Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/8/11

Τί απαντά η αστυνομία στις ανησυχίες του δημάρχου Ναυπλίου


Με έγγραφο του ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας ταξίαρχος Γεώργιος Ντοκομές απάντησε σε παλαιότερο έγγραφο του Δημάρχου Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά που απευθυνόταν προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτηκ. Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος διαμαρτυρόταν για την κατάσταση που επικρατεί στο Ναύπλιο σχετικά με την έλλειψη αστυνόμευσης.
Αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απάντηση:
-Για το ζήτημα της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων που παρατηρείται στις υπηρεσίες μας, θεωρούμε ότι αυτό θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των περιφερειακών αστυνομικών υπηρεσιών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Αρχηγείου μας και η οποία συνίσταται αφενός μεν στη δημιουργία δυναμικότερων, αποτελεσματικότερων και με μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες υπηρεσιακών μονάδων, αφετέρου δε, στην ορθολογικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση του προσωπικού και των διαθέσιμων μέσων.
-Σε έκτακτες και εξαιρετικές περιπτώσεις και όταν υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της Γενικής Αστυν/κής Δ/νσης Αττικής, ή άλλων όμορων Αστυνομικών Δ/νσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη Διμοιρία Υποστήριξης της υπηρεσίας μας, ανταποκρινόμαστε άμεσα στην υποχρέωση αυτή και για ελάχιστο χρονικό διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι, το παρεχόμενο προς τους πολίτες του Ναυπλίου αστυνομικό έργο, για αυτό το χρονικό διάστημα, είναι ελλειμματικό, αφού οι προσπάθειες των υπολοίπων αστυνομικών μας είναι εξαιρετικά φιλότιμες.
-Για το φαινόμενο των αλλοδαπών οι οποίοι παραμένουν μετά την αποφυλάκιση τους στην περιοχή σας, παράνομα, σας γνωρίζουμε ότι, η διαδικασία η οποία ισχύει στις περιπτώσεις αποφυλάκισης αλλοδαπών είναι η ακόλουθη:
*  Οι αποφυλακισθέντες αλλοδαποί σε ποσοστό 95 % απελαύνονται από τη χώρα.
*  Σε ποσοστό της τάξης του 2% αφήνονται ελεύθεροι, κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας,     με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τέλος
*  Σε ποσοστό της τάξης του 3%, εκδίδεται απόφαση απέλασης, η οποία όμως αναστέλλεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, λόγω του ανέφικτου της πραγματοποίησης της.
-Με δεδομένο το έλλειμα σε ανθρώπινο αστυνομικό δυναμικό, το οποίο εμφανίζεται ιδιαίτερα οξύ τα τελευταία χρόνια, στις υπηρεσίες που αστυνομεύουν την περιοχή σας, συσχετίζοντας και την αλληλεπίδραση της τοπικής εγκληματικότητας, η Αστυνομική Δ/νση Αργολίδας, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της και με τα υπάρχοντα μέσα που διαθέτει, προσπαθεί να ανταποκριθεί άμεσα και καθοριστικά, με σωστό σχεδιασμό, συντονισμό και υψηλό επαγγελματισμό , στην αποστολή της.
-Κοινή μας φιλοδοξία είναι, να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία και την προσφορά μας και το επιδιώκουμε αυτό με σύστημα και ορθολογικό σχεδιασμό, με δημοκρατική ευαισθησία και στενή συνεργασία, στην εποχή της αθέμιτης εμπορευματοποίησης του φόβου και της ανασφάλειας, των γενικεύσεων και των αφορισμών, στην εποχή που η παρουσία παραβατικών συμπεριφορών, παράγει αντανακλαστικά εσωστρέφειας και κοινωνικών αποκλεισμών, επιθυμία μας είναι η ειλικρινής, και γόνιμη συνεργασία μας, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, επ΄ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών.

Η επιστολή

Στην επιστολή του προς τον Χρήστο Παπουτσή ο δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς, μετά από συνάντηση που είχε με την Ένωση Αστυνομικών Ν. Αργολίδας, διαμαρτυρόταν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ζητώντας την επίδειξη του ιδίου ενδιαφέροντας από πλευράς πολιτείας για την πόλη του Ναυπλίου, όπως και στην περιοχή της Αθήνας, ώστε να αυξηθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.
Όπως τόνιζε υπάρχει αναγκαιότητα κάλυψης σαρανταπέντε κενών οργανικών θέσεων αρχιφυλάκων-αστυφυλάκων και η ανάγκη να σταματήσει η μεταγωγή παράνομων λαθρομεταναστών στα κρατητήρια Ναυπλίου λίγο πριν την απελευθέρωση τους. Το φαινόμενο αυτό, όπως λέει ο κος Αναγνωσταράς, «αναγκάζει τους περισσότερους από αυτούς, λόγω έλλειψης χρημάτων, να παραμένουν στον τόπο μας και μετά την αποφυλάκισή τους με αποτέλεσμα να πληθαίνει ο αριθμός λαθρομεταναστών στην περιοχή μας».
Επισήμαινε ακόμα ότι οι κρατούμενοι των δικαστικών φυλακών έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό που με ασφάλεια αλλά και με ανθρώπινες συνθήκες μπορούν να φιλοξενήσουν.
Τέλος επισήμαινε ότι υπάρχει ανάγκη να σταματήσει επιτέλους η αφαίμαξη δυνάμεων από την  περιοχή κάθε φορά που χρειάζονται αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα και διάφορα ποδοσφαιρική γήπεδα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ