Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/11/10

Η έκδοση 25.11.2010

27/11/10

Δαμόκλειος σπάθη τα σκουπίδια στο κεφάλι του Τατούλη και των νέων Δημάρχων

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται πλέον το υπουργείο Περιβάλλοντος λόγο των προστίμων που αφορούν τη κακοδιαχείριση απορριμμάτων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κινητοποίηση εξαιτίας προβλημάτων που διαιωνίζονται και για τα οποία πρωτοδίκως η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ).


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με νέα συμπληρωματική επιστολή προειδοποιεί εκ νέου την Ελλάδα για τις 745 παράνομες χωματερές οι οποίες θα έπρεπε να έχουν κλείσει και αποκατασταθεί από το 2007! Η πρώτη καταδικαστική απόφαση για τη λειτουργία 1.125 χωματερών εκδόθηκε το 2005 αλλά παρ` όλα αυτά ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να λειτουργούν 316 καταγεγραμμένες παράνομες χωματερές, ενώ μένει να αποκατασταθούν άλλες 429. Δεν είναι τυχαίο ότι ολόκληρες περιφέρειες, όπως εκείνη της Πελοποννήσου, δεν διαθέτουν ΧΥΤΑ ενώ άλλες περιφέρειες και νομοί, όπως της Ανατολικής Αττικής, των Ιωαννίνων, της Ημαθίας, του Έβρου, δεν διαθέτουν κατάλληλους χώρους διάθεσης απορριμμάτων, προκαλώντας την κοινή γνώμη που ήλπιζε στην επίλυση του προβλήματος εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, δεν αρκεί να παύσει η λειτουργία μιας χωματερής, αλλά προκειμένου να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση πρέπει να ακολουθήσει αποκατάσταση αλλά και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων. Πράγμα που και αν έγινε, δεν υπήρξε αποκατάσταση παρά μόνο κουκούλωμα με χώμα κάτω από το οποίο σιγοβράζει τοξική βόμβα. Ακόμα και αν ο Πέτρος Τατούλης αποφασίσει το άμεσο κλείσιμο όλων των παράνομων χωματερών, η απόφαση θα είναι άνευ ουσίας αφού η Περιφέρεια θα αναλάβει τις αρμοδιότητες για τα σκουπίδια, όπως περιγράφονται στον «Καλλικράτη», μετά τον Ιούνιο. Στην Πελοπόννησο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία φέρονται να αποκαταστάθηκαν 35 χωματερές, ενώ στόχος είναι οι 190 και να παραμείνουν 37.

Στην προειδοποιητική της επιστολή η Επιτροπή υπογραμμίζει με έμφαση ότι εξακολουθεί να γίνεται αποδέκτης καταγγελιών οι οποίες αφορούν τη λειτουργία παράνομων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και ζητεί από την Ελλάδα να της αποστείλει ως το τέλος του έτους τον κατάλογο με τις περίπου 750 χωματερές. Εφιστά μάλιστα στις αρμόδιες ελληνικές αρχές την προσοχή καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μπορεί να επιβάλει πρόστιμο σε κράτος-μέλος το οποίο καταδικάζεται δεύτερη φορά για την ίδια υπόθεση.

Αρχές Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε τη νέα προειδοποίηση στην Ελλάδα ενώ παράλληλα δημοσιοποίησε εισήγησή της και για την περίπτωση τριών χωματερών στην Ιταλία οι οποίες δέχονται επικίνδυνα απόβλητα διότι η χώρα δεν είχε συμμορφωθεί με πρωτόδικη απόφαση του Σεπτεμβρίου του 2004.

Σύμφωνα με την Κομισιόν το ημερήσιο πρόστιμο ανά χωματερή ανέρχεται σε 195,84 ευρώ από την ημέρα που θα εκδοθεί η δεύτερη καταδίκη μέχρι να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση. Συμπληρωματικό πρόστιμο 21,42 ευρώ θα επιβληθεί και ανά χωματερή για κάθε ημέρα που μεσολάβησε από την πρώτη έως τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση.

Ήδη οι πρώτες προειδοποιητικές επιστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άρχισαν να φτάνουν στις ελληνικές αρχές για τον ΧΥΤΑ στο Καλαμάκι Ζακύνθου που βρίσκεται εντός των ορίων του εθνικού θαλάσσιου πάρκου το οποίο αποτελεί περιοχή ωοτοκίας της Caretta caretta.

Σημαντική επιβάρυνση στο περιβάλλον έχει τόσο η ενεργή παράνομη χωματερή του Άργους, όσο και η παρακείμενη κουκουλωμένη χωματερή, το σημείο απόρριψης της λάσπής του βιολογικού καθώς και η χωματερή στην Καραθώνα Ναυπλίου. Ως ενεργές χωματερές προσμετρούνται ακόμα η παράνομη χωματερή της Ν.Κίου καθώς και οι παράνομες χωματερές της Ερμιονίδας.

Θα πρέπει να τονιστεί πως οι χωματερές του Άργους βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον υπόγειο υδροφορέα της περιοχής στις οποίες καταλήγουν και νοσοκομειακά απορρίμματα, όπως και στου Ναυπλίου με κίνδυνο έξαρσης λοιμώξεων.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η νέα δημοτική αρχή του Άργους προσανατολίζεται για την παραγωγή ρεύματος από την επεξεργασία των σκουπιδιών, αντί της ανακύκλωσης που θα μπορούσε από την πρώτη ημέρα να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην μείωση του όγκου των σκουπιδιών.





Ποιοι οι κίνδυνοι από τις χωματερές



-Τα στραγγίσματα (δηλ. τα υγρά απόβλητα) που παράγουν οι χωματερές έχουν μεγάλη τοξικότητας και επιβαρύνουν τα επιφανειακά ύδατα, τα υπόγεια ύδατα και το έδαφος.

-Τα αέρια των χωματερών συμβάλουν και αυτά στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι χωματερές παράγουν αέρια απόβλητα, με κύριο συστατικό το μεθάνιο πράγμα που οδηγεί στην αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου καθώς και σε εκρήξεις, αναφλέξεις και πυρκαγιές, που απειλούν τις γύρω περιοχές. Μια χωματερή όπως αυτή του Άργους που δέχεται απορρίμματα 50.000 κατοίκων, παράγει αναλογικά το χρόνο αέρια απόβλητα που ισοδυναμούν με 41.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

-Οι ανεξέλεγκτες χωματερές προκαλούν επιδημιολογικές εξάρσεις στις γύρω περιοχές και οι τοξικές ουσίες, που εκλύουν, προκαλούν προβλήματα στο αναπνευστικό και πεπτικό σύστημα.

-Σύμφωνα με μελέτες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που έγιναν σε τρόφιμα από περιοχές, κοντά σε χωματερές, έδειξαν συγκεντρώσεις διοξινών 12 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια στο λάδι, εννέα φορές στα αυγά και μιάμιση φορά το γάλα.

Οργανώνεται ο Τατούλης. Είδε τον συνδυασμό της Αργολίδας και ανακοίνωσε στόχους

Τα στελέχη του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», στην Αργολίδα, συνάντησε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.


Τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη Πελοποννήσου υποδέχτηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι Σύμβουλοι του συνδυασμού, εκλεγμένοι και μη. Απών ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος.

Ο Πέτρος Τατούλης απέφυγε να μιλήσει για τον αποχωρήσαντα μέσα στην προεκλογική περίοδο Δημήτρη Σαραβάκο και να αναφερθεί στα παρατράγουδα που έχουν δημιουργηθεί από τις δηλώσεις του τελευταίου. Ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος δεν ήταν καθόλου φειδωλός ή διστακτικός στις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι ο κος Σαραβάκος δεν έχει θέση στον συνδυασμό. Επιπλέον κάλεσε τον πρώην νομάρχη να παραιτηθεί.

Ο Σαραβάκος

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Σαραβάκος με μια εντελώς αψυχολόγητη και περίεργη δήλωσή του, μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών απέσυρε την στήριξή του στον Πέτρο Τατούλη, με τον συνδυασμό του οποίου έθετε υποψηφιότητα περιφερειακού συμβούλου. Ο Δ. Σαραβάκος που ως γνωστό πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία είχε προσπαθήσει από το καλοκαίρι να συγκροτήσει δικό του συνδυασμό, αλλά τελικά η «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου» που δημιούργησε συνεργάστηκε με τον περιφερειακό συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, κόντρα στις επιλογές του κόμματός του.

Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής ήρθε τελικά 6ος σε σχέση με τους συνυποψηφίους του, αφού έλαβε μόλις 3.115 ψήφους.

Τελικά, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της δεύτερης Κυριακής κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τον Τατούλη.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τότε ο κος Σαραβάκος, ως «επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου», ότι «αφού αξιολόγησε: α)Το πρόγραμμα της «Νέας Πελοποννήσου» του Πέτρου Τατούλη, το οποίο δεν περιέχει ξεκάθαρες και συγκεκριμένες προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, και β) Την μονομερή και απροκάλυπτη παρέμβαση στήριξης συγκεκριμένων υποψηφίων, με αποτέλεσμα την εκλογή Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων προερχομένων μόνο από το ΠΑΣΟΚ, και οι Σύμβουλοι πλέον του συνδυασμού Τατούλη να ανήκουν μόνο σε ένα κόμμα, χάνοντας έτσι την ανεξάρτητη και υπερκομματική δομή με την οποία ξεκινήσαμε. Αποσύρει την στήριξη της από την «Νέα Πελοπόννησο» και ζητά από τους πολίτες την καταψήφιση του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη στις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου».

Από την πλευρά Τατούλη εκδόθηκε άμεσα μια ιδιαίτερα σκληρή απάντηση για τον κο Σαραβάκο: «η ιδιοτελής του συμπεριφορά δεν συνάδει με τη δική μας πολιτική φιλοσοφία. Η μη πραγμάτωση των δικών του προσωπικών φιλοδοξιών, τις οποίες μόνον εκείνος είναι σε θέση να γνωρίζει, επήλθε από την ίδια την κοινωνία. Η μάχη του σταυρού είναι μια πολύ σκληρή διαδικασία και απαιτεί ήθος, εντιμότητα και υπερηφάνεια, στοιχεία τα οποία ο κ. Σαραβάκος δεν διαθέτει. Τον καλούμε λοιπόν να συμπορευτεί με όσα εκείνος προεκλογικά κατέκρινε με σφοδρότητα και να σταθεί δίπλα στο πλευρό όσων εκείνος χαρακτήριζε ως «φαιδρούς», «ανίκανους» και «ανήθικους».

Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ένας αρραγής υπερβατικός και πολυσυλλεκτικός οργανισμός ανιδιοτελών ατόμων, που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης. Η μεγάλη νίκη της 7ης Νοεμβρίου είναι ο προάγγελος της μεγάλης γιορτής που θα συντελεσθεί στην Πελοπόννησο την επομένη Κυριακή».

Η σύσκεψη

Στην προχθεσινή σύσκεψη ήταν φυσικό μετά από όλα αυτά να μην εμφανιστεί ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο οποίος εκλέγεται αλλά φαίνεται ότι θα τραβήξει τον δικό ανεξάρτητο δρόμο στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο Πέτρος Τατούλης στις τοποθετήσεις του αναφέρθηκε στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης, που αποτελεί «το συμβόλαιο με τους πολίτες», που ψήφισαν και έβγαλαν πρώτο τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» και επικέντρωσε συγκεκριμένα στους τομείς προτεραιότητας που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την διαχείριση των σκουπιδιών, την ενέργεια και την τουριστική ανάπτυξη.

Ο κ. Τατούλης περιέγραψε ακόμα την οργάνωση του συνδυασμού και το πρόγραμμα επικοινωνίας των συναντήσεων με τους συμβούλους του συνδυασμού, που θα συνεδριάζουν ανά 45 ημέρες, ενώ ανά 4 μήνες θα πραγματοποιείται η ολομέλεια. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αφού ευχαρίστησε τους συμβούλους για τον αγώνα τους ξεκαθάρισε ότι δεν περισσεύει κανείς και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα στελέχη που συμμετείχαν στην επάνδρωση των ψηφοδελτίων του συνδυασμού. Στόχος μας σημείωσε ο κ. Τατούλης είναι να υπάρξει ισορροπία μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου και να εφαρμοστεί ισονομία και ισοπολιτεία παντού.

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα συγκληθεί η ολομέλεια των εκλεγμένων συμβούλων της «Νέας Πελοποννήσου» στην Μεσσηνία.



Ποιοι πάνε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου



Οι επτά από τους εννέα περιφερειακούς συμβούλους που στέλνει η Αργολίδα στο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο προέρχονται από τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Αναλυτικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συμμετέχουν οι παρακάτω σύμβουλοι από κάθε συνδυασμό:

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ:

Αργολίδα (7): Ανδρέας Πουλάς, Θεοφάνης Στεφανόπουλος, Χριστίνα Μελίδη, Γεώργιος Καραχάλιος, Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, Δημήτρης Σαραβάκος, Παναγιώτα Λαπαθιώτη

Αρκαδία (5): Γεώργιος Ρουμελιώτης, Κωνσταντίνος Μπεντεβής, Νίκος Λυτρίβης, Δημήτρης Λαλουδάκης, Θεόδωρος Ντάνος

Κορινθία (7): Αγγελος Παπαγγελόπουλος, Νίκος Πετρόπουλος, Ευαγγελία Αδάμ-Σπανογιάννη, Απόστολος Παπαφωτίου, Ανδρέας Καραχοντζίτης, Νικόλαος Βραχνός, Αθανάσιος Πισιμίσης

Λακωνία (5): Χαράλαμπος Σκούρος, Γιώργος Πουλοκέφαλος, Σπύρος Φλώρος, Ηλίας Στρατηγάκος, Βαρβάρα Αλοιμόνου-Βελδέκη

Μεσσηνία (7): Παναγιώτης Αλευράς, Ντίνα Νικολάκου, Κώστας Τσαπόγας, Γιάννης Αργυράκης, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, Νίκος Μπαρούνης, Γιώργος Μπακούρος



ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Δ. ΔΡΑΚΟΥ:

Αργολίδα (2): Βασίλης Σωτηρόπουλος, Βασίλης Σιδέρης

Αρκαδία (2): Κωνσταντίνος Μανδρώνης, Παναγιώτης Βαλασόπουλος

Κορινθία (4): Νίκος Ταγαράς, Σπύρος Παπαθεοφάνους, Μαρία-Ελένη Σούκουλη-Πανοπούλου, Κωνσταντίνος Λέγγας

Λακωνία (3): Παναγιώτης Φαρλέκας, Ηλίας Κανελλάκης, Γιώτα Στέρπη.

Μεσσηνία (5): Δημήτρης Δράκος, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Αγγελος Κωτσιόπουλος, Γιάννης Αδαμόπολος, Αριστείδης Σταθόπουλος



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Επικεφαλής Νίκος Γόντικας

Αρκαδία (1): Βαγγέλης Γούργαρης



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Επικεφαλής Θανάσης Πετράκος



ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Επικεφαλής Λάμπρος Μπούκλης

Σημαντικές κοινωνικές αλλαγές και αξιοποίηση του Μπούρη προτείνει ο Δημήτρης Καμπόσος, αλλά αρνείται ο πρώην Δήμαρχος

Σε μια βαθιά κοινωνική πολιτική, που θα έχει στόχο να αμβλύνει τα προβλήματα των δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση πολιτών και των οικονομικά αδυνάτων στοχεύει από τους πρώτες μήνες της θητείας του ως δήμαρχος ο Δημήτρης Καμπόσος. Προτεραιότητα θα δοθεί στους τομείς της κοινωνικής μέριμνας με την δημιουργία τομέα «Πρόνοιας, υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον οποίο θα προΐσταται ως ειδικός σύμβουλος, ο απερχόμενος δήμαρχος Άργους Δ. Μπούρης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του και ως γιατρός αφιλοκερδώς στα Δημοτικά Ιατρεία προς τους αναξιοπαθούντες δημότες. Η δήλωση του κ. Καμπόσου περί ‘αξιοποίησης’ του απερχόμενου δημάρχου, προκάλεσε πικρόχολα σχόλια μερίδας του τοπικού τύπου. Ο κ. Μπούρης προς άρση κάθε αυθαίρετης ερμηνείας διευκρίνισε μεταξύ άλλων: «για την αποκατάσταση των πραγμάτων, θέλω να δηλώσω τα εξής: Από τον κ. Καμπόσο όντως μου έγινε πρόταση ως «ειδικός σύμβουλος σε θέματα υγείας» μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέος εκλεγμένος Δήμαρχος Άργους – Μυκηναίων.


Εκ μέρους μου δεν υπήρχε κανένας λόγος αντίδρασης από τη στιγμή που παρέμενε ως πρόταση χωρίς καμιά δημόσια προβολή. Σημειωτέον ότι σε αυτή την πρόταση δεν έχω πάρει καμιά θέση. Μετά, όμως, την ανακοίνωση της πρόθεσης του κ. Καμπόσου σε ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό οφείλω να επισημάνω τα εξής: Μετά τη λήξη της θητείας μου ως Δήμαρχος Άργους έχω να λειτουργήσω πλήρως το ιατρείο μου, ως καρδιολόγος ιατρός, να επανέλθω στα καθήκοντα μου ως ιατρός του ΙΚΑ και να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως πρόεδρος σ’ έναν πολύ ευαίσθητο χώρο του τόπου μας, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας.

Αν όμως ο νέος Δήμαρχος θεωρήσει ότι μπορώ να παρέχω οποιαδήποτε γνώμη που να τον βοηθήσει στην άσκηση των καθηκόντων του, οφείλω να του την παρέχω για το καλό των πολιτών του Δήμου μας, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την στήριξη που μου παρείχαν καθ’ όλη την τετραετία της θητείας μου και κατά την διάρκεια της περιπέτειας της υγείας μου».

Αναφερόμενος στους απόρους και αναξιοπαθούντες του δήμου Άργους-Μυκηνών με δηλώσεις του στον «α», ο κ. Δημήτρη Καμπόσος υποστήριξε ότι «οι δημότες που θα παρουσιάζουν μικρό εισόδημα, το ύψος του οποίου αναμένεται να καθοριστεί από το νέο δημοτικό συμβούλιο, θα αποκτούν μια κάρτα πρόσβασης στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Στις υπηρεσίες αυτές συγκαταλέγονται τα Δημοτικά Ιατρεία, αλλά και το Δημοτικό Φαρμακείο το οποίο θα συσταθεί με την βοήθεια των φαρμακοποιών της περιοχής». Φαίνεται πως είναι δύσκολη εποχή για την εξεύρεση χορηγών πράγμα που οδήγησε τον κ. Δημήτρη Καμπόσο να μας τονίσει με νόημα: «Σταμάτησαν να υπάρχουν ευεργέτες απ` την στιγμή που άρχισαν να τρώνε τα λεφτά οι ηγέτες».

Εκτός της κοινωνικής πολιτικής, από τα κυρίως μελήματα της νέας δημοτική αρχής θα είναι η αξιοποίηση του τουριστικού πλούτου του Καλλικράτειου Δήμου και ιδίως του αρχαιολογικού αφού περιλαμβάνει σημαντικότατα αρχαία μνημεία, παγκοσμίου αναγνωρισιμότητας, όπως την Λέρνα, τις Μυκήνες και το Άργος.

«Ήδη κάνουμε από τώρα ενέργειες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης της πόλης. Στην αύξηση γενικότερα της επισκεψιμότητας πιστεύουμε πως θα συμβάλει η αλλαγή της Κορίνθου σε είσοδο προς το κέντρο και της Γούναρη-Ηρακλέους ως έξοδος. Σε επικίνδυνες διασταυρώσεις όπως στα Γεφύρια, όπου και εκεί ο δρόμος της Ν. Κίου θα μετατραπεί σε είσοδο, θα τοποθετηθούν ‘έξυπνα φανάρια’. Σε αλλαγές στοχεύουμε και στην Γ. Κολοκοτρώνη, δημιουργώντας θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στην μία πλευρά, που θα ελέγχονται από δημοτική αστυνομία η οποία θα επανδρωθεί από τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους του δήμου. Φυσικά όλες οι αλλαγές δεν θα είναι στατικές και αν δεν αποδώσουν θα επαναφέρουμε το παλαιό καθεστώς ή θα εφαρμόσουμε κάποια άλλη πρόταση».

Αναφερόμενος στα πολυσυζητημένα αγάλματα, ο κ. Καμπόσος υπεραμύνθηκε της ανάγκης να υπάρξουν αγάλματα και προτομές σε μια πόλη που παρά την πλούσια ιστορία της ελάχιστες προτομές, και αυτές κυρίως ιερέων και δωρητών, την κοσμούν: «Θα ζητήσουμε γνήσια αντίγραφα αγαλμάτων του Αγελάδα και του Πολυκλείτου από τα αρχαιολογικά μουσεία, τα οποία θα τα τοποθετήσουμε πάνω στα ‘πολυβολεία του Παπανικολάου’ (σ.σ. στις τσιμεντένιες ζαρντινιέρες) στους πεζοδρόμους, αφού πρώτα τις ντύσουμε με μάρμαρο». Στις βάσεις θα τοποθετηθούν επιγραφές σε 6-7 γλώσσες ώστε οι επισκέπτες να γίνονται κοινωνοί της ιστορίας των αγαλμάτων. Διακοσμητικά έργα θα γίνουν και σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στην αγορά, όπου θα κατασκευαστεί ένα μεγάλο σιντριβάνι, ίσως όπως αυτό της Φοντάνα ντι Τρέβι στην Ρώμη, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο αχανής χώρος της λαϊκής.

Το πρόβλημα με την στέγαση του πολυπληθούς δημοτικού συμβουλίου, η νέα δημοτική αρχή αισιοδοξεί να το αντιμετωπίσει με μία λυόμενη κατασκευή στον αύλιο χώρο πίσω από το Δημαρχείο, ενώ μέχρι να κατασκευαστεί οι συνεδριάσεις θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου.

Όσον αφορά το ΚΤΕΛ, αυτό θα παραμείνει εκεί που είναι σήμερα, στο κέντρο της πόλης, ενώ η ΔΕΥΑΑΡ θα μεταστεγαστεί στους Μύλους.

26/11/10

6 Πελοποννήσιοι κυβερνητικοί βουλευτές –πλην Μανιάτη- ρωτούν την Διαμαντοπούλου για το Πανεπιστήμιο. Λουκέτο σε σχολές;

Τον φόβο τους για τις φημολογούμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκφράζουν έξι κυβερνητικοί Πελοποννήσου βουλευτές με ερώτησή τους στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Εντύπωση προκαλεί η απουσία της υπογραφής του βουλευτή Αργολίδας και υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη μιας και από τις πρώτες σχολές που κινδυνεύουν να κλείσουν ή να συγχωνευτούν είναι αυτή της Αργολίδας.


Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (Αρκαδίας), Αικατερίνη Φαρμάκη, Άγγελος Μανωλάκης (Κορινθίας), Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας) και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος (Λακωνίας).

Οι βουλευτές μέσω της ερώτησής τους εκφράζουν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στην κατάργηση τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που όπως επισημαίνουν «με αγώνες και προσπάθεια ετών δημιουργήθηκαν και συμβάλουν στην σταθερότητα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι βουλευτές εμφανίζονται να αγνοούν παντελώς τις προθέσεις της κυβέρνησης και γι΄ αυτό επικαλούνται δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου που έχει ανησυχήσει από την πρώτη στιγμή και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. (Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και πολλούς μήνες ο «α» έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για το μέλλον του Πανεπιστημίου, αλλά και έχει μεταφέρει την ανησυχία των κατοίκων και των ίδιων των Πανεπιστημιακών.

Εκτός από την ερώτηση που κατέθεσαν στην υπουργό, οι έξι βουλευτές ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ώστε άμεσα να συναντηθούν και να ενημερωθούν για το θέμα, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία μιας συνάντησης με την αρμόδια Υπουργό.

Η ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί: «Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ιδέες και προτάσεις για συγχωνεύσεις και «καταργήσεις» Τμημάτων και Πανεπιστημίων ανά την Επικράτεια με μία ιδιαίτερη στοχοποίηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στους νομούς της Πελοποννήσου, όπου λειτουργούν Τμήματα του Πανεπιστημίου.

Τα δημοσιεύματα αυτά επηρεάζουν την ίδια τη λειτουργία του Πανεπιστημίου καθώς εκφράζονται ως απόρροια της γενικότερης ανησυχίας για τον εξορθολογισμό του χάρτη των ΑΕΙ ενόψει της οικονομικής κρίσης.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι από τα περιφερειακά Πανεπιστήμια που σημείωσαν ιδιαίτερη ανάπτυξη και διαθέτουν ιδρυμένες και θεσμοθετημένες Σχολές, σε πλήρη εξέλιξη γεγονός που του δίνει σήμερα τη δυναμική ώστε να συμμετάσχει με αυξημένες δυνατότητες στο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τα ΑΕΙ.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι μία σημαντική επένδυση στη γνώση και συνδέεται άμεσα με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα, η επένδυση στη γνώση και στην καινοτομία και η στήριξη της λειτουργίας των δημόσιων Πανεπιστημίων αποτελεί βασική προϋπόθεση εξόδου από την ύφεση.

Όλοι επιθυμούμε την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών των ΑΕΙ αλλά λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση τμημάτων του Πανεπιστημίου που με αγώνες και προσπάθεια ετών δημιουργήθηκαν και συμβάλλουν στη σταθερότητα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η κυρία υπουργός:

Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;»

Φυματίωση και κίνδυνοι απόδρασης ξεσηκώνουν τους φύλακες

Σε προγραμματισμένη στάση εργασίας προχώρησαν χθες οι υπάλληλοι της Δικαστικής Φυλακής Ναυπλίου, ζητώντας να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των κρατουμένων, μιας και η πληρότητα υπερκαλύπτεται δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.


Κατά την διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας δεν έγιναν δεκτές οι προγραμματισμένες μεταγωγές και δεν πραγματοποιήθηκε το επισκεπτήριο των συνηγόρων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα, να πραγματοποιήσει την 3ωρη στάση από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 μετά το μεσημέρι, «εξαιτίας του συνεχιζόμενου υπερπληθυσμού του καταστήματός μας και της αδυναμίας πλέον των εργαζομένων αλλά και των εγκαταστάσεων, να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ανθρώπους κρατούμενους και επίσης, εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας και ασφάλειας, που έχουν διαμορφωθεί για τους υπαλλήλους», όπως ανακοίνωσαν.

Ο σύλλογος των υπαλλήλων από τις 11 Οκτώβρη, έχει ενημερώσει σχετικά τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται. Με ανακοίνωσή τους που δόθηκε στην δημοσιότητα, τονίζουν μάλιστα ότι λόγω της υπερπλήρωσης της φυλακής παρουσιάστηκε κρούσμα φυματίωσης. Η ανακοίνωση αυτή έφτασε εκτός από τον υπουργό, στους Γενικό Γραμματέα Υπουργείου, Ειδικό Γραμματέα Υπουργείου, Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, Γενική Δ/νση Σωφρονιστικής Πολιτικής Υπουργείου. Παρόλα αυτά οι μεταγωγές συνεχίζονταν όλο αυτό το διάστημα και ο πληθυσμός της φυλακής δεν μειώθηκε.

Οι φύλακες μιλούν για δύσκολες συνθήκες κράτησης και για τις βαριές, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας. Αυτή τη στιγμή κρατούνται στο κατάστημα πάνω από 520 τρόφιμοι, σε εγκαταστάσεις 320 ατόμων και έχουν εξαντληθεί όλοι οι χώροι που μπορούσαν να μετατραπούν σε κελιά ή θαλάμους με όλους τους κινδύνους που επιφέρει η μετατροπή αυτή, στην ασφάλεια και τάξη του καταστήματος και στην υγιεινή όλων των εμπλεκόμενων ψυχών.

Απευθυνόμενοι στον υπουργό Χάρη Καστανίδη τονίζουν: «εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι σε μια εξέγερση θα είμαστε με τους κρατούμενους για πολλούς λόγους. Η συντριπτική πλειοψηφία των σωφρονιστικών υπαλλήλων παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους, παρόλη την ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας μας, της ποιότητας των κρατουμένων και την ταυτόχρονη καρατόμηση των δικαιωμάτων μας(οικονομικά, ασφαλιστικά). Δεν ψάχνουμε αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός μας σε γκρίζες ζώνες. Πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι ότι δεν είμαστε απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι τελείως διαφορετικοί οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, σε σχέση με τα εργατικά ατυχήματα άλλων εργαζομένων».

Οι υπάλληλοι της φυλακής τονίζουν ότι επιβάλλεται άμεσα, να περιέλθει η δύναμη του καταστήματος σε επιτρεπτά όρια, δηλαδή σε 420 άτομα. Τέλος οι υπάλληλοι προειδοποιούν: «Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και να δοθεί άμεσα λύση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Εντωμεταξύ ερώτηση για το θέμα που έχει προκύψει κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός. Όπως τονίζει «παρά τις σχετικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των φυλακών, οι συνθήκες κράτησης των τροφίμων και εργασίας των υπαλλήλων γίνονται καθημερινά και πιο δύσκολες, ανθυγιεινές και επικίνδυνες». Και ρωτάει τον υπουργό: «Με ποιες δράσεις και σε ποιο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα θα αντιμετωπιστεί η υπερπληρότητα και τα άλλα εκρηκτικά προβλήματα του καταστήματος κράτησης Ναυπλίου, αλλά και των υπολοίπων καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα που λειτουργούν σε ανάλογες συνθήκες».

Κάτω από το βλέμμα του «Τίτο» νέος δήμαρχος στο Κουτσοπόδι

Μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα από τον πρόσφατο πρώιμο θάνατο του Δημάρχου Κουτσοποδίου Κώστα Μπιτζή, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας συνήλθαν σε ειδική συνεδρίαση και μετά από μυστική ψηφοφορία ανέδειξαν, όπως ορίζει ο νόμος, Δήμαρχο Κουτσοποδίου τον κ. Χρήστο Λαμπάδα του Γεωργίου. Ο κ. Λαμπάδας θα δημαρχεύσει έως την 31η Δεκεμβρίου και από 1η Ιανουαρίου Δήμαρχος θα αναλάβει ο κ. Δημήτρης Καμπόσος, ως δήμαρχος πλέον του Καλλικράτειου Δήμου Άργους –Μυκηνών.

25/11/10

ΣΚΙΤΣΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Δήμαρχοι του ¼

Άρθρο του Άκη Ντάνου



ΑΥΤΟ και αν δεν είναι παρωδία της λεγόμενης δημοκρατίας. Να εκλέγονται στην Αργολίδα, ίσως και αλλού, δήμαρχοι με ποσοστό 50-60% και αυτό να αντιστοιχεί μόλις στο 25-27% του εκλογικού σώματος και να τους δίνει αυτοδυναμία να διοικήσουν τις πόλεις.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να πει κανείς πως αυτό αποτελεί τιμωρία των όσων, 50% περίπου, δεν πήγαν στις κάλπες, αλλά ακόμα και αυτό αποτελεί άλλοθι για όλους εκείνους που απαιτούν πλειοψηφίες, ακόμα και όταν το εκλογικό σώμα τις αρνείται, όπως έγινε κατά τους πρώτους γύρους σε Άργος και Ναύπλιο.

ΑΠΟ ΠΟΤΕ όμως η Δημοκρατία εκδικείται και αν ναι ποιους; Μήπως εκείνους που έτρεξαν στην κάλπη ή εκείνους που συνειδητά και με πολιτικό κριτήριο απείχαν αφού το εκλογικό σύστημα οτιδήποτε άλλο παρά δημοκρατικό είναι, όταν συστημικά αρνείται την απλή και άδολη αναλογική;

ΟΠΟΙΑ από τις πιο πάνω περιπτώσεις και αν ισχύει. Τόσο αυτοί που συνειδητά συμμετείχαν, όσο και αυτοί που συνειδητά απείχαν λειτούργησαν μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας, όπου ο δημότης επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει αυτούς που επιθυμούν να τον εκπροσωπούν, στην περίπτωση της έμμεσης δημοκρατίας που μας έχουν επιβάλει.

ΕΣΤΩ και έτσι, στην έμμεση εκπροσώπηση, το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει «μειοψηφούσες πλειοψηφίες», ή όπως λέγαμε για την βουλή την δεκαετία του 70`και προσαρμοσμένο τώρα στους Δήμους: «πλειοψηφίες στο Δημαρχείο και μειοψηφίες στον Λαό». Σήμερα θα λέγαμε δήθεν πλειοψηφίες σε δήθεν δημοκρατίες, αφού ο Δήμος, με την αρχική του έννοια το σώμα των πολιτών με δικαίωμα ψήφου, δεν κρατεί των αποφάσεων αλλά κρατείται, ελέγχεται από τις αποφάσεις μιας μικρής μειοψηφίας που καθόρισε η «Βουλευτοκρατία».

ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια μονό κατ` όνομα έχουμε δημοκρατία στους δήμους του Άργους και του Ναυπλίου, αφού στην ουσία μία μειοψηφία θα αποφασίζει «δημοκρατικά» για τις τύχες της πλειοψηφίας. Πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας πλέον των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, αφού ναι μεν οι αποφάσεις τους θα είναι νομότυπες και έγκυρές, αφετέρου δε θα υπάρχει ηθικό πρόβλημα, αφού η εφαρμογή τους θα είναι καταναγκαστική για περίπου το 50% του ντόπιου πληθυσμού, που δεν θα εκφράζεται μέσα από τα δημοτικά συμβούλια.

Η δερματολόγος… και τα καλλυντικά!!!

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

Μόλις τέλειωσαν οι χαρές και τα πανηγύρια από την τελετή ορκωμοσίας η Κατερίνα ξεκίνησε τις προσπάθειες στην αγορά εργασίας. Ήρθε αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα. Όταν ήταν πρωτοετής στην σχολή λογοθεραπείας δεν υπήρχε άνεργος λογοθεραπευτής. Τελειώνοντας αυτή το τέταρτο έτος ήδη υπήρχαν πάρα πολλοί. Στην Ελλάδα υπήρχαν δυο σχολές και ήταν πάρα πολλοί αυτοί που έρχονταν από το εξωτερικό . Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί πριν μια δεκαετία με τους καθηγητές φυσικής αγωγής.

-Τι έγινε Κατερινάκι έκανες τίποτα με την δουλειά; ( Την ρώτησε η γιαγιά της που είχε μια άνεση να κουβεντιάζει μαζί της και τα δύσκολα)

-Γιαγιά τα δύσκολα τελικά αρχίζουν μετά το πτυχίο. Πήρα σε ένα κέντρο ειδικών θεραπειών και μου ζήτησαν να δουλέψω δυο μήνες δωρεάν για να αποκτήσω εμπειρία και μετά να κρίνουν αν μπορώ να δουλέψω στο χώρο τους.

-Και γιατί δεν το σκέφτεσαι;

-Γιαγιά ρώτησα και άλλους συμφοιτητές μου και μου είπαν ότι τέτοια κέντρα επιβιώνουν με τέτοιες πρακτικές. Παίρνουν νέους θεραπευτές για δύο μήνες οι οποίοι δουλεύουν ατελείωτες ώρες και όταν συμπληρώσουν τους δυο μήνες άμισθης εργασίας του δίνουν μια βεβαίωση παρακολούθησης και τους ανακοινώνουν ότι θα τους ειδοποιήσουν, ενώ ήδη έχουν κανονίσει άλλα δίμηνα με άλλους νέους θεραπευτές.

-Μα γίνονται τέτοια πράγματα; Οι γονείς που πάνε τα παιδιά τους εκεί δεν αντιδρούν

-Όχι γιατί δεν ξέρουν τι γίνεται .

-Αλλού ρώτησες ;

-Ναι μου πρότειναν πλήρη ωράριο με 492 ευρώ σε επιδοτούμενο πρόγραμμα χωρίς ασφάλεια.

-Μην τον βάζει κάτω συνέχισε να το παλεύεις και κάτι θα βρεθεί.

Η Κατερίνα συνέχισε το ψάξιμο. Αλλά σε λίγο είχε και ένα άλλο πρόβλημα να αντιμετωπίσει στο δέρμα της άρχισαν να εμφανίζονταν κάποιες μικρές πλάκες, που ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητες στην αφή και της προκαλούσαν έντονη φαγούρα.

Πήγε στον οικογενειακό γιατρό και της είπε ότι οι μικρές πλάκες ήταν νευροδερματίδα και σχετίζεται με το άγχος που έχει. Της έδωσε μια αγωγή αλλά ούτε τα σημάδια έφυγαν ούτε δουλειά βρήκε και το άγχος μεγάλωνε. Μάλιστα ένα τέτοιο σημάδι παρουσιάστηκε και στο πρόσωπο της και ανησύχησε περισσότερο.

Ο παππούς είχε ένα φίλο φαρμακοποιό στην επαρχία που έφτιαχνε μόνος του φάρμακα, πολύς κόσμος είχε δει καλό από αυτόν. Μαζί με τον παππού και την γιαγιά της πήγαν στο εξοχικό τους, επισκέφθηκαν και φίλο του παππού τον φαρμακοποιό.

-Νίκο αυτό είναι αποτέλεσμα άγχους και όχι κάποιας άλλης κατάστασης. Θα σου φτιάξω μια αλοιφή αλλά δεν δεις κάποια διαφορά καλό θα ήταν να συμβουλευτείς μια πολύ καλή δερματολόγο την ξέρω πολύ καλά από το πανεπιστήμιο είναι καθηγήτρια. ( Είπε ο φαρμακοποιός και έδωσε μια κάρτα στον παππού της Κατερίνας)

Η αλοιφή του φαρμακοποιού μείωνε την φαγούρα στο δέρμα αλλά δεν μειώθηκαν οι πλάκες που εμφανίζονταν.

-Κατερίνα μου νομίζω ότι πρέπει να κλείσεις ραντεβού με την καθηγήτρια δερματολογίας που μας πρότεινε ο φίλος μου.(Της είπε ο παππούς)

Η Κατερίνα έκλεισε αμέσως ραντεβού με την καθηγήτρια δερματολογίας. Το ιατρείο της ήταν στο Κολονάκι. Βρήκε την πόρτα του ιατρείου ανοιχτή, δεν υπήρχε γραμματέας ούτε κόσμος να περιμένει στην αίθουσα αναμονής.

-Κατερίνα κλείσε και έλα μέσα ( άκουσε μια φωνή προφανώς της γιατρού)

Έκλεισε την πόρτα πίσω της και μπήκε μέσα και βρήκε την ηλικιωμένη καθηγήτρια δερματολογίας να στέκεται πίσω από το γραφείο, κοιτούσε μια φωτογραφία, το δωμάτιο δεν ήταν και πολύ καλά φωτισμένο.

Η γιατρός πήρε το ιστορικό και άρχισε να την εξετάζει.

-Λοιπόν Κατερίνα ( ένα κόμπος σαν κρυφός λυγμός πήγε να βγει από το λαιμό της γιατρού) είσαι πολύ νέα για να γεμίζεις την ζωή σου με άγχος, νευροδεματίτιδα είναι και θα φύγεις όταν ξαναβρείς την χαρά που θέλει η νιότη σου, να χαίρεσαι την κάθε μέρα σαν να είναι τελευταία σου αυτό είναι το μυστικό. Να το ξεζουμίζεις το πορτοκάλι που σου προσφέρει κάθε μέρα μέχρι την τελευταία σταγόνα.

-Ξέρετε είμαι λίγο αγχωμένη γιατί ψάχνω για δουλειά και δεν βρίσκω αλλά και αυτά τα σημάδια που άρχισαν να εμφανίζονται στο πρόσωπο με κάνουν να αγχώνομαι ακόμα και πιο πολύ.

-Τι δουλειά είπαμε ότι κάνεις;

-Λογοθεραπεύτρια είμαι.

-Ε καλά δεν είσαι και τηλεπαρουσιάστρια για να ανησυχείς και τόσο πολύ, περίμενε ένα λεπτό.

Η γιατρός πήγε στα μέσα δωμάτια και έφερε ένα βαλιτσάκι με καλλυντικά.

-Αυτά είναι οικολογικά καλλυντικά, κάτσε ένα λεπτό να σε βάψω.

Η γιατρός με επιδεξιότητα αισθητικού της έφτιαξε το πρόσωπο με τα καλλυντικά , στην Κατερίνα φάνηκε ότι από τα μάτια της γιατρού κύλησαν κάποια δάκρυα, είχε λίγο σαστίσει με την συμπεριφορά της γιατρού.

-Να βλέπεις τώρα δεν φαίνεται τίποτα, αν εσύ χαλαρώσεις θα φύγουν και αυτά, αρκεί που είσαι νέα υγιής και ζωντανή όλα θα φτιάξουν στην ζωή σου. Να μην αφήνεις ούτε μια σταγόνα από τον χυμό της ζωής να πάει χαμένη.

-Θα μου γράψετε κάποια συνταγή;

-Όχι θα σου χαρίσω το βαλιτσάκι με τα καλλυντικά!!!! Γειά σου.

-Ρε φίλε την εξέτασε, ούτε φάρμακα της έγραψε ούτε λεφτά πήρε , την έβαψε και της χάρισε οικολογικά καλλυντικά για να σκεπάζει τα σημάδια στο πρόσωπο. Μπορεί να είναι καθηγήτρια αλλά δεν μου φάνηκε στα καλά της. ( Ο παππούς μιλούσε με τον φίλο του τον φαρμακοποιό για να μάθει για την καθηγήτρια )

Σε λίγο ξαναχτύπησε το τηλέφωνο και ο παππούς μίλησε με τον φίλο του τον φαρμακοποιό. Κλείνοντας το τηλέφωνο πήγε να βρει την εγγονή στο δωμάτιο της, μελετούσε τα αγαπημένα βιβλία ψυχολογίας. Τελευταία είχε στραφεί στην μελέτη της Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας τόσο για την δουλειά όσο και αναζητώντας μια λύση στα δικά της προβλήματα.

-Κατερινάκι μου με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου ο φαρμακοποιός …(κόμπιασε λίγο ο παππούς) και ….

-Και τι σου είπε παππού ; Να συνεχίζω την θεραπεία με τα οικολογικά καλλυντικά; ( Είπε με ειρωνικό τόνο η Κατερίνα)

-Άκου Κατερινάκι όταν σε έβαφε η γιατρός δεν έβαφε εσένα αλλά την κόρης της. Την λέγανε και εκείνη Κατερίνα ήταν και αυτή 23 χρονών και χάθηκε από καλπάζουσα μορφή καρκίνου.

Η Κατερίνα ξαφνιάστηκε της έπεσε το βιβλίο από τα χέρια . Το ξαναπήρε στα χέρια της ήταν ένα βιβλίο του Irvin Yalom

-Άκου αυτό παππού «παρόλο που η σωματική διάσταση του θανάτου μπορεί να σε καταστρέψει η ιδέα του θανάτου μπορεί να μας λυτρώσει».

Αν και 23 χρονών η Κατερίνα κατάλαβε από αυτή την σύμπτωση αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι μέχρι την τελευταία τους ανάσα. Με μιας χαλάρωσε μέσα της, σε μια εβδομάδα έφυγαν όλα τα σημάδια και στο επόμενο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών που πήγε βρήκε αμέσως δουλειά και με καλούς όρους. Στην συνέντευξη που πήγε για γούρι χρησιμοποίησε τα καλλυντικά που της χάρισε η γιατρός!!!

24/11/10

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 25.11.2010 σε τίτλους

• Κάνουν την πάπια για ανακύκλωση. Δαμόκλειος σπάθη τα σκουπίδια στο κεφάλι του Τατούλη και των νέων Δημάρχων. Ποιοι οι κίνδυνοι από τις χωματερές

• Πρόνοια στους φτωχούς. Σημαντικές κοινωνικές αλλαγές και αξιοποίηση του Μπούρη προτείνει ο Δημήτρης Καμπόσος, αλλά αρνείται ο απερχόμενος Δήμαρχος

• Οργανώνεται ο Τατούλης. Είδε τον συνδυασμό της Αργολίδας και ανακοίνωσε στόχους

• Ετοιμάζουν βαλίτσες. Ποιοι πάνε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

• Κάτω από το βλέμμα του «Τίτο» νέος δήμαρχος στο Κουτσοπόδι

• Να μας πάρουν επιτέλους στα σοβαρά. Ο Θεμελής σκοπεύει να αλλάξει καθεστωτικές αντιλήψεις στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου

• Φιάσκο βλέπει ο Κοδέλας

• Ξεχείλισε η φυλακή. Φυματίωση και κίνδυνοι απόδρασης ξεσηκώνουν τους φύλακες

• Λουκέτο σε σχολές; 6 Πελοποννήσιοι κυβερνητικοί βουλευτές –πλην Μανιάτη- ρωτούν την Διαμαντοπούλου για το Πανεπιστήμιο

• Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕγια τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς στην Ναυπλία. Απλήρωτοι μήνες οι εργαζόμενοι

• Χάνεται το τσακάλι. Στην Πελοπόννησο, ο συνολικός ελάχιστος πληθυσμός δεν ξεπερνά τα 229 σαρκοφάγα ζώα

• Οι …ποντικοί της γραβιέρας



ΑΡΘΡΑ:

• Δήμαρχοι του ¼. Άρθρο του Άκη Ντάνου

• Η δερματολόγος… και τα καλλυντικά!!! Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου



ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ:

• Αγαπημένος προορισμός

• Νέα κομπιούτερ για Τατούλη

• Κομματικές γραμμές;

• Παρακαταθήκη



ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ:

• Ο τάφος του Αγίου Πέτρου και το «σπίτι του Μακρυγιάννη» στο Άργος από τον Χρ. Πιτερό. Παραδόσεις και θρύλοι

• Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Άλωσης Παλαμηδίου

• Οικογενειακή βόλτα για πεζούς και ποδηλάτες αποφάσισαν ομάδα γονέων του Άργους.

• Απ’ τον Ασκάνιο στον Ερασίνο. Την 4η ποιητική συλλογή του Καλαϊτζή παρουσιάζει ο δήμος Ν. Κίου

• Η ΑΒ Βασιλόπουλος στον Κύκνο. Ολοκληρώνονται οι 72 κατοικίες και συνεχίζεται το κτίσιμο καταστημάτων

• Ο Ματωμένος Γάμος σε δυο παραστάσεις από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας στο Ναύπλιο

• «Δεν πληρώνω» από την Πρόταση

• Ράλλυ Δαναών

• Enzo Leone Trio

• Γίνε εθελοντής

• Είμαι η Κούβα

• Ολλανδοί μαθητές στην Αργολίδα

• Προβολή της «αθλητικής» Αργολίδας



ΙΑΤΡΙΚΑ:

• Τα ναι και τα όχι στη διατροφή της εγκύου. Της Δήμητρας Τούντα, διαιτολόγος, διατροφολόγος

• Χάστε βάρος, αποκτήστε καλή φυσική κατάσταση, «κερδίστε χρόνια». Περπατάτε, περπατάτε, περπατάτε



ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΑ:

• Που πας κοτοπουλάκι;



ΑΝΕΚΔΟΤΟ:

• Άφησε το μισό στο σπίτι



ΣΚΙΤΣΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:

• Σου το έχω πει



ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ



ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 25.11.2010

22/11/10

Η έκδοση 18.11.2010

13/11/10

Η έκδοση 11.11.2010

Ο μεγάλος νικητής των εκλογών ήταν η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά (49,86%)! 331.568 ψηφοφόροι δεν επέλεξαν περιφερειάρχη

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι υποψήφιοι του δεύτερου γύρου για να κερδίσουν όσους γύρισαν την πλάτη στις εκλογές την προηγούμενη Κυριακή.


Η αποχή στην περιφέρεια Πελοποννήσου έφτασε το 42,52%. Αν προσθέσουμε σε αυτήν τα άκυρα (4,37%) και τα λευκά (2,97%), τότε διαπιστώνουμε με μια απλή πρόσθεση ότι αυτοί που γύρισαν την πλάτη στις περιφερειακές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής φτάνουν το 49,86%. Δηλαδή 331.568 ψηφοφόροι από τους 709.403 εγγεγραμμένους δεν επέλεξαν κανέναν υποψήφιο περιφερειάρχη!

Η αποχή όμως και στους δήμους ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Στο Άργος δεν πήγαν για να ψηφίσουν δήμαρχο το 32,94% των εγγεγραμμένων, δηλαδή 14.669 ψηφοφόροι. Τα άκυρα ήταν 3,41% (1.018 ψηφοδέλτια) και τα λευκά 1,03% (307 ψηφοδέλτια).

Στο Ναύπλιο η αποχή ήταν πολύ μικρότερη, αφού έφτασε το 27,37%, που αντιστοιχεί σε 8.076 ψηφοφόρους που δεν πήγαν ποτέ στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν δήμαρχο. Επίσης βρέθηκαν στις κάλπες 555 άκυρα ψηφοδέλτια (2,59%) και 220 λευκά (1,03%).

Η αποχή στην Ερμιονίδα, έφτασε το 25,59%. Από τους 12.616 εγγεγραμμένους πήγαν να ψηφίσουν οι 9.388. Επίσης στις κάλπες βρέθηκαν 237 άκυρα ψηφοδέλτια και 84 λευκά.

Στον δήμο Επιδαύρου από τους 9.187 εγγεγραμμένους πήγαν στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν οι 6.485 (70,59%). Η αποχή δηλαδή έφτασε σε ποσοστό το 29,41%. Αρκετά πάντως ήταν τα ψηφοδέλτια που δεν καταμετρήθηκαν ως έγκυρα: τα άκυρα ανήλθαν σε 256 (3,95%) και τα λευκά σε 61 (0,94%).

Το σκληρό πόκερ του 2ου γύρου. Στο Ναύπλιο παλεύουν για την δημαρχεία Αναγνωσταράς και Σαλεσιώτης

Αποφασισμένοι για όλα είναι οι δύο διεκδικητές της δημαρχίας στο Ναύπλιο. Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς και ο Τάσος Σαλεσιώτης ήδη αλωνίζουν απ΄ άκρη σ΄ άκρη τον δήμο Ναυπλίου, για να κερδίσουν έστω και στα σημεία.


Η μάχη που δίνεται αυτά τα 24ωρα στον δήμο είναι ιδιαίτερα σκληρή και για τους δύο υποψήφιους δημάρχους. Μέχρι την Κυριακή αναμένεται το κλίμα να γίνει ιδιαίτερα θερμό, μιας και οι δύο αντίπαλοι ολοκλήρωσαν τις επαφές τους μέχρι χθες, που αφορούσαν σε συνεργασίες και στρατηγική και τώρα βγαίνουν ξανά έξω στον κόσμο.

Η προηγούμενη Κυριακή ήταν μια δοκιμασία για γερά νεύρα, τόσο για τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά που διατηρούσε μεν όλη την βραδιά των αποτελεσμάτων την πρωτιά, αλλά πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες του, αλλά και για τον Τάσο Σαλεσιώτη που κάποιες στιγμές ένοιωθε την ζεστή ανάσα του Γραμματικόπουλου, να τον πλησιάζει.

Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς συγκέντρωσε τελικά 8.594 ψήφους (41,60%) στο σύνολο του Καλλικρατικού δήμου. Η μεγαλύτερη δύναμη του Αναγνωσταρά είναι στην Μιδέα που σάρωσε με 45,14% και 2.242 ψήφους ενώ την μικρότερη αποδοχή την είχε στη Νέα Τίρυνθα που περιορίστηκε στο 39,47% και 1.029 ψήφους. Σχετικά χαμηλότερα όμως σε σχέση με τον μέσο όρο πήγε μέσα στην πόλη του Ναυπλίου που άγγιξε το 40,37%.

Αντίστοιχα ο Τάσος Σαλεσιώτης συγκέντρωσε στο σύνολο του Καλλικρατικού δήμου 5.065 ψήφους (24,51%), ποσοστό το οποίο τον έστειλε τελικά στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Η μεγαλύτερη δύναμη του κου Σαλεσιώτη καταγράφεται επίσης στη Μιδέα, όπου μαζί με τον Αναγνωσταρά «ξεκλήρισαν» τους άλλους συνδυασμούς. Ο Τάσος Σαλεσιώτης συγκέντρωσε στη Μιδέα 1.557 ψήφους (31,35%). Ισχυρός εμφανίζεται και στη Νέα Τίρυνθα με ποσοστό 30,57%. Όμως ο μέσος όρος του συνδυασμού του έπεσε εξαιτίας της πόλης του Ναυπλίου, όπου ο συνδυασμός του κου Σαλεσιώτη προτιμήθηκε από το 19,46% των ψηφοφόρων (1.838 ψήφοι).

Από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ο συνδυασμός Αναγνωσταρά στέλνει 7 συμβούλους στο δημοτικό συμβούλιο, και ο συνδυασμός Σαλεσιώτη στέλνει 4 συμβούλους. Ανάλογα με το ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος Ναυπλίου θα έχει και την πλειοψηφία με τους περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

Ντέρμπυ ζωής ή θανάτου στο Άργος. Αγώνας από μηδενική βάση των υποψηφίων δημάρχων για την νίκη

Τα πάντα ξεκινούν ουσιαστικά από μηδενική βάση, αφού ο
πολίτης θα κληθεί εκ νέου να αποφασίσει από την αρχή, μιας και η κάλπη δεν
αναγνωρίζει συνέχειες του προηγούμενου αποτελέσματος. Φυσικά και ο αέρας, το
προβάδισμα που κέρδισαν οι πρώτοι της περασμένης Κυριακής τους δίνει
περισσότερη αισιοδοξία, όμως το οριστικό αποτέλεσμα θα κριθεί το βράδυ της
ερχόμενης Κυριακής αφού και στο παρελθόν οι εκπλήξεις ήταν πολλές και σύνθετες.


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το αποτέλεσμα της προηγούμενης
Κυριακής κάνει τον Δ. Καμπόσο και την παράταξή τους να αισιοδοξούν για την
αίσια έκβαση του αποτελέσματος και ήδη προβάρουν τα «ρούχα» της δημοτικής
αρχής.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου από τους 41
συνολικά συμβούλους του Δήμου Άργους – Μυκηνών, από την παράταξη του κ.
Καμπόσου εκλέγονται 11 σύμβουλοι, 7, από τον κ. Αναγνώστου, 2 από τον κ.
Κωτσοβό και 1 από την κα. Μπαβελή.


(Πίνακας 1)


Όμως υπάρχει και το παράδειγμα της «σύγκρουσης» Παπανικολάου
–Κωλιγλίατη όπου είχαμε την ολική ανατροπή υπέρ του δευτέρου παρ` όλο που η
διαφορά που χώριζε τις δύο παρατάξεις ήταν μεγαλύτερη απ` ότι μεταξύ των
σημερινών «μονομάχων».


Ενδιαφέρον έχει όμως να παρακολουθήσει κανείς τα δυνατά και
τα αδύνατα σημεία των υποψηφίων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν ανά δημοτικό
διαμέρισμα.





Ο Καμπόσος


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας», κ. Δ. Καμπόσος
ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο
πρόσωπό του καλώντας τους να συνδράμουν την δεύτερη Κυριακή με όλες τους τις
δυνάμεις για την «Αλλαγή» στο Δήμο Άργους- Μυκηνών: «Ευχαριστώ όλους που μας
στήριξαν και καλώ όλο τον κόσμο να είναι συστρατευμένος για να διασφαλιστεί η
μεγάλη Νίκη και η μεγάλη αλλαγή πορείας που είναι ανάγκη για τον τόπο μας».


Όπως φαίνονται και από τον Πίνακα το υψηλότερο ποσοστό του
το πετυχαίνει ο κ. Καμπόσος στον Δήμο Κουτσοποδίου με 59,32% και το χαμηλότερο
στην κοινότητα Αλέας με 31,45%, ενώ ο δήμος Άργους αποτελεί την γενική ένδειξη
διακύμανσης του ποσοστού του κ. Καμπόσου με 49,56%.


(Πινακας 2 Καμπόσος)





Ο Αναγνώστου


Αν και μπήκε με μεγάλη καθυστέρηση στην εκλογική αναμέτρηση,
ο κ. Γιώργος Αναγνώστου κατάφερε να συγκρατήσει το ποσοστό της παράταξής του σε
υψηλά σχετικά επίπεδα, ελπίζοντας πως η αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων
του και η «επιστροφή» στην κάλπη όσων επέλεξαν την αποχή και το άκυρο την
προηγούμενη Κυριακή, αρκούν να τον οδηγήσουν στον δημαρχιακό θώκο. Στο μήνυμά
του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής, ο κ. Αναγνώστου
τονίζει: «Οι  πολίτες του νέου δήμου, εχθές έστειλαν ένα σαφές μήνυμα και
ιδιαίτερα οι πολίτες του σημερινού δήμου Άργους. Η δυσφορία των πολιτών για τα
οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, ακόμα κι αν αυτά είναι αναγκαία, εκφράστηκε
την Κυριακή και θεωρώ ότι καλώς εκφράστηκε. Οι πολίτες του δήμου Άργους
έστειλαν και ένα ακόμα μήνυμα, αυτό της δυσαρέσκειάς τους , για την πολιτική
της δημοτικής Αρχής σε ορισμένους τομείς, τον τελευταίο καιρό. Στα μηνύματα της
κάλπης οφείλουμε να είμαστε ευαίσθητοι δέκτες. Το μήνυμα στο βαθμό που μου
αντιστοιχεί το έλαβα. Την επόμενη Κυριακή όμως οι πολίτες θα κληθούν να
επιλέξουν το νέο δήμαρχό τους. Δεν θα καταδικάσουν το μνημόνιο και την δημοτική
πολιτική τα προηγούμενα χρόνια. Με συναίσθηση της ευθύνης του ο καθένας
απέναντι στο δήμο και τους πολίτες του θα κληθεί να επιλέξει ποιος μπορεί να
οδηγήσει το νέο δήμο στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Ποιος μπορεί να
εγγυηθεί την αξιοποίηση των  συγκριτικών  πλεονεκτημάτων  της
κάθε περιοχής του. Ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει το νέο δήμο στην Ελλάδα και στο
εξωτερικό. Είμαι βέβαιος ότι τα αντανακλαστικά των πολιτών θα
λειτουργήσουν την επόμενη Κυριακή και θα καταδικάσουν το λαϊκισμό και την
επιπολαιότητα. Οι πολίτες που δεν προσήλθαν στις κάλπες την Κυριακή, και αυτοί
ήταν πάρα πολλοί, θα πρέπει τώρα να εκφραστούν, γιατί την επόμενη Κυριακή
κρίνεται η δυνατότητά μας να αντιμετωπίζουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του
καθημερινού πολιτισμού μας, κρίνεται η δυνατότητά μας να σχεδιάσουμε και να
δημιουργήσουμε το μέλλον μας και κυρίως αυτό των παιδιών μας,
αξιοποιώντας  κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης κυρίως από την
 Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Οι εκλογές της επόμενης Κυριακής ξεκινούν από
μηδενική βάση. Θα δώσουμε τον αγώνα με την ίδια πίστη και αγωνιστικότητα για να
κερδίσουμε την Κυριακή, να κερδίσουν οι πολίτες και η προοπτική».


Παρακολουθώντας τα εκλογικά αποτελέσματα της Ά Κυριακής, ο
κ. Αναγνώστου θα πρέπει να βελτιώσει κατά πολύ το ποσοστό του στον Δήμο Άργους
που ανέρχεται στο 32,38% και είναι κατά 2,23 ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο του
μέσου όρου του. Ως προπύργιο του. Κ. Αναγνώστου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο
δήμος της Ν. Κίου λόγω της μεγαλήτερης διαφοράς του από τον κ. Καμπόσο και όχι
ο δήμος Λέρνας, αν και εκεί κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό του με 47,57%.


(Πίνακας Αναγνώστου 3)





Κωτσοβός


Σε «άνιση μάχη» έπεσε ο συνδυασμός του κ. Σ. Κωτσοβού
κατακτώντας ένα πολύ καλό ποσοστό των ψηφοφόρων που ανήλθε στο 10,95%.
Αξιολογώντας το αποτέλεσμα ο κ. Κωτσοβός κάλεσε τους ψηφοφόρους του να
επιλέξουν ελεύθερα τους ικανότερους και όχι λαϊκιστές και παραταξιακούς
σαλταδόρους όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της
Κυριακής για τον νέο Δήμο Άργους-Μυκηνών, θέλω τόσο προσωπικά όσο και εξ
ονόματος των συνυποψηφίων μου στο ψηφοδέλτιο της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», να ευχαριστήσω
το 12% των εκλογέων που μας τίμήσαν με την ψήφο τους, αναγνωρίζοντας την
μοναδικά αυτοδιοικητική μας πρόταση & ξεπερνώντας τις όποιες δεσμεύσεις και
πιέσεις για το αντίθετο.


Η κάθοδός μας στις εκλογές αυτές αλλά και η εν γένει
παρουσία μας έδειξε πραγματικά ότι απευθυνόταν με αυτοδιοικητική «πρόταση
ελπίδας» προς όλους.


Έτσι προς όλους αυτούς, αλλά και προς όσους άλλους τελικά
είτε δεν ψήφισαν, είτε δεν μας αποδέχθηκαν, δεσμευόμαστε ότι μέσα από το
δημοτικό συμβούλιο στη θέση της αντιπολίτευσης, θα αμυνθούμε και θα
προσπαθήσουμε για όσα τους δεσμευτήκαμε προεκλογικά δηλαδή σοβαρότητα, χρηστή
διοίκηση, συνεχή ενημέρωση, διαφάνεια και πρόοδο του τόπου, χωρίς κραυγές και
λαϊκισμούς.


Τέλος, σχετικά με τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής
[14/11] μεταξύ των δύο κομματικών ψηφοδελτίων, η απόλυτα δημοκρατική μας
παράταξη, κάθετα αντίθετη εξ αρχής με κάθε είδους ομαδοποίηση ή κομματικούς
παραγοντισμούς, δηλώνει ότι επ’ ουδενί θα στρατεύσει ή θα υποδείξει τις
επιλογές του καθενός φίλου της, προτρέποντάς τον να ψηφίσει κατά συνείδηση.


Μοναδικός γνώμονας της τελικής επιλογής της διοίκησης της
πόλης, θέλουμε να είναι η αναγνώριση, αποδοχή, υπερψήφιση και τελικά εκλογή
πραγματικά ικανών προσώπων και η όχι η ιδιότητά τους μόνον ως κομματικών
κουμανταδόρων, λαϊκιστών, παραταξιακών σαλταδόρων και πρωταγωνιστών στην τοπική
σκηνή από μισθοληπτική συνήθεια ή με μόνιμα μηδενική παρουσία και σιωπή στα
δημοτικά έδρανα.


Ίσως σε κάποιους να φαίνεται δύσκολο, αλλά όλοι εμείς
μπορούμε να το κάνουμε γιατί το οφείλουμε σε αυτόν τον τόπο με όποιο μερίδιο
ευθύνης ο καθένας μας».


Η Παράταξη του κ. Κωτσοβού στάθηκε αξιοπρεπώς κατ` όλη την
εκλογική περίοδο, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό της στην κοινότητα
Αχλαδοκάμπου με 1,31% και το υψηλότερο στην κοινότητα της Αλέας με 27,79%.





Μπαβελή


Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του ΚΚΕ στα κοινά που μετά από
χρόνια, τελευταία φορά ήταν η παρουσία του συνδυασμού του αείμνηστου Κώστα
Βρέτου στα δημοτικά συμβούλια, θα συμμετέχει στο συμβούλιο με έναν εκπρόσωπο.
Προπύργιο του ΚΚΕ παρέμεινε για μια ακόμα φορά η Ν. Κίος όπου συγκέντρωσε
14,31% έναντι του χαμηλότερου ποσοστού, μόλις 0,75%, στην κοινότητα
Αχλαδοκάμπου.

Τατούλης – Δράκος. Ντέρμπυ στην Περιφέρεια

Σκληρή αναμένεται μάχη που θα δοθεί μέχρι την Κυριακή μεταξύ
Δράκου και Τατούλη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Και οι δύο όσο κοντά και βρίσκονται στην εκλογή, τόσο μακριά
παράλληλα είναι. Οι παράγοντες που θα παίξουν ρόλο είναι πολλοί.

Η διαφορά του ποσοστού που συγκέντρωσαν οι δύο υποψήφιοι που
πάνε στον δεύτερο γύρο είναι  μικρή. Στο
σύνολο της περιφέρειας ο κος Τατούλης έπιασε το 41,71%, ενώ ο κος Δράκος το
40,94%.

Στην Αργολίδα ο κος Τατούλης έρχεται πρώτος με 27.435 ψήφους
(ποσοστό 44,66%) και ακολουθεί ο κος Δράκος με 24.160 ψήφους (ποσοστό 39,33%).

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κος Τατούλης αφού
ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του δήλωσε: «Η συνειδητή τους επιλογή να στηρίξουν
με την ψήφο τους τον ανεξάρτητο συνδυασμό της «Νέας Πελοποννήσου» στέλνει ένα
ηχηρό μήνυμα ότι εμείς έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε σελίδα στον τόπο μας και
να τον οδηγήσουμε σε ένα πιο ασφαλές ευρωπαικό μέλλον.

Έχουμε διανύσει τη δύσκολη περίοδο της διαδρομής και είμαστε
έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και τις δύσκολες
συγκυρίες, προκειμένου να βγάλουμε την Πελοπόννησο από την κρίση.

Εμείς μπορούμε. Η σημερινή μεγάλη μας νίκη θα  αναδείξει νικητές την επόμενη Κυριακή όλους
τους συμπολίτες μας. Η δική τους υπέρβαση θα αποτελέσει το στιβαρό θεμέλιο για
ένα καλύτερο αύριο, σε πείσμα όλων εκείνων που συνεχίζουν να μιλούν με
διλήμματα και αναχρονιστικές περιχαρακώσεις. Η σημερινή μεγάλη νίκη είναι νίκη των πολιτών και της Νέας Περιφέρειας
Πελοποννήσου.  Και αυτή θα εκφρασθεί με
τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επόμενη Κυριακή»

Αντίστοιχα ο κος Δράκος είπε: «Σήμερα ο Πελοποννησιακός
Λαός, έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα. Οι δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης, οι δυνάμεις της
Κοινωνίας, έδωσαν απάντηση στους απολογητές του μνημονίου.  Είπαν όχι στα εκβιαστικά διλήμματα.

Έδωσαν ψήφο Νίκης και Ελπίδας, Έβαλαν γερά θεμέλια για το
Αύριο του Τόπου. Για τη Δυνατή Πελοπόννησο της Ανάπτυξης και της Αναγέννησης.
Τα επικοινωνιακά τρυκ και ο καταιγισμός ανύπαρκτων
δημοσκοπήσεων δεν παρέσυραν κανέναν.
Ο περήφανος Λαός του Μωριά, στέκεται όρθιος και χαράζει
δρόμο Νίκης.


Την επόμενη Κυριακή Λαός και Κοινω, λένε όχι στην
υπανάπτυξη, όχι στην απαξίωση. Όχι στις σημαίες ευκαιρίες και τις πολιτικές
μεταλλάξεις.


Οι πολίτες ενωμένοι, ανεξάρτητως ιδεολογικής αφετηρίας,
ψηφίζουν για μία Περιφέρεια Οικονομικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Προόδου.


Ψηφίζουν για μία Δυνατή Πελοπόννησο.


Μία Πελοπόννησο, που χτίζουμε Όλοι Μαζί».


Δηλώσεις έκανε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του συνδυασμού
Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος ο οποίος δήλωσε: «Παρ’ ότι
ο αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος μας "κλέβει" έδρες, θέλουμε να
διαβεβαιώσουμε όλους τους πολίτες ότι δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη τους.
Όπως είχαμε δηλώσει και προεκλογικά, θα είμαστε παρόντες και μέσα από την
παρουσία μας στο νέο θεσμό, αλλά και έξω απ’ αυτόν, σε κάθε μικρό και μεγάλο
πρόβλημα της Πελοποννήσου και σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων, των
αγροτών, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, της νεολαίας, για ένα καλύτερο αύριο
της Πελοποννήσου και των πολιτών της».


Ο συνδυασμός του κου Πετράκου θα εκπροσωπηθεί στο
περιφερειακό συμβούλιο με 1 έδρα.


Επίσης 2 έδρες θα έχει ο συνδυασμός του Νίκου Γόντικα «Λαϊκή
Συσπείρωση Πελοποννήσου», και 1 ακόμα έδρα ο συνδυασμός του Λάμπρου Μπούκλη
«Οικολογική Συμπολιτεία του Μωριά».


Από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών 11 έδρες πάνε
στον συνδυασμό Τατούλη και 11 στον συνδυασμό Δράκου.

12/11/10

Οι πρώτοι των πρώτων στην Περιφέρεια

Χτύπησαν κόκκινο συγκεντρώνοντας χιλιάδες σταυρούς όσοι
εξελέγησαν πρώτοι περιφερειακοί σύμβουλοι από τους συνδυασμούς των Πέτρου Τατούλη
και Δημήτρη Δράκου.
Πρώτος των πρώτων περιφερειακός σύμβουλος της Αργολίδας
είναι ο γιατρός Ανδρέας Πουλάς τον οποίο «σταύρωσαν» 7.791 ψηφοφόροι, με τον
Φάνη Στεφανόπουλος να ακολουθεί παρά πόδας με 6.645 ψήφους. Τρίτος σε ψήφους
περιφερειακός σύμβουλος εξελέγει από τον συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου και είναι
ο Δημήτρης Σίδεροης με 6.311 ψήφους, ενώ ακολουθεί η Χριστίνα Μελίδη από τον
Συνδυασμό Τατούλη με 6092 σταυρούς. Ακολουθούν η Μαρία Λολακά με 6050 ψήφους
και η Κατερίνα Μπόμπου 5.992 από τον συνδυασμό Δράκου. 

Συνδυασμός ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ:
ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ 7.791


ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 6.645


ΜΕΛΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ 6.092


ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 4.234


ΚΟΝΟΠΙΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 3.256


ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 3.115


ΛΑΠΑΘΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2.685


ΜΠΙΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2.354


ΝΤΟΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 2.156


ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2.092


ΤΣΟΥΡΝΟΥ - ΜΑΝΤΑ ΑΝΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2.022


ΖΟΥΖΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2.002


ΜΠΙΣΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1.485


ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΑΛΗΝΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 778





Συνδυασμός ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ


ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 6.311


ΛΟΛΑΚΑ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 6.050


ΜΠΟΜΠΟΥ-ΔΑΝΟΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 5.992


ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 3.848


ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 3.668


ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 2.664


ΜΑΝΑΡΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 2.528


ΜΗΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 2.281


ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 2.022


ΝΤΡΟΥΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ 1.987


ΜΠΟΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1.986


ΔΡΑΣΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 1.741


ΤΖΑΦΦΑ ΙΩΑΝΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1.426


ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΠΑΠΑΚΗΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1.347





Συνδυασμός ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ


ΓΚΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 791


ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 606


ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΙΜΩΝΑ 529








Συνδυασμός ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ
ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ 230


ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΒΕΛΙΝΑ) του ΣΥΜΕΩΝ 218


ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΜΠΟΞ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 189





Συνδυασμός ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 315


ΞΥΠΟΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΙΩΝ) του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 250


ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 239





Συνδυασμός ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΜΠΟΥΚΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ


ΒΙΤΩΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 94


 ΤΣΑΜΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ του ΓΙΑΝΝΗ 77


 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 74





Συνδυασμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΟΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 193


 ΓΡΙΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ 98


 ΝΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 80





Συνδυασμός ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ


 ΑΛΕΥΡΑ ΜΑΡΙΑ του ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 82


 ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ 67


 ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΘΕΟΦΑΝΗ 53

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Δημήτρη Καμιζή. Δήμαρχος Ερμιονίδας ο γιατρός

Το όνειρό του να οδηγήσει τον Καλλικρατικό δήμο Ερμιονίδας
στα πρώτα του δύσκολα βήματα, μετά την συνένωση και να του θέσει γερές βάσεις
για το μέλλον έγινε πραγματικότητα.
Ο Δημήτρης Καμιζής επανέρχεται στο τιμόνι του δήμου με
διευρυμένες αρμοδιότητες, γράφοντας το όνομά του με παχιά γράμματα στην ιστορία
της Ερμιονίδας.
Αρκούσαν οι 340 επιπλέον ψήφοι που κέρδισε από τον αντίπαλό
του, για να τον στείλουν στην δημαρχεία από την πρώτη Κυριακή. Ο Δημήτρης
Καμιζής κέρδισε την δημαρχεία με 4551 ψήφους (50,19%) έναντι 4211 ψήφους του
απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Σφυρή (46,44%) και έναντι 305 ψήφων του τρίτου
υποψηφίου κου Κ. Σατράβελα (3,36%).
Μεγαλύτερο ποσοστό νίκης πέτυχε ο νέος δήμαρχος στην
Ερμιόνη, όπου το ποσοστό του εκτινάχτηκε σε 50,37% (1481 ψήφοι). Η Ερμιόνη
έδωσε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό και στον κο Σατράβελα όπου πήρε 4,49%,  σε σχέση με το Κρανίδι που πήρε 2,82%.
Σημαντικό για την εκλογή Καμιζή είναι το γεγονός ότι καθ΄
όλη την βραδιά των αποτελεσμάτων προηγείτο του αντιπάλου του. Αργά τα μεσάνυχτα
της Κυριακής ο νέος δήμαρχος πανηγύρισε με τους οπαδούς του την νίκη στην
Ερμιόνη, αλλά και στο Κρανίδι.
Μετά την νικηφόρα έκβαση των εκλογών στην Ερμιονίδα ο
Δημήτρης Καμιζής δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους τους ψηφοφόρους και φίλους της
παράταξής μας για τον τίμιο και ωραίο αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί ώστε να έχουμε
αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2010.
Υπόσχομαι και εκ μέρους της παράταξής μας, σε όλους του
δημότες του Δήμου Ερμιονίδας ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους
αφιερώνοντας όλες μας τις δυνάμεις για την ανόρθωση του τόπου μας σε όλα τα
επίπεδα.
Κύριο και πρωταρχικό μέλημά μας θα είναι η εξασφάλιση της
κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία μας
μέσα στα πλαίσια του νέου Δήμου Ερμιονίδας».
Ο Δημήτρης Καμιζής είναι γέννημα – θρέμμα της Κοιλάδας. Έχει
εργασθεί ως Νοσοκομειακός γιατρός, στο Δημοτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο Γενικό
Νοσοκομείο Ναυπλίου και από το 1996 στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Διετέλεσε
Δήμαρχος του νέου Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου από το 1999 έως και το 2006,
εκλεγμένος για δύο συνεχείς τετραετίες, ως επικεφαλής της παράταξης
«Προοδευτική Δημοτική Κίνηση Ερμιονίδας».

Αλλαγή σκυτάλης στον δήμο Επιδαύρου, με άνετη επικράτηση. Σάρωσε ο Γκάτζιος με την πρώτη

«Η άσκηση της διοίκησης δε θα γίνεται από το κεντρικό
δημαρχείο αλλά από κάθε χωριό και γειτονιά, κοντά και πλάι στα προβλήματα,
κοντά και πλάι στους πολίτες και τις ανάγκες τους». Με αυτήν την βασική
δέσμευση ο Κώστας Γκάτζιος εξελέγη από την πρώτη Κυριακή δήμαρχος Επιδαύρου,
κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά τον αντίπαλό του Χρήστο Τσακαλιάρη.

Στην θέση του νέου Καλλικρατικού δήμου, τον έστειλαν 3.296
ψηφοφόροι (53,44%), έναντι των μόλις 2.872 ψηφοφόρων που προτίμησαν τον μέχρι
τώρα δήμαρχο. Την μεγαλύτερη νίκη κέρδισε ο κος Γκάτζιος στον δήμο Ασκληπιείου
(όπου υπήρξε αντίστοιχα και η μεγαλύτερη φθορά του Τσακαλιάρη), με ποσοστό
53,86%.

Ο νέος δήμαρχος δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του στον «α»:
«Ευχαριστώ όλους τους πολίτες για την τιμή που μου έκαναν. Η νίκη δεν είναι
δική μου. Είναι όλων των δημοτών.

Θα προσπαθήσουμε να μην τους απογοητεύσουμε».

Ο Κώστας Γκάτζιος γεννήθηκε στο Λυγουριό το 1958, όπου και
ζει μόνιομα με την οικογένειά του. Είναι καθηγητής μαθηματικός και εργάζεται
στο Γυμνάσιο.

Από νωρίς εκδήλωσε ενδιαφέρον για την άμεση ενασχόληση με
την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γεγονός που φανερώνεται από την πολύχρονη προσφορά του
στον τόπο:

Έχει διατελέσει Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα
Λυγουριού, Πρόεδρος της Κοινότητας Λυγουριού, Δημοτικός Σύμβουλος-Πρόεδρος
Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ήταν και υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που
αφορούν στην οργάνωση του νέου δήμου, ο Κώστας Γκάτζιος κατάφερε να πείσει του
ψηφοφόρους του Καλλικρατικού δήλπου Επιδαύρου.

Στις προεκλογικές του ομιλίες τόνιζε: «Ζούμε σ’ έναν
ευλογημένο τόπο. Σ’ έναν τόπο ιδιαίτερα προικισμένο από τη φύση και τις
ανθρώπινες δημιουργίες. Σ’ έναν τόπο που κάθε γωνιά του έχει κάτι να μας πει,
κάτι να μας δείξει. Ν’ ανοίξει δρόμους.

Αυτόν τον τόπο, για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι όλοι όσοι
εδώ γεννηθήκαμε, ζούμε και δημιουργούμε, θέλουμε να τον υπηρετήσουμε από το
μετερίζι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Διαθέτουμε γι’ αυτό και την πείρα και την
γνώση. Μα πάνω απ’ αυτά διαθέτουμε τη θέληση και τον ενθουσιασμό».

Καθημερινά όλη την προεκλογική περίοδο επεσήμανε: «Η κίνηση
μας είναι ανεξάρτητη και καθαρά αυτοδιοικητική. Δεν είμαστε πολιτικοί, ούτε
επιδιώκουμε πολιτικά οφέλη και πολιτικές ανελίξεις. Δεν υποσχόμαστε ρουσφέτια
ούτε εξυπηρετήσεις. Δεν χαϊδεύουμε τ’ αυτιά κανενός. Ο λόγος μας είναι απλός,
κατανοητός, στέρεος.

Μοναδικός μας στόχος και δέσμευση μαζί είναι η ανάδειξη και
η αξιοποίηση των σημαντικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος μας, ώστε να
πετύχουμε την παραπέρα οικονομική ανάπτυξη που θα βελτιώσει την καθημερινότητα
και την ποιότητα της ζωής μας».

Ο νέος δήμαρχος πρόβαλε ως όραμά του κατά την προεκλογική
περίοδο, την στέρεη θεμελίωση και οργάνωση του νέου δήμου, ώστε ν’ αποκτήσει
όχι μόνο τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα, αλλά και όλοι οι επιμέρους οικισμοί
ν’ αποκτήσουν ενιαίο βηματισμό. Βασική του δέσμευση ήταν η κοινή αφετηρία όλων
των τοπικών κοινωνιών που απαρτίζουν το Δήμο Επιδαύρου. Γι’ αυτό η άσκηση της
διοίκησης δε θα γίνεται από το κεντρικό δημαρχείο αλλά από κάθε χωριό και
γειτονιά, κοντά και πλάι στα προβλήματα, κοντά και πλάι στους πολίτες και τις ανάγκες
τους.

Με δελτίο τύπου συνεχάρη τον νέο Κώστα Γκάτζιο ο Χρήστος
Τσακαλιάρης. Όπως τονίζει «Ο λαός του Δήμου Επιδαύρου αποφάσισε στις εκλογές
της 7ης Νοεμβρίου 2010 και η απόφασή του είναι σεβαστή. Εύχομαι στο νέο Δήμαρχο
κ. Γκάτζιο και στη δημοτική πλειοψηφία καλή επιτυχία στο έργο τους. Θα σταθούμε
δίπλα τους δημιουργικά και κριτικά, για να στηρίξουμε το δικό μας δημιούργημα,
το διευρυμένο Δήμο Επιδαύρου».

Ο κος Τσακαλιάρης ωστόσο καταγγέλλει τον πρώην δήμαρχο
Ασκληπιείου Αλέκο Τσιλογιάννη ότι πυροβόλησε στον αέρα με περίστροφο έξω από το
εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Ενεργοί δημότες Επιδαύρου». Επισημαίνει ο κος
Τσακαλιάρης: «Βέβαια πρέπει να επισημάνω ότι το κλίμα που διαμορφώθηκε το βράδυ
των εκλογών δεν προοιωνίζει ήρεμο πολιτικό σκηνικό και πολιτισμένη πολιτική
συμπεριφορά. Δεν αναφέρομαι στους ποδοσφαιρικού τύπου πανηγυρισμούς που ως ένα
βαθμό είναι δικαιολογημένοι, αλλά στους πυροβολισμούς στον αέρα με περίστροφο
από τον πρώην Δήμαρχο Ασκληπιείου κ. Αλέκο Τσιλογιάννη μπροστά στο προεκλογικό
μας κέντρο, αμέσως μετά τη συνάθροιση του νέου Δημάρχου και των υποστηριχτών
τους στο δικό τους κέντρο, παρουσία δεκάδων μαρτύρων μεταξύ των οποίων ήταν και
μικρά παιδιά. Συστήνω στο νέο Δήμαρχο να απομονώσει αυτά τα ακραία στοιχεία και
να καταδικάσει τη συμπεριφορά τους. Εμείς πάντως τέτοιες προκλήσεις δε θα τις
δεχτούμε, γιατί δυναμιτίζουν τη δημοκρατική νομιμότητα και το κοινό περί
δικαίου αίσθημα. Η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Βαριά πολιτική κληρονομιά άφησε ο Μπιτζής στους δημότες του

Ένας από τους λίγους πραγματικούς
πολιτικούς φίλους, έφυγε από την ζωή αφήνοντάς μας φτωχότερους. Και τονίζουμε
το «πολιτικούς φίλους» γιατί αυτοί είναι οι πρώτοι που σε προδίδουν, όταν σε
βρούν αδύναμο, ενώ ο Κώστας δεν το έκανε ποτέ.
Την τελευταία του πνοή άφησε κατά την
διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης και σε ηλικία μόλις 62 χρονών, ο δήμαρχος
Κουτσοποδίου, Κώστας Μπιτζής, μετά την περιπέτεια με την υγεία του. Τον Μάιο
είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.
Κηδεύτηκε την Δευτέρα στο Κουτσοπόδι.
Χιλιάδες φίλοι του παραβρέθηκαν στην κηδεία. Αγαπητός σε πολύ κόσμο ήταν από
τους ανθρώπους που εύκολα προκαλούσε συμπάθειες. Με την είδηση του θανάτου του
το Κουτσοπόδι βυθίστηκε στο πένθος.
Το όνομα Μπιτζής είχε γίνει ταυτόσημο με
την Αυτοδιοίκηση. Ο Κώστας Μπιτζής γεννήθηκε το 1948 στο Κουτσοπόδι, τελείωσε
το 9ο Λύκειο Αθηνών και ασχολήθηκε επαγγελματικά μετά την στράτευσή του με την
καλλιέργεια, παραγωγή και επεξεργασία καπνού, με εξειδίκευση την επεξεργασία
και χαρμανοποίηση.
Παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια στο
Καπνολογικό Ινστιτούτο και απέκτησε την ειδικότητα του πραγματογνώμονα καπνού.
Ο «Τίτο» όπως των αποκαλούσαν οι συγχωριανοί του, εξελέγη Πρόεδρος της
Κοινότητας Κουτσοποδίου Αργολίδας το 1986, το 1990 και το 1994. Το 1996
διεκδίκησε με επιτυχία την δημιουργία του Καποδιστριακού Δήμου με έδρα το
Κουτσοπόδι, αλλά στις ερχόμενες εκλογές, το 1998, ηττάται από τον συνονόματό
του Κώστα Μπιτζή (Σκούρκο) και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου
Κουτσοποδίου. Το 2002 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Αργολίδας και διετέλεσε Αντινομάρχης
Αργολίδας, αλλά το 2006 εξελέγη Δήμαρχος Κουτσοποδίου πετυχαίνοντας μετά από
αγώνες να λειτουργήσει η Λιμνοδεξαμενή του Κουτσοποδίου, φέρνοντας το νερό του
Αναβάλλου πιο κοντά στους δημότες του. Αγωνίστηκε με πάθος για την δημιουργία
ενός Καλλικράτειου δήμου με επίκεντρο το Κουτσοπόδι και τις Μυκήνες, αλλά το
εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη άφησε το όνειρό του ανεκπλήρωτο.
Ο «Τίτο» διατέλεσε ακόμα: α) Αντιπρόεδρος -
Γραμματέας της Τ.Ε.Δ.Κ. Αργολίδας, β) Μέλος του Δ.Σ. του Γεν. Νοσοκομείου
Άργους, γ) Μέλος του Δ.Σ. του Π.Ι.Κ.Π.Α παράρτημα Άργους, δ) Γραμματέας της
Ν.Ε.Λ.Ε. Αργολίδας, ε) Το 2007 Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης
Υδάτινων πόρων και Στερεών Αποβλήτων Ν. Αργολίδας, στ) Το 2009 εκλέχθηκε
αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Αργολίδας.
Άρθρα του για το υδάτινο πρόβλημα της
Αργολίδας έχουν δημοσιευτεί στον Τοπικό Τύπο.
Ήταν παντρεμένος με την Παρασκευή Κεφάλα
και απόκτησαν 2 παιδιά, τον Πάνο που είναι παντρεμένος με την Φώφη Κολιγλιάτη
και τον Δημήτρη που είναι παντρεμένος με την Όλγα Παπαδοπούλου. Έχει και δύο
εγγόνια, τον Κωνσταντίνο Π. Μπιτζή, τον οποίο προόριζε ως πολιτικό διάδοχό του,
όπως έλεγε χαριτολογώντας και την Ιωάννα Μαρία Παν. Μπιτζή.












Ο πρωταγωνιστής των εκλογών

Άρθρο του Άκη Γκάτζιου



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απλά ο νικητής των εκλογών η αποχή. Μαζί με όσους επέλεξαν συνειδητά να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό το ποσοστό γίνεται αστρονομικό, αγγίζοντας το μισό εκλογικό σώμα. Στην Πελοπόννησο σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αριθμός αυτός αγγίζει το 49,86%. Δηλαδή 331.568 ψηφοφόροι από τους 709.403 εγγεγραμμένους δεν επέλεξαν κανέναν υποψήφιο περιφερειάρχη! Επομένως η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά είναι ο πρωταγωνιστής αυτών των εκλογών.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ όμως, τα ποσοστά αυτών που αντέδρασαν στην επιλογή δημάρχου, δεν απέχουν και πολύ από αυτά της Περιφέρειας. Ίσως βέβαια γιατί είναι διπλές οι εκλογές και δεν μπορεί κάποιος να απέχει στην μια από τις δύο διαδικασίες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ είναι να ταρακουνηθούν υποψήφιοι δήμαρχοι της δεύτερης Κυριακής και υποψήφιοι περιφερειάρχες και να αναζητούν τον τρόπο που θα προσελκύσουν τους ψηφοφόρους αυτή τη φορά, ώστε να αποτρέψουν το Βατερλό τους. Τα πραγματικά αίτια όμως της συγκεκριμένης αντίδρασης του κόσμου, δεν τα διάβασαν σωστά.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο το μνημόνιο και η ψήφος υπέρ ή κατά της παραμονής της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ., ούτε η αντίδραση του κόσμου να μπει σε τέτοιες λογικές και να γίνει συνυπεύθυνος με τους κυβερνώντες για τις επιλογές τους.

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του πολιτικού συστήματος είναι η βασική αιτία της αντίδρασης σε αυτές τις εκλογές, η οποία αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερη την επόμενη Κυριακή, όταν θα έχουν εκλείψει οι «υποχρεώσεις» στους αμέτρητους δημοτικούς συμβούλους, που στις περισσότερες περιπτώσεις «ανάγκαζαν» τους ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη λόγω συγγένειας ή λόγω φιλίας. Η υποχρέωση αυτή πλέον δεν υφίσταται. Και αν δεν πάει ο κόσμος να ψηφίσει για δήμαρχο, δεν θα πάει ούτε για περιφερειάρχη, με αποτέλεσμα το ποσοστό αυτών που δεν θα ψηφίσουν να εκτιναχθεί τελικά σε δισθεόρατα ύψη.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα ο πολίτης σήμερα στην Ελλάδα έχει απαξιώσει και τους αυτοδιοικητικούς τους οποίους παίρνουν πλέον τα σκάγια, μαζί με τους πολιτικούς.

Λίγο πριν την κάλπη

Άρθρο του Άκη Ντάνου



ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω, τι είδους αλλαγές γίνονται στους δήμους, όταν οι παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοί που κρίθηκαν με το συνδυασμό τους αποτυχημένοι στο παρελθόν επανέρχονται με νέους ή τους ίδιους συνδυασμούς να λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι συνδιαμόρφωσαν και σε ορισμένες περιπτώσεις πρωτοστάτησαν στην δημιουργία τους.

ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω, τι είδους αλλαγές μπορούν να επιφέρουν οι παρατάξεις που πρόσκεινται στα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία, όταν οι παρατάξεις αυτές χαμελεΐζοντας αλλάζουν όνομα και επικεφαλής, αλλά ουδέποτε πολιτικές.

ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω, πως ο πολίτες σέρνεται ακόμα πίσω από σκυλοπνίχτες κομματάρχες με δόλωμα την παράνομη μεσολάβηση για την εξυπηρέτηση των σκοπών του και ύστερα βγαίνει και οδύρεται στα κανάλια για το διεφθαρμένο κράτος και τον σάπιο κρατικό μηχανισμό που ο ίδιος οξείδωσε με τις πράξεις του.

ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω πως για να αναπτυχθεί η μια περιοχή αυτό θα πρέπει να γίνει εις βάρος μιας άλλης, όπως σα να τρώει κανείς τις σάρκες του ενός μέλους του με την βοήθεια του άλλου. Απορώ γιατί κάθε φορά θα πρέπει να ψοφάει η κατσίκα του γείτονα για να είμαστε οι άλλοι ικανοποιημένοι.

ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω γιατί ως Αργείος θα πρέπει να χαρώ, εάν χαθεί η μεσαιωνική πόλη του Ναυπλίου και ως Ναυπλιέας αν εξαφανιστεί από προσώπου γης η αρχαιότερη διαρκώς κατοικούμενη πόλη της Ευρώπης. Θα αποκτήσει το Άργος Τουρκοενετικά κτήρια και ρομαντικά σοκάκια ή το Ναύπλιο την αρχαία αγορά και την ιστορία του Άργους;

ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω γιατί αφού δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των συγκρουόμενων δημοτικών και περιφερειακών κινήσεων, τα κόμματα επιβάλουν τους δικούς τους ανθρώπους που θα κάνουν το ίδιο καλά ή κακά αυτό που θα έκαναν και οι αντίπαλοί τους.

ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω, γιατί θα πρέπει να αποφασίσω ποιος θα με διοικήσει την Κυριακή, όταν το αποφάσισα ήδη την προηγούμενη και δεν έδωσα σε κανένα την απόλυτη πλειοψηφία, γιατί εγώ ο λαός, δεν γουστάρω το απόλυτο και προκρίνω τις συνεργασίες;

Καλύτερα Πελέ παρά τζογαδόρος…

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου


Σκηνή 1. Σεπτέμβριος 2010

Πρωί Τρίτης η κυρά Σοφία είχε φτάσει στο σπίτι του Νίκου για να ξεκινήσει την συνηθισμένη καθαριότητα. Η κυρά Σοφία ήταν από την πρώτη γενιά βορειοηπειρωτών που ήρθαν στην Ελλάδα, εδώ γέννησε και μεγάλωσε τα δυο της αγόρια τον Κώστα και τον Πέτρο. Εργαζόταν σαν οικιακή βοηθός, λόγω του καλού χαρακτήρα και της καλή δουλειάς είχε πάρει σχεδόν εργολαβία την γειτονιά. Με τον ιδρώτα της, την τιμιότητα και την εργατικότητα της βρήκε το βήμα της στην τοπική κοινωνία. Κατόρθωσε και αγόρασε ένα μικρό σπιτάκι αλλά της κακοφάνηκε η συμπεριφορά των νέων της γειτόνων.

-Κυρ Νίκο μόλις το αγοράσαμε εμείς, φέρανε όλους τους κάδους από τους γύρω δρόμους και τους βάλανε στην πόρτα μας. Στην Αλβανία μας βρίζαμε Έλληνες και όταν ήρθαμε εδώ μας βρίζανε Αλβανούς.

Από την καρδιά και το μυαλό της δεν μπορούσε να βγάλει και το γεγονός ότι στην παλιά γειτονιά ένα γείτονας πέταξε ένα γυάλινο βάζο στα παιδιά της γιατί έπαιζαν το μεσημέρι, Αν και ο ίδιος ήταν για σαράντα χρόνια μετανάστης στην Αυστραλία τίποτα δεν είχε καταλάβει ο Ελληνάρας από μετανάστευση και φτώχεια.

-Κυρ Σοφία καλημέρα, τι κάνουν τα παιδιά;

-Ο μικρός κυρ Νίκο δεν βλέπω να τελειώνει το Λύκειο πριν τελειώσει ο μεγάλος την σχολή του και γυρίσει από φαντάρος.

-Γιατί τι κάνει;

-Καλημέρα του λες μπάλα καταλαβαίνει. Θέλει να γίνει ο καινούργιος Πελέ. Κόντεψε να μείνει πέρυσι στο σχολείο από τις απουσίες που έκανε για να πηγαίνει για προπονήσεις. Φοβάμαι κιόλας μην χτυπήσει, δεν έχει κόκκαλο που να μην μαυρίσει. Θέλει να του πάρω και μηχανάκι για να μην αργεί στις προπονήσεις!!!

-Ο μεγάλος έμαθα ότι πέρασε στο πανεπιστήμιο, συγχαρητήρια.

-Ο μεγάλος, ο Κώστας ( έλαμψε το πρόσωπο της ) είναι φοιτητής στο πρώτο έτος.

Ο μεγάλος ο Κώστας της δικαίωνε το όνειρο να βρει μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα για αυτήν και τα παιδιά της. Φοιτητής στο οικονομικό τμήμα ο Κώστας της ήταν το καμάρι της οικογένειας.



Σκηνή 2 Οκτώβριος 2010

Την Τρίτη το πρωί η κυρά Σοφία στο κανονισμένο της ραντεβού στο σπίτι του Νίκου.

-Καλημέρα Κυρά Σοφία, τι κάνουν ο φοιτητής και ο Πελέ;

-Τι να σου πω κυρ Νίκο. Ο Πέτρος βλέπω να σταματάει το σχολείο για την μπάλα. Θέλει να πάει να δουλέψει για να έχει δικά του λεφτά, για το μηχανάκι και να γραφτεί σε νυχτερινό σχολείο, για να μας κάνει την χάρη όπως λέει. Ξέρεις τι θέλει τώρα; Παπούτσια που κάνουν 180 ευρώ. Πρέπει να δουλεύω μια εβδομάδα για να τα βγάλω αυτά τα λεφτά. Με τον Κώστα μου είμαι στενοχωρημένη. ( Είχε φύγει εκείνη η λάμψη όταν μιλούσε τώρα για τον μεγάλο της γιο. )

-Γιατί τι έγινε σε ένα μήνα που είναι φοιτητής;

-Όταν πήγαμε και βρήκαμε σπίτι κοντά στην σχολή ήταν γεμάτος ζωντάνια και χαρά. Τώρα που πήγαμε μαζί με τον πατέρα του να τον δούμε ήταν αλλιώς

-Δηλαδή πως;

-Έχει παρατήσει τον εαυτό του, έχει αφήσει γένια, ήταν άπλυτος , μύριζε αυτό το παιδί που πλενόταν τρεις φορές την ημέρα. Ο πατέρας του παρατήρησε ότι μόνο οι αρχικές σελίδες των βιβλίων του ήταν τσακισμένες. Μάλλον χάθηκε ο αρχικός του ενθουσιασμός για το πανεπιστήμιο. Όλη την ημέρα ήταν χωμένος στον φορητό υπολογιστή που του αγοράσαμε για την σχολή. Άλλοτε χαρούμενος άλλοτε λυπημένος. Έχει χάσει πέντε κιλά. Τα μάτια του είναι κατακόκκινα, μας βλέπει αλλά δεν μας κοιτάει. Η αγωνία, το βάσανο που τον τρώει και δεν ξέρω τι είναι του έχει κάνει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Του είπαμε με τον πατέρα του, να βγούμε μια βόλτα στην αγορά να αγοράσει ρούχα. Τίποτα όσες μέρες μείναμε εκεί χαμένος μέσα στον φορητό υπολογιστή ήταν. Κάτι δεν πάει καλά με το παιδί.

(Είπε και συνέχισε να κάνει τις δουλειές της)

-Κυρά Σοφία μην στενοχωριέσαι μπορεί και να έχει αγχωθεί που έφυγε από κοντά σας , του Πελέ του πήρες τα παπούτσια.

-Αυτό μας έλλειπε κυρ Νίκο ψωμί δεν έχουμε να φάμε παπούτσια 200 ευρώ θα πάμε να πάρουμε. Κυρ Νίκο ( το πρόσωπο της είχε μια έντονη έκφραση αγωνίας) θέλω να μου κάνεις μια χάρη….

-Αν μπορώ κυρά Σοφία βέβαια.

-Να τώρα στο τέλος του μήνα χθες μου ήρθε αυτό το χαρτί για τον Κώστα μου. Όταν το πιασα στα χέρια μου είπα ότι έχει σχέση με το κακό που έχει βρει το παιδί μου. Έτσι νοιώθω γιατί δεν κατάλαβα τίποτα είναι γραμμένο στα αγγλικά. Το παιδί συνεχίζει να είναι σαν χαμένος. Δεν μιλάει, άλλοτε γελάει άλλοτε κλαίει , είναι χαμένος μέσα στον υπολογιστή του. Μου ζήτησε για τούτο το χαρτί 600 ευρώ. Είναι λέει για μια κάρτα για να αγοράζει ρούχα. Εγώ και ο πατέρας του τον παρακαλάγαμε δυο ώρες να βγει να ψωνίσει και αυτός δεν ήθελε. Νομίζω ότι για πρώτη φορά μου λέει και ψέματα.

Ο κυρ Νίκος πήρε το χαρτί και πράγματι του ζητούσε 600 ευρώ για να έχει πρόσβαση με ένα ειδικό κωδικό σε ένα λογαριασμό. Ο Κυρ Νίκος όπως πρόσεξε το υδατογραφημένο χαρτί. Πρόσεξε ότι φαίνονταν αναπαραστάσεις διαφόρων αθλημάτων, ιπποδρομίες, κυνομαχίες, ποδόσφαιρο κ.α

-Είναι για κάποιο λογαριασμό αλλά νομίζω ότι δεν είναι για ρούχα, περισσότερο μου φαίνεται για γραφείο στοιχημάτων …. Όταν πάω στο γραφείο θα μπω στο διαδίκτυο και θα σας πω τι ακριβώς είναι .

Το βλέμμα της κυρά Σοφίας είχε σκοτεινιάσει τελείως. Ο κυρ Νίκος ανησύχησε.

-Θα σας πάρω αμέσως τηλέφωνο μόλις έχω νέα

Πράγματι ο κυρ Νίκος έψαξε αμέσως στο διαδίκτυο την διεύθυνση που είχε το έντυπο και επρόκειτο για on – line γραφείο στοιχημάτων .

Ο μεγάλος γιος της κυρά Σοφίας ήταν εξαρτημένος από τον ηλεκτρονικό τζόγο. Μέσα σε ένα μήνα της είπε ο ψυχίατρος που τον πήγαν εθίστηκε. Ζούσε για παίζει στοιχήματα, έπαιζε στοιχήματα για να μπορεί να αντέχει να ζει. Έβαλε την ζωή του σε μια εικονική πραγματικότητα . Όταν κέρδιζε ήταν χαρούμενος όταν έχανε ήταν λυπημένος. Για να ξεπεράσει την λύπη του έμπαινε ξανά με πάθος στο παιγνίδι. Γρήγορα τέλειωσαν τα λεφτά που του είχαν δώσει οι γονείς αλλά και παππούδες και θείοι για τα συχαρίκια που έγινε φοιτητής. Και με συμβουλάτορα την ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού στοιχήματος προσπάθησε να βγάλει και πιστωτική κάρτα για να την γεμίσει χρέος. Ευτυχώς που είχε δώσει την διεύθυνση του πατρικού σπιτιού. Ευτυχώς για αυτόν λειτούργησε το ένστικτο της μάνας.



Σκηνή 3 Νοέμβριος 2010

Πάλι η κυρά Σοφία στο σπίτι του κυρ Νίκου για την εβδομαδιαία καθαριότητα.

-Κυρ Νίκο με εκείνο το γράμμα το έσωσα το παιδί μου.

-Τι έγινε;

-Πήγαμε σε μια ειδική κλινική για απεξάρτηση από τον τζόγο. Ο τζόγος είναι χειρότερος και από την πρέζα. Και ο ηλεκτρονικός τζόγος χειρότερος από τον πραγματικό τζόγο Τώρα με τις εκλογές τον έχουμε δυο εβδομάδες κάτω.

Εκείνη την στιγμή πρόσεξε έκπληκτος ο κυρ Νίκος ότι η κυρά Σοφία είχε μαζί της και φορητό υπολογιστή . Αν οι οικιακοί βοηθοί έκλειναν τα ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή αυτό θα ήταν μεγάλη αλλαγή στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

-Κυρά Σοφία μπήκες και εσύ στην τεχνολογία;

-Όχι του Κώστα μου είναι ( το πρόσωπο της έλαμψε ξανά, όταν είπε το όνομα του ) αλλά το φοβάμαι αυτό το διαβολομηχάνημα και το έχω μαζί μου για να του ξεφύγει λίγο. Τον έχει αναλάβει ο μικρός και τον έχει από κοντά .

-Ο Πελέ;

-Ναι ο Πελέ .

-Του αγόρασα τα παπούτσια που ήθελε και υποσχέθηκε να παίρνει κάθε μέρα και τον αδελφό του στις προπονήσεις. Να ανακατευθεί με ανθρώπους να ξεφύγει από την μοναξιά, την απομόνωση που τον πάει στον τζόγο και τον τρελαίνει. Καλύτερα κατά φαντασία Πελέ κυρ Νίκο μου παρά τζογαδόρος!!!

10/11/10

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 11.11.2010 σε τίτλους

• Τατούλης – Δράκος. Ντέρμπυ στην Περιφέρεια

• Ο μεγάλος νικητής των εκλογών ήταν η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά (49,86%)!331.568 ψηφοφόροι δεν επέλεξαν περιφερειάρχη

• Οι πρώτοι των πρώτων στην Περιφέρεια

• Ντέρμπυ ζωής ή θανάτου στο Άργος. Αγώνας από μηδενική βάση των υποψηφίων Δημάρχων για την νίκη

• Στο Ναύπλιο παλεύουν για την δημαρχεία Αναγνωσταράς και Σαλεσιώτης. Το σκληρό πόκερ του 2ου γύρου

• Η μάχη Γραμματικόπουλου. Ψήφος κατά συνείδηση στον δεύτερο γύρο

• Δεν δίνει γραμμή η «Άλλη Πρόταση»

• Στον δήμο το ΚΚΕ με τον Βασιλείου

• Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Δημήτρη Καμιζή. Δήμαρχος Ερμιονίδας ο γιατρός

• Αλλαγή σκυτάλης στον δήμο Επιδαύρου, με άνετη επικράτηση. Σάρωσε ο Γκάτζιος με την πρώτη

• Όχι στα «πυροτεχνήματα» από ΠΑΣΟΚ

• Τα γύρισε ο Σαραβάκος

• Δηλώσεις Σωτηρόπουλου

• Καθαιρεί την Έλσα ο Σχοινοχωρίτης

• Απόδραση από τη σκεπή

• Πώς θα την γλιτώσετε από τα κουνούπια. Τα συμπεράσματα της ημερίδας των γεωπόνων που έγινε στην Κίο



ΑΡΘΡΑ:

• Ο πρωταγωνιστής των εκλογών. Άρθρο του Άκη Γκάτζιου

• Λίγο πριν την κάλπη. Άρθρο του Άκη Ντάνου

• Καλύτερα Πελέ παρά τζογαδόρος… Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου



ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ:

• Γιατί γελούν;

• Εντυπωσιακό φινάλε Στεφανοπουλου

• Μέχρι και τις γάτες εκπαίδευσαν κάποιοι προκειμένου να μην πετάξει καμιά ψήφος από μπροστά τους

• Υποχρεώσεις Υπηρεσιών

• Στήριξη με μούλτιπλι τσόις



ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ:

• Βαριά πολιτική κληρονομιά άφησε ο Μπιτζής στους δημότες του. Αντίο φίλε

• Ναυπλιώτες Σαμαρείτες στον 28ος Κλασσικό Μαραθώνιο για τα 2500 χρόνια

• Ποδηλατώντας στην Ερμιονίδα

• Μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του συλλόγου «Τελέσιλλα». Θεσμός το χορωδιακό φεστιβάλ Αργολίδας

• Παράσταση στο Τριανόν

• Σχολή γραφής τυφλών

• Απογεύματα με ΠΛΙ

• 5+1 στο Κουτί

• Εορτή στην Κίο

• Η βιβλιοθήκη Ερμιόνης στο ίντερνετ

• Δον Κιχώτης: Εδώ Πολυτεχνείο



ΙΑΤΡΙΚΑ:

• Καρκίνος του προστάτη : τι πρέπει να γνωρίζουμε

• Αποτιτανώσεις μαστών



ΣΚΙΤΣΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:

• Εκλογές



ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΑ:

• Κάγκουρες αρχίστε να τρέμετε. Τα «απρο» αποκαλύπτουν βήμα προς βήμα τις συνήθειές σας. Βρες ποιος τύπος Κάγκουρα είσαι! Μέρος (Τελευταίο)



ΑΝΕΚΔΟΤΟ:

• Μαγκιά η Ξανθιά!



ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ



ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 11.11.2010

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ