Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

16/7/10

Ματαιώνονται έργα στο Ναύπλιο, που επρόκειτο να δημοπρατηθούν τις επόμενες ημέρες, αλλά ο Αναγνωσταράς κάνει άλλα

Στο «ψυγείο» μπαίνουν έργα προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, τα οποία ήταν είναι έτοιμα προς δημοπράτηση, στο Ναύπλιο, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο: «για τρία έργα που είχαμε ως Δήμος εντάξει στο πρόγραμμα «Θησέας» πιθανόν να μην προχωρήσουμε στην δημοπράτησή τους. Ο λόγος είναι ότι η χρηματοδότηση κατασκευής έργων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα πάγωσε εκ νέου, λόγω έλλειψης πόρων του κράτους».
Πρόκειται για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης στα Λευκάκια, για πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτισμό στο Ν. Βυζάντιο και για την διαμόρφωση των οδών Καλαμάτας, Τριπόλεως και κάθετων.
Το δυσάρεστο νέο δείχνει πλέον ότι η οικονομική κρίση, αρχίζει να χτυπά αλύπητα και τους δήμους αφού μεγάλο μέρος της χρηματοδότησής τους το περιμένουν από το κράτος.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΚΕ, το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας», βρίσκεται στο κόκκινο. Μέχρι στιγμής έχει χρηματοδοτηθεί μόνο με θεσμοθετημένους πόρους των δήμων, ενώ δεν έχει εισρεύσει ακόμη στο ταμείο η συμμετοχή του κεντρικού κράτους, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.
Στις 20 Μαΐου είχε ζητηθεί από τους δήμους να προχωρήσουν μελέτες και να εντάξουν έργα μέχρι 31 Αυγούστου. Όμως στις 22 Ιουνίου ήρθε νέα επιστολή στους δήμους που ανέφερε ότι δεν μπορούν να ενταχθούν τα έργα γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα. Και όλα αυτά επειδή δεν είχε συνεδριάσει η επιτροπή παρακολούθησης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ ομόφωνα αποφάσισε στο αμέσως προσεχές διάστημα - και μετά την αναμενόμενη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα - να δημοσιοποιήσει αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των δήμων, οπότε και θα καθορίσει και τη στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το θέμα.
Η ΚΕΔΚΕ ζητά όσοα έργα μπορούν, να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ ενώ παράλληλα προτείνεται από τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ να ενισχυεθεί το ταμείο δημοσίων επενδύσεων, για να χρηματοδοτηθούν από εκεί όσα έργα βρίσκονται πιθανός σε εξέλιξη από τον «Θησέα».
Επίσης η ΚΕΔΚΕ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη να πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο της Αυτοδιοίκησης με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων.
Πρόβλημα ωστόσο αρχίζει να παρουσιάζεται και με τις εισπράξεις τελών από πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους, μιας και πολλοί επαγγελματίες δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Και όλα αυτά μέσα στην προεκλογική περίοδο που οι δήμαρχοι θέλουν να παρουσιάσουν έργο προς τους ψηφοφόρους τους.
Ο δήμαρχος Ναυπλίου πάντως, με αφορμή την ανακοίνωση των δυσάρεστων νέων για το πάγωμα των συγκεκριμένων έργων λόγω της αδυναμίας του κράτους να δώσει τα χρήματα του «Θησέα», τονίζει ότι: «ο Δήμος μας με τα έργα που έχει σε εξέλιξη, αλλά και με αυτά που τώρα δημοπρατούνται όχι μόνο καλύπτει ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών αλλά δίνει και εργασία σε ανθρώπους που απασχολούνται στα δημόσια έργα, την στιγμή που ο κλάδος αυτός περνάει κρίση».
Ταυτόχρονα στο ίδιο δελτίο τύπου υπενθυμίζονται προς τους δημότες τα έργα που δημοπρατούνται τελικά μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία είναι: ασφαλτοστρώσεις σε Πυργιώτικα, Λευκάκια και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου και ανάπλαση περιοχής Αγίων Πάντων στην Πρόνοια. Επίσης, δημοπρατήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ασφαλτοστρώσεις στην Άρια
Τον Αύγουστο ανακοινώθηκε ότι θα δημοπρατηθεί η ανάπλαση της οδού Καποδιστρίου στο παλιό Ναύπλιο, ενώ ετοιμάζεται και η δημοπρασία για την διευθέτηση του χειμάρρου στα Πυργιώτικα, ώστε κατόπιν να κατασκευαστεί γήπεδο 5Χ5.
Σχετικά με την πλακόστρωση των οδών μεταξύ Αμαλίας και Μπουμπουλίνας στην περιοχή Αγίου Νικολάου στην παλιά πόλη, ανακοινώθηκε ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της περιφέρειας Πελοποννήσου, που αναφέρεται σε αστικές αναπλάσεις.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ