Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

1/7/10

Η σημερινή κατάσταση στις καρδιολογικές. Το γραφείο του διοικητή νοσοκομείου Άργους έσπευσε να διαψεύσει, αλλά απαντάει με «θα»…

Με σοβαρές ελλείψεις συνεχίζουν να λειτουργούν μέχρι σήμερα οι καρδιολογικές κλινικές Ναυπλίου και Άργους, παρότι έχουν περάσει τόσοι μήνες από τα δημοσιεύματα του «α» για τα προβλήματα που υπάρχουν. Μάλιστα παρότι ακολούθησαν και δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις από το ΚΚΕ και από το ΛΑΟΣ, μόλις τώρα κάτι αρχίζει να κινείται και να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ.

Βέβαια η καθυστέρηση τοποθέτησης των νέων διοικητών είναι προφανές ότι δημιούργησε όλες τις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα η ανασφάλεια του κόσμου και ιδιαίτερα των καρδιοπαθών να κορυφωθεί το προηγούμενο διάστημα.
Εκτός από τις ελλείψεις σε προσωπικό όμως και άλλα προβλήματα υπάρχουν στα νοσοκομεία της περιφέρειας τόσο στην παροχή υπηρεσιών όσο και σε άλλους τομείς.
Ακριβώς για τον λόγο αυτόν το προηγούμενο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, σύσκεψη που διοργάνωσαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Νικόλαος Πολύζος και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ καθηγητής Πάνος Γκούμας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τομέα Υγείας στην Πελοπόννησο, το συντονισμό και την ανάπτυξη των ελέγχων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με έμφαση στο θέμα των προμηθειών, το ΕΣΠΑ, την σύνταξη στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου 6ης ΥΠΕ για την τριετία 2010-2012, όπου και επιβεβαιώθηκε η βούληση όλων για συνεργασία και συστράτευση στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο λαό της Πελοποννήσου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, των Υποδιοικητών της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Λαουδιά και Κωνσταντίνου Πατσιαλού με την συμμετοχή των Διοικητών των Νοσοκομείων της Πελοποννήσου και των νομών Ηλείας, Αχαΐας.
Να σημειωθεί ότι τα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους και ιδιαίτερα αυτό του Άργους που διαθέτει και Μονάδα Εμφραγμάτων, εξυπηρετούν πάνω από 100.000 κατοίκους, τόσο από το νομό Αργολίδας, όσο και από τις περιοχές της Τροιζηνίας, της Νεμέας κλπ. Ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες λόγω του τουρισμού ο παραπάνω αριθμός αυξάνεται κάθετα.
Στο Ναύπλιο μέχρι σήμερα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από τον προηγούμενο Απρίλη. Εδώ και λίγο καιρό ένας επικουρικός καρδιολόγος, μόνος του, προσπαθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Πάντως η έμπειρη διοικήτρια Δήμητρα Καλομοίρη, από τον Μάιο που ανέλαβε καθήκοντα έδωσε βαρύτητα στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αφενός με την πρόσληψη του επικουρικού ιατρού έστω και με μονοετή σύμβαση εργασίας, αφετέρου καταβάλλοντας προσπάθειες για πλήρη επάνδρωση της καρδιολογικής. Όπως αναφέρει η ίδια σε επιστολή της προς τον «Αναγνώστη»: «βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο (έγκριση από την Υπουργό Υγείας και δημοσίευση σε ΦΕΚ) ο διορισμός, επιμελητή Β΄ Καρδιολογίας, και τέλος έχουν προκηρυχθεί δύο (2) θέσεις Διευθυντή και Επιμελητή Β΄ Καρδιολογίας, για τις οποίες η επιλογή των υποψηφίων είναι σε εξέλιξη».
Όπως δηλώνει η κα Καλομοίρη «Στόχος της σημερινής διοίκησης του νοσοκομείου μας είναι η ενίσχυση των δομών της δημόσιας υγείας στο επίπεδο και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, με βελτίωση της ποσοτικής και ποιοτικής τους παραγωγικότητας και βεβαίως η άμεση κάλυψη των ελλείψεών τους σε στελεχιακό δυναμικό, έτσι ώστε όχι μόνο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών, αλλά οι προσφερόμενες υπηρεσίες να καταστούν ανταγωνιστικές του ιδιωτικού τομέα, η στήριξη του οποίου υπήρξε πολιτική επιλογή προηγούμενων ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας και διοικήσεων νοσοκομείων».
Στο Άργος αντίστοιχα προβλέπονται 4 οργανικές θέσεις καρδιολόγων και σήμερα συνεχίζουν να υπηρετούν 2 μόνιμοι και ένας επικουρικός με σύμβαση, που ανανεώθηκε πρόσφατα. Επισημαίνεται ότι για τον επικουρικό καρδιολόγο καθυστέρησε για ένα 5μηνο η ανανέωση της σύμβασής του.
Ευτύχημα για το νοσοκομείο και για τους καρδιοπαθείς είναι το γεγονός ότι σταμάτησαν οι συνεχιζόμενες απεργίες των ειδικευομένων που γίνονταν τον Απρίλη, με αποτέλεσμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και οι 5 ειδικευόμενοι καρδιολόγοι που υπάρχουν.
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα σήμερα στην καρδιολογική κλινική του Άργους.
Από την πλευρά του το γραφείο του νέου διοικητή του νοσοκομείου κου Άρχοντα, αναφερόμενο σε προηγούμενο δημοσίευμα του «α», όπου παραθέταμε τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, Νίκου Μωραίτη και Μπάμπη Χαραλάμπους, καθώς και της βουλευτού του ΛΑΟΣ Ουρανίας Παπανδρέου προτρέχει να απαντήσει στην εφημερίδα και όχι στους 4 βουλευτές, λέγοντας ότι «ουδέν αναληθέστερον ότι είναι στον «αέρα» οι καρδιοπαθείς» και κάνοντας μαθήματα δεοντολογίας στην εφημερίδα μας, που δημοσίευσε τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις χωρίς να τον ρωτήσει. (Επικοινωνήσαμε με τον κο Άρχοντα και μας επιβεβαίωσε ότι η επιστολή του γραφείου του, που αναφέρεται αόριστα σε «πρωτοσέλιδη αναφορά εφημερίδας της Αργολίδας», αφορά το δημοσίευμα του «α» που εμπεριείχε τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. – Μάλιστα η επιστολή εστάλη από το γραφείο του διοικητή και σε κάποιες άλλες εφημερίδες, χωρίς να περιμένει από λόγους δεοντολογίας να δημοσιευτεί στον «α». Όπως ο «Δημοσιογράφος» που αγόγγυστα και χωρίς ρεπορτάζ έβαλε τίτλο: «Για παραμορφωτικά κάτοπτρα κάνει λόγο ο κ. Γιάννης Άρχοντας» ή η «Αργολίδα» που έσπευσε να βάλει για τίτλο την φράση της επιστολής: «Οι Αργείοι να έχουν εμπιστοσύνη στο νοσοκομείο τους»).
Το γραφείο του κου Άρχοντα προσθέτει τον συμβασιούχο επικουρικό στο μόνιμο προσωπικό υποστηρίζοντας ότι «δεν αληθεύει η αναφορά ότι στο Νοσοκομείο Άργους υπηρετούν μόνο δύο (2) Καρδιολόγοι» - και ανακοινώνει τι έχει πράξει για το μέλλον: «Μετά την ανάληψη τον καθηκόντων μας προκηρύξαμε μία (1) ακόμα θέση Καρδιολόγου και αυτές τις ημέρες γίνεται η κρίση από την αρμόδια Επιτροπή. Επιπρόσθετα μετατρέψαμε μία (1) θέση ειδικότητας που δεν είναι άμεσα αναγκαία, σε θέση μόνιμου Καρδιολόγου, η οποία τώρα θα προκηρυχθεί. Το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Άργους σε σύντομο χρονικό διάστημα θα στελεχώνεται πλέον από τέσσερις (4) μόνιμους Καρδιολόγους και έναν (1) επικουρικό ιατρό Καρδιολόγο. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι πέντε (5) ειδικευόμενοι Καρδιολόγοι, το έργο των οποίων είναι σημαντικό και ουσιαστικό».

Άλλο όμως τι θα γίνει στο μέλλον, άλλο τι ισχύει σήμερα και άλλο το τι συνέβαινε τον περασμένο Απρίλιο και τι πριν από δύο εβδομάδες.

Ευχόμαστε οι προσπάθειες του νέου διοικητή να αποδώσουν, ώστε να μην εκτίθεται στον Αργολικό λαό, που ανησυχεί για την υγεία του.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙ ΔΙΕΤΙΑΣ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΕΠΙΜ Β' ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2009 ΚΙ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ. ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ Η' ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2010.ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ