Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/7/10

Σάρωσε τα νοσοκομεία η διοίκηση. Έφοδος Λαουδιά, στο Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ

Σειρά επισκέψεων και συσκέψεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθηγητής Πάνος Γκούμας και οι Υποδιοικητές της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Λαουδιάς και Κωνσταντίνος Πατσιαλός.
Ήδη την περασμένη εβδομάδ;α ο διοικητής και οι υποδιοικητές συναντήθηκαν στην Τρίπολη, με τους διοικητές των νοσοκομείων της Πελοποννήσου, για να συζητηθούν θέματα που άπτονται της καθημερινής λειτουργίας των νοσοκομείων, θέματα οικονομικής διαχείρισης, προμηθειών – διαγωνισμών, έργα ΕΣΠΑ, κ.λ.π.
Επίσης, συνάντηση έγινε και με τον γενικό γραμματέα της περιφέρειας Φώτη Χατζημιχάλη, με τη συμμετοχή και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα έργα ΕΣΠΑ.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υποδιοικητής Γιάννης Λαουδιάς, έκανε «έφοδο» στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Αργολίδας (Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία). Κατά τη - μη προγραμματισμένη - επίσκεψή του είχε πολύωρη συνεργασία με τον Πρόεδρο του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Βασίλη Μπούρη και με μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Κέντρου.
Ο κ. Μπούρης επεσήμανε τις σοβαρές εκκρεμότητες που παρέλαβε η νέα Διοίκηση του Κέντρου και περιέγραψε τους τρόπους που αυτές αντιμετωπίζονται. Όπως ανακοινώθηκε ο υποδιοικητής, «δήλωσε ξεκάθαρα την πρόθεση της Διοίκησης της 6ης Υ.ΠΕ. και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αναβάθμιση των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου και την ενίσχυσή του με νέες δράσεις.Συγκεκριμένα προτάθηκε: α) Η αναγνώριση των τεχνικών και άλλων προβλημάτων της θεραπευτικής πισίνας ώστε να λειτουργήσει με τρόπο που θα βασίζεται στην ποιότητα των παρεχόμενων θεραπευτικών προγραμμάτων και της ασφάλειας των χρηστών της».
Εντωμεταξύ, εκσυγχρονίζεται ψηφιακά το νοσοκομείο Ναυπλίου. Η διοικήτρια Δήμητρα Καλομοίρη, προχώρησε ήδη στην υλοποίηση της δημιουργίας και λειτουργίας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο (http://www.gnn.gov.gr/).
Όπως δηλώνει η ίδια: «Ως νέα διοίκηση του Γ.Ν. Ναυπλίου θεωρούμε ότι κυρίαρχους στόχους μας πρέπει να αποτελέσουν η επίτευξη της διαφάνειας στη λειτουργεία του νοσοκομείου και η πλήρης ενημέρωση των πολιτών».
Επίσης η κα Καλομοίρη τονίζει: «Στην προσπάθεια που κάνουμε για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, όχι μόνο από το νοσοκομείο αλλά και από τα Κ.Υ. Κρανιδίου και Λυγουριού και τα 19 περιφερειακά ιατρεία, σας θέλουμε και σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας. Συμπολίτες, μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά), φορείς, σωματεία, τοπική αυτοδιοίκηση, αστυνομικές, δικαστικές και λοιπές αρχές, αλλά – κυρίως – γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Όλοι μαζί έχουμε χρέος να συμπορευτούμε για να αλλάξουμε όσα προβλήματα χρονίζουν και τα καυτηριάζουμε από καιρό. Η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή, ιδιαίτερα σήμερα που βιώνουμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση και ταυτόχρονα κρίση ηθικών αξιών, που αγγίζει πρόσωπα και θεσμούς. Η συμβολή του καθενός σας προς το Νοσοκομείο με οποιοδήποτε τρόπο και μέσα, είναι όχι μόνο πολύτιμη αλλά και ευπρόσδεκτη, γιατί οι ανάγκες είναι αναμφίβολα πολλές ενώ η βοήθεια του κράτους συγκεκριμένη. Με την πεποίθηση ότι θα σας έχουμε δίπλα μας στην προσπάθεια που καταβάλουμε να υπάρχει άπλετο φως σε όλα τα θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο, εγκαινιάζουμε σήμερα αυτή την ανοικτή γραμμή επικοινωνίας. Ανοικτή σε προτάσεις, ανοικτή και σε παρατηρήσεις ή βελτιώσεις, προκειμένου η ιστοσελίδα μας να καταστεί περισσότερο διαδραστική, σύγχρονη και πολύτιμη για κάθε συμπολίτη».
Οι εντολές που έχουν πάρει οι διοικήσεις είναι ρητές. Οικονομία και μικρές παραγγελίες ανά δέκα μέρες. Όπως λένε η όποια μείωση δαπανών που καταγράφεται στις μεγάλες καθυστερήσεις για την προμήθεια υλικών και καταγγέλλουν ότι πολύ γρήγορα μπορεί να ξαναμπούν τα νοσοκομεία στην περιπέτεια των μεγάλων ελλείψεων.
Η πρώτη εκτίμηση της τρόικας, στην ενδιάμεση έκθεση που παρουσίασε τον Ιούνιο, είναι ότι τα χρέη αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Το πρώτο πεντάμηνο όπως αναφέρεται, έφθασαν τα 840.000.000 ευρώ. Εάν αυτό συμβαίνει, σημαίνει ότι τα χρέη έχουν ξεπεράσει κατά 90 εκατομμύρια ευρώ το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2009, όπου μηνιαίως ανέρχονταν στα 150.000.000 ευρώ.
Το υπουργείο Υγείας πάντως επιμένει ότι η μείωση των νοσοκομειακών δαπανών έφθασε το πρώτο εξάμηνο στο 10% και δείχνει να παγιώνεται και στο δεύτερο εξάμηνο, αφού μέχρι τέλος του χρόνου σε όλα τα νοσοκομεία θα έχουν εγκατασταθεί σύγχρονα διπλογραφικά συστήματα και θα ελέγχονται τα έσοδα και έξοδα και οι προμήθειες θα γίνονται μετά από διαφανείς διαδικασίες.
Εντωμεταξύ όπως διαρρέει και έχει ήδη γράψει και ο Αθηναϊκός τύπος πέντε μεγάλες εταιρίες ιδιωτών ορκωτών ελεγκτών πιάνουν δουλειά σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και υπουργεία σε μία επιχείρηση να ελεγχθούν οι δημόσιες δαπάνες ιδίως στον τομέα της γενικής κυβέρνησης, που «γεννά» διαρκώς ελλείμματα, αποσταθεροποιώντας τους ετήσιους προϋπολογισμούς, τα τελευταία χρόνια.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ