Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

16/3/12

Περισσότερα από 8.5εκΕυρώ στα ταμεία του δήμου Άργους σύμφωνα με την δημοτική Αρχή


Στις πολύ πρόσφατες και αναλυτικές ανακοινώσεις του γραφείου του δημάρχου παραπέμπονται όλοι όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου καθώς και στην οικονομική υπηρεσία οι δημοτικοί σύμβουλοι αντίστοιχα.
Με αφορμή επιστολή δημοτικού συμβούλου, ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών  Δημήτρης Καμπόσος υπογράμμισε ότι ο απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα “είναι πρωτοφανής στα δημοτικά χρονικά. Παρουσιάσαμε για πρώτη φορά, τόσο αναλυτικά οικονομικά στοιχεία. Διαθέτουμε στα ταμεία μας πάνω από 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Παραθέσαμε ακόμη και φωτοτυπία της βεβαίωσης της τράπεζας για τους πλέον δύσπιστους.
Η διαχείρισή μας είναι διάφανη. Είμαστε πρώτοι σε αριθμό αναρτήσεων στο Διαύγεια! Είμαστε ο Διαυγέστερος Δήμος της Πελοποννήσου. Δεχόμαστε καθημερινά την κριτική όλων των δημοτών. Επιμένουμε, όμως, σε όλους τους τόνους: Όλα στο φως!
Η αντιπολίτευση κάθε φορά που μας προκαλεί εκτίθεται!
Μας προκαλεί απορία πως φαντάζει «Ακατόρθωτη»  στα μάτια της αντιπολίτευσης η καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου μας. Απορούμε με τα παραδείγματα διαχείρισης του παρελθόντος. Έχουμε και εμείς μεγάλη αγωνία: είχε δώσει ποτέ τέτοια στοιχεία ο πρώην δήμαρχος Λυρκείας;
Τώρα, έρχεται και ζητά αναλυτικά να δει και τους κωδικούς από τους οποίους προκύπτουν.
Για άλλη μια φορά, θα απαντάμε σε κάθε πρόκληση ειδικά για τα οικονομικά…
Σταματήστε να κρίνετε εξ ιδίων… Η ερώτηση τι γίνονταν τόσα λεφτά στο παρελθόν θα συνεχίσει να σας βασανίζει…
Φοβάστε τις ερωτήσεις που κάνει ο λαός: Τι γινόταν άραγε τα προηγούμενα χρόνια; Καλά θα κάνουν να απαντήσουν αυτοί οι ίδιοι στο λαό. Γιατί ο λαός είναι πολύ αγριεμένος”.
Είχε προηγηθεί επιστολή του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας, πρώην δημάρχου Λυρκείας Δ. Σκούφη ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι: “Για την αποτελεσματικότερη άσκηση των καθηκόντων μου και προκειμένου να βγάλω και εγώ ως μέλος του ΔΣ «με νηφαλιότητα και ψυχραιμία» τα συμπεράσματά μου, όπως δημοσίως συνέστησε προς όλους με την από 8-3-12 δημόσια ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή, για να εξηγήσει πώς έγινε κατορθωτό, το κατά την άποψή της ακατόρθωτο «σε περίοδο κρίσης η διαχείριση της (σ.σ. της δημοτικής αρχής) απέδωσε (και όχι εμφάνισε) επί πλέον 5 εκατ. ευρώ (πλεόνασμα;) στα ταμεία του Δήμου», παρακαλώ να με πληροφορήσετε γραπτώς και με κάθε δυνατή ανάλυση, λόγω ελλιπούς αντίστοιχης και αναλυτικής πληροφόρησης στο ΔΣ και την ΟΕ, πως , που και σε ποια επί μέρους ποσά, κατηγορίες, μεμονωμένους κ.α. εσόδων-εξόδων κλπ αποτυπώνονται τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στους πίνακες, του επισυναπτόμενου στο παρόν , δημοσιεύματος και ειδικότερα:
ñ στην απογραφή έναρξης του νέου Δήμου την 1-1-2011, την οποία και ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 19-1-12
ñ στο ψηφισθέντα κατά την συνεδρίασή του στις 13-1-12 προϋπολογισμό του Δήμου για το οικ. έτος 2012 ( πάσης φάσεως υποχρεώσεις ΠΟΕ, αποδόσεις σε τρίτους κλπ)
ñ στα τελικά αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 τα οποία ως γνωστόν αποτέλεσαν τη βάση για την σύνταξη του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους.
Ακόμη θεωρώ επιβεβλημένο να μου γνωρίσετε -με αφορμή το άνοιγμα με την ευκαιρία του περί ου ο λόγος «νοικοκυρέματος» και γενικότερων θεμάτων, όπως η συγκροτημένη διαχείριση, η διαφάνεια και η διαύγεια - για ποιο λόγο περισσότερες από πενήντα (50) αποφάσεις του ΔΣ στο 2011 δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στην Εφημερίδα της Υπηρεσίας του Δήμου(κενά στους α/α των ήδη δημοσιοποιηθέντων στο 2011 αποφάσεων του ΔΣ, γεγονός ανεπίτρεπτο), τι ακριβώς συμβαίνει με τη νομιμότητα, τη δημοσιοποίηση, κλπ των αποφάσεων των πράξεων, κλπ των δ.σ. των ν.π. και επιχ/σεων του Δήμου, τα οργανογράμματα και τη διάρθρωση των διαφόρων υπηρεσιών, μονάδων κλπ (Δήμου, νπ, και επιχ/σεων του) την περιγραφή των αρμοδιοτήτων και των οργανικών θέσεων, τα ονόματα, τις ιδιότητες όπως και κάθε πρόσφορο στοιχείο επικοινωνίας των υπηρετούντων σε αυτές με οποιαδήποτε μορφή ή σχέση εργασίας και απασχόλησης. Πράγματα δηλ. που θα έπρεπε -σύμφωνα με το ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο - να έχουν δημοσιοποιηθεί, γνωστοποιηθεί, εδώ και καιρό στο διαδίκτυο”.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ