Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

8/7/10

Επιτυχία της αστυνομίας κατά …λάθος

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στην κατοχή του, ο οδηγός μιας μοτοσυκλέτας, που έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας η οποία αναζητούσε τον ληστή της τράπεζας της Ερμιόνης. Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας νόμισαν οι αστυνομικοί ότι λήστεψε την τράπεζα, τελικά μετά από κινηματογραφική καταδίωξη έπεσε στα «δίχτυα» της αστυνομίας.


Στην κατοχή του, βρέθηκαν ένα εννιάρι αυτόματο όπλο με τον γεμιστήρα του και 117 φυσίγγια, ενώ στο σπίτι του στην Αθήνα ένα ακόμη εννιάρι πιστόλι και οκτώ φυσίγγια.

Τι είχε όμως συμβεί; Πρωί – πρωί της Παρασκευής έγινε η ληστεία στην Ερμιόνη. Ο ληστής μπήκε στην τράπεζα στις 9.15 και με την απειλή του όπλου του πήρε τα χρήματα από το ταμείο και εξαφανίστηκε.

Η αστυνομία κινήθηκε σχετικά γρήγορα και άρχισαν οι έρευνες σε όλο το νομό και στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη και τη σύλληψή του. Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί τον τελευταίο καιρό και άλλες ληστείες σε τράπεζες της Αργολίδας, με αποτέλεσμα τα πράγματα να έχουν σφίξει για τους αστυνομικούς.

Τελικά, δυόμισι ώρες μετά από την ληστεία, στις 11.30 το πρωί, εντοπίστηκε να κινείται προς το Λυγουριό, μια μοτοσικλέτα στο 25ο χιλιόμετρο του δρόμου Κρανιδίου – Ναυπλίου, πριν την διασταύρωση της Πελεής. Οδηγός ήταν ένας 26χρονος άντρας, με ένα σακίδιο στην πλάτη. Στο σήμα των αστυνομικών δεν σταμάτησε. Αντίθετα άρχισε να τρέχει περισσότερο. Τι πιο εύθκολο να θεωρήσουν οι αστυνομικοί ότι έχουν μπροστά τους τον ληστή.

Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη, για να τον ακινητοποιήσουν τελικά τον οδηγό τηγς μοτοσυκλέτας πέντε χιλιόμετρα πιο μακριά. Όμως το σακίδιο είχε κάνει «φτερά». Ο δράστης το είχε πετάξει κατά την καταδίωξη. Ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο της διαδρομής βρέθηκε τελικά το σακίδιο σε ένα ρέμα. Μέσα υπήρχαν ένα αυτόματο υποπολυβόλο όπλο, μάρκας Ingram-Mak, διαμετρήματος 9 mm και μία γεμιστήρα με είκοσι φυσίγγια, ίδιου διαμετρήματος. Επίσης, ο δράστης κατά τη σύλληψή του, παρέδωσε στους αστυνομικούς εξήντα επτά φυσίγγια 9 mm, πενήντα φυσίγγια 0,38 special, καθώς και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους τεσσάρων γραμμαρίων.

Στην έρευνα που επακολούθησε στην οικία του, παρουσία Εισαγγελέα στην Αθήνα, βρέθηκε επίσης ένα πιστόλι, μάρκας Cz, διαμετρήματος 9mm, καθώς και μία γεμιστήρα με οχτώ φυσίγγια, ίδιου διαμετρήματος.

Ο δράστης οδηγήθηκε από την ασφάλεια Ναυπλίου, που έκανε την προανάκριση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, όπου παραπεμπόμενος στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο καταδικάστηκε σε 41 μήνες φυλάκιση άνευ εξαγοράς. Κατηγορήθηκε και καταδικάσθηκε για διακεκριμένη κατοχή πυροβόλων όπλων, καθώς και για κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Από την αστυνομία εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή του σε παλαιότερες ληστείες ή άλλες αξιόποινες πράξεις.

Όπλα όμως βρέθηκαν και στο Άργος. Το απόγευμα του Σαββάτου, αστυνομικοί της ασφάλειας συνέλαβαν δύο Βούλγαρους, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση όπλων. Οι αλλοδαποί βρέθηκαν να έχουν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν ένα πιστόλι blow Mini cal 635, με μία γεμιστήρα που περιείχε τρία φυσίγγια και δύο πιστόλια άγνωστης μάρκας cal 765 με δύο γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια. Από την προανάκριση προέκυψε ότι σκόπευαν να πουλήσουν τα όπλα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ