Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

17/7/10

Ανεμογκάστρι στο ΠΑΣΟΚ. Υψώνονται τείχη για την στήριξη Γκιόλα και όρισαν επιτροπή για να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» στο Ναύπλιο

Τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ - παρότι ξεκίνησε εδώ και έναν χρόνο τις προσπάθειες για να αποφασίσει ποιόν θα στηρίξει στον δήμο Ναυπλίου, ακόμα δεν μπορεί να καταλήξει κάπου.

Η προσπάθεια να πάει όλο μαζί το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές και να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος που τα ίδια τα στελέχη γίνονταν σκορποχώρι, παραμένει ακόμα άγνωστο αν θα ευδοκιμήσει.
Την περασμένη Παρασκευή σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί όλους, η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κάλεσε 50 κομματικά στελέχη του Ναυπλίου για να αποφασίσουν τί θα πράξουν τελικά στις δημοτικές εκλογές.
Ανταποκρίθηκαν αρκετοί, όχι όλοι. Μεταξύ αυτών συνδικαλιστικά στελέχη, δημοτικοί σύμβουλοι πρώην και νυν, εν δυνάμει υποψήφιοι κλπ.
Απών ήταν ο υφυπουργός και βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης.
Οι διαφωνίες ωστόσο ήταν έντονες και η κριτική που ασκήθηκε στη νομαρχιακή επιτροπή για την μέχρι τώρα στάση της στο θέμα των δημοτικών εκλογών του Ναυπλίου ερχόταν από μια μεγάλη μερίδα στελεχών, αυτών κυρίως που τάσσονται αρνητικά στο ενδεχόμενο να στηρίξει επίσημα το ΠΑΣΟΚ την υποψηφιότητα Γκιόλα ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Άλλη Πρόταση». Θεωρούν υποτιμητικό για το ΠΑΣΟΚ να συρθεί πίσω από την «Άλλη Πρόταση», όπως λένε.
Την θερμή υπεράσπιση της στήριξης της υποψηφιότητας του Γιάννη Γκιόλα ανέλαβε μεταξύ άλλων η αδερφή του Σοφία Γκιόλα, ενώ κάποιοι άλλοι ξαναέριξαν στο τραπέζι το όνομα του ψυχίατρου Γιάννη Σαλεσιώτη. Όμως η συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν φαίνεται να περπατάει από την άρνηση του ίδιου του κου Σαλεσιώτη, ο οποίος σκέφτεται το ασυμβίβαστο της δουλειάς του με τα καθήκοντα του δημάρχου, αν εκλεγεί.
Η γκρίνια και οι διαφωνίες μεταξύ των στελεχών κράτησε πολύ ώρα και συμπέρασμα δεν βγήκε τελικά.
Η πολύωρη κομματική συνάντηση είχε τελικά μόνο αποτέλεσμα, να οριστεί μια 10μελής επιτροπή – ομάδα η οποία θα κληθεί να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». Η ομάδα αυτή δεσμεύτηκε να λειτουργήσει στην λογική των συμμαχιών και όχι των αρνήσεων, όπως διέρρευσε.
Πάντως έντονα κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι «με νύχια και με δόντια» να κατεβάσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ναύπλιο έστω και με επικεφαλής ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο με στόχο όχι να κερδίσει τις εκλογές, αλλά να δημιουργήσει κάποια βάση για το μέλλον. Μάλιστα σκοπεύουν να στηρίξουν μόνοι τους ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο, ακόμα και αν επίσημα το ΠΑΣΟΚ στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Γκιόλα και της «Άλλης Πρότασης».
Και όλα αυτά την ώρα που οι μεγάλοι αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς και ο Χρήστος Γραμματικόπουλος ήδη κλείνουν τα ψηφοδέλτιά τους και αλωνίζουν καθημερινά τα χωριά και τις γειτονιές αντλώντας από τώρα ψήφους από όλους τους κομματικούς χώρους ακόμα και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Εντωμεταξύ η καθυστέρηση να αποφασίσει και να καταλήξει το ΠΑΣΟΚ τι θα πράξει στο Ναύπλιο, δημιουργεί πρόβλημα και στον ίδιο τον κο Γκιόλα και τον συνδυασμό του που είναι εγκλωβισμένοι σε μια στάση αναμονής. Σε συνέντευξή του πάντως στην εφημερίδα «Αργολική Ανάπτυξη» ο Γιάννης Γκιόλας τονίζει ότι: «Δεν είμαστε η δημοτική παράταξη κανενός κόμματος, όμως μας είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη και του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων που ήδη μας στηρίζουν. Βασικά αναζητάμε τη συζήτηση και το διάλογο με όλους τους προοδευτικούς πολίτες και ομάδες πολιτών και βεβαίως σ΄ αυτούς συμπεριλαμβάνουμε και τους προοδευτικούς πολίτες που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ».
Συμπληρώνει δε: «Η στήριξη όμως του ΠΑΣΟΚ στην παράταξή μας, εάν έλθει και με την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο συγκεκριμένων προοδευτικών ατόμων που προέρχονται από το χώρο αυτό, αλλάζει πλήρως το σκηνικό. Ανατρέπεται ριζικά το επιχείρημα, ότι ο δυνατός είναι ο σημερινός Δήμαρχος Ναυπλίου».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ