρωτοπόρες ήταν οι απόψεις μας για να μην κατασκευαστεί το «φράγμα» στον Ράδο και να τροφοδοτηθούν το Δίδυμα από συλλεκτήρες και πεζούλες. Σε μας οφειλόταν η αποκάλυψη για τα νερά της Στυμφαλίας, 6 μήνες πριν γίνει η πρώτη πολιτική παρέμβαση, όπως και η αποκάλυψη για το πανταρροικό σύστημα της Τρίπολης και τις επιπτώσεις στην Αργολίδα.
ΕΙΝΑΙ απαράδεκτες οι συστάσεις από εκείνους που η πρακτική τους ήταν μέχρι σήμερα αντίθετη με όλα όσα κατά καιρούς υποστηρίξαμε και δεν έχουν αποδειχτεί λαθεμένα. Όλους εκείνους που στο όνομα του τοπικισμού ξέχασαν πως η διαχείριση των σκουπιδιών είναι θέμα των ίδιων των κοινωνιών και πως αυτοί που τα παράγουν θα πρέπει να βρίσκουν τρόπο να τα αντιμετωπίσουν-ανακυκλώσουν και όχι να ζητούν οι χώροι μεταφόρτωσης να γίνουν σε άλλον δήμο εκτός απ` τον δικό τους. Η Αργολίδα, μπορεί να είναι διοικητικά χωρισμένη σε 4 Δήμους πλέον, όμως η φύση δεν αναγνωρίζει διοικητικά όρια και είναι βλακώδες να ισχυριζόμαστε να είναι «το πρόβλημα έξω από τα όρια του Δήμου μου» και ας απέχει μόλις μερικά εκατοστά απ` τα δημοτικά όρια.
Η ΕΞΑΡΣΗ του τοπικισμού, με εκφράσεις «ο Ξένος», «συμπατριώτες» κλπ. αποσκοπεί στον διχασμό και στην δημιουργία έχθρών, όπως ο μη ταυτόσημος τύπος με τις απόψεις του «ηγέτη» κατά τα ναζιστικά πρότυπα, για να πετύχει την συσπείρωση των αδαών ψηφοφόρων. Η φύση είναι μία και διοικητικά αδιαίρετη, ας διδάξει αυτό κάτι τους όψιμους βαστάζους νεόκοπων φαρισαίων.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ