Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

23/7/10

Στο Ναύπλιο ξεκίνησε η Δίκυκλη Αστυνόμευση

Εμφανή κάνουν την παρουσία τους από την περασμένη Δευτέρα στους δρόμους του Ναυπλίου, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Η νέα ομάδα ταχείας αστυνομικής επέμβασης μπαίνει από σήμερα στη μάχη κατά του εγκλήματος, αλλά και με στόχο , την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.


Η ενεργοποίηση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντάσσεται στο πλαίσιο της Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την περίοδο 2010-2014. Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης ακολούθησαν εξειδικευμένη εκπαίδευση, ενώ θα μετεκπαιδεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε συνέντευξη τύπου ο αστυνομικός διευθυντής Αργολίδας κος Γούλας επισήμανε ότι «με δεδομένο ότι, η εποχούμενη αστυνόμευση αποτελεί ένα δοκιμασμένο και επιτυχημένο θεσμό, σχεδιάστηκε εκ μέρος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η υλοποίηση συστηματικών και οργανωμένων δράσεων με την διενέργεια εποχούμενων περιπολιών με διθέσιες δίκυκλες μοτοσικλέτες με σκοπό και στόχο κατά κύριο λόγο, την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και δευτερευόντως τη διατήρηση της εμπιστοσύνης και της αγάπης τους προς την αστυνομία.

Προς την κατεύθυνση αυτή, συγκροτήθηκε και στην Αστυν/κή Δ/νση Αργολίδας Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης(ΔΙ.ΑΣ.), με έναρξη των δράσεών της από την 19η Ιουλίου».

Και επισήμανε: «Εν κατακλείδι θεωρούμε ότι, η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα αποδώσει καρπούς με πολλαπλά οφέλη προς του πολίτες του νομού μας, αλλά και προς τις υπηρεσίες μας, αφού η συμβολή της θα είναι καθοριστική τόσο στον τομέα της πρόληψης του εγκλήματος, όσο και σ’ αυτόν της καταστολής».

Οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στη ΔΙ.ΑΣ θα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ανά δύο και θα περιπολούν στο κέντρο και στις γειτονιές του Ναυπλίου, βάσει σχεδιασμού που στηρίζεται κυρίως στην έκταση της κάθε περιοχής και στη χαρτογράφηση του εγκλήματος. Η δράση της θα έχει προληπτικό αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι δείκτες του εγκλήματος και κυρίως να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ θα περιπολούν, από νωρίς το πρωί ως αργά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της ευθύνης τους, ενώ θα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, ερχόμενοι σε επαφή με κατοίκους και καταστηματάρχες των περιοχών.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χρειαζόμαστε τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης επειδή η έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας στις μεγάλες πόλεις απαιτεί διαρκή, στοχευμένη και εμφανή αστυνόμευση, προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Οι ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης ανταποκρίνονται στην ανάγκη ταχείας και μαχητικής επέμβασης τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή κάθε εγκληματικής δραστηριότητας.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης αναλαμβάνουν την πρόληψη και την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών, όπως είναι οι ληστείες, οι βιασμοί, οι συμπλοκές, οι ανθρωποκτονίες.

Οι αστυνομικοί και οι ειδικοί φρουροί που απαρτίζουν την ομάδα ακολούθησαν μία απολύτως άρτια και εξειδικευμένη εκπαίδευση, η οποία και θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στόχος της Αστυνομίας είναι η διαρκής μετεκπαίδευση με σκοπό να βελτιώνεται η ετοιμότητα και η επίδοσή τους.

Το υπουργείο επισημαίνει ακόμα ότι μέσα σε ένα μήνα, οι αστυνομικοί της ομάδας θα γνωρίσουν κατοίκους, καταστηματάρχες και φορείς της περιοχής. Οι πολίτες σε περίπτωση ανάγκης θα καλούν το «100» στο κέντρο της Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της περιοχής τους θα ειδοποιούνται και θα σπεύδουν άμεσα για την προστασία των πολιτών.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ