Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/7/12

Αιχμές για πολιτική συναλλαγή στον Δήμο Άργους αφήνει ο Σωτήρης Κωτσοβός


Με αφορμή συνεχή πρόσφατα δημοσιεύματα και  εμφανίσεις του  δημάρχου Άργους-Μυκηνών, ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας κ. Σωτήρης Κωτσοβός υποστηρίζει μεταξύ άλλων:
“Η πορεία (σ.σ. της σημερινής δημοτικής αρχής) έδειξε ότι τελικά ένας βασικός στόχος ήταν η ουσιαστική απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών, παρά το γεγονός ότι με την ενοποίηση των περιφ. δήμων προστέθηκαν στον δημοτικό ιστό ιδιαίτερα ικανά άτομα επιστήμονες και ειδικά τεχνικοί. Αυτό αποδείχθηκε από τις συνεχείς απευθείας αναθέσεις απλών τοπογραφικών μελετών σε άγνωστους μελετητές εκτός περιοχής αλλά και στη συνέχεια με απευθείας αναθέσεις σε άγνωστες εταιρείες εκτός περιοχής του Δήμου με ιδιαίτερα σημαντικά ποσά για εργασίες / μελέτες αρμοδιότητας των δικών μας υπηρεσιών. Βασικό χαρακτηριστικό των αναθέσεων αυτών η επιμελώς δυσνόητη διατύπωση της ανατιθέμενης υπηρεσίας ( π.χ. παροχής συμβουλών ή υποστήριξη κλπ) με μεγάλα ύψη (από 5- 25.000 € η κάθε μία).
Για να καταδειχθεί το μέγεθος αυτού του τρόπου της διαχείρισης. εινα χαρακτηριστικό ότι στο 18μηνο αυτό διάστημα έγιναν περίπου 1.800 απευθείας αναθέσεις απ΄τις οποίες περί τις 850 αφορούν αναθέσεις προμήθειας & υπηρεσιών ενώ ο δήμος Αθηναίων στο ίδιο διάστημα στον ίδιο τομέα έκανε 387 (στοιχεία από το διαύγεια)!!
Οι σχολικές επιτροπές εξ αρχής δεν λειτούργησαν με τον υποδεικνυόμενο τρόπο του Νόμου Καλλικράτη, αλλά με μια υποκειμενικά θεωρούμενη άποψη περί οικονομίας κλπ. Για το θέμα αυτό έχουν γίνει συνεχείς διαφωνίες με τους εμπλεκόμενους (καθηγητές, δάσκαλους) που δεν έχουν λήξει ακόμη.
Σημαντικότερες και πλέον ενοχλητικές είναι οι συνεχείς / καθημερινές τηλεοπτικές εμφανίσεις του δημάρχου που στοχεύουν σε συνεχή υπερβολή έως παραπληροφόρηση και συγκεκριμένα:
-Πάντοτε κατηγορούνται ΟΛΕΣ οι προηγούμενες δημοτικές αρχές για ανικανότητα, άγνοια, απώλεια πακτωλών χρημάτων, καταστροφή της πόλης, πλουτισμό και αδιαφάνεια, ενώ σε αντιδιαστολή επιχειρείται να αναδειχθεί ως αντίθετη όψη εκείνη της παρούσας δημοτικής αρχής!
 -Ουδέποτε έχει αναγνωριστεί ΕΣΤΩ και μια θετική ενέργεια ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ προηγούμενης δημοτικής αρχής.
-Συνεχώς κατηγορούνται ΟΛΟΙ για αδιαφορία και αποτελμάτωση των πάντων.

Είναι απαράδεκτη η αναφορά του δημάρχου σε προκατόχους τους που «έκαναν περιουσίες με το μισθό του δημάρχου» και ότι « ο δήμαρχος δεν είναι από την ίδια φτιασιά που μπορεί να ήταν στο παρελθόν άλλοι». Αν είναι έτσι είναι υποχρεωμένος να τους κατονομάσει άμεσα.
Για τα θέματα του φυσικού αερίου της ΔΟΥ, Του Νοσοκομείου, εφόσον το πανό που επί μήνες ανήρτησε ήταν η αιτία της επιτυχίας, θα του πούμε μπράβο. Προσωπικά δεν καταλάβαμε για ποιες μάχες μιλάει,
Για την σχολή του ΟΤΕΚ είχαμε μόνιμα θετική άποψη για την έλευση της στο Άργος πλην αρνητική θέση για την απαξίωση του Κωσταντοπούλειου που μάλιστα παραχωρήθηκε προκαταβολικά για σχολή, χωρίς καν προηγούμενη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου!!

Το επιχείρημα ότι κάποιοι πήγαν στην Αθήνα για να ανατρέψουν την απόφαση για την Σχολή, είναι μομφή και πρέπει ο δήμαρχος να τους κατονομάσει. Αλλιώς είναι κοινός συκοφάντης”.

Περί αυλοκολάκων
Αναφερόμενος στο έργο της παράταξής του ο κ. Κωτσοβός τονίζει τις προτάσεις που έχει κάνει αλλά καταγγέλλει παράλληλα και φαινόμενα διαπλοκής, κατά την άποψή του:
“Εμείς δώσαμε πολλές φορές ιδέες και σκέψεις για την ανάπτυξη και του Δήμου και είμαστε πάντα πρόθυμοι να το κάνουμε συνεχώς. Όμως δεν καλούμαστε ούτε για τις επισκέψεις επισήμων στο δημαρχείο !!
Η αναφορά του δημάρχου πως «δεν ταΐζει αυλοκόλακες και ότι όσοι παρεισφρύουν στο Δήμο δεν θα κάνουν περιουσίες..» προκαλεί θυμηδία και  θα πρέπει να διαγραφεί πλήρως αφού αντίθετα πάνω σ΄ αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ το σκεπτικό στηρίχθηκε όλη του η προεκλογική και μετεκλογική του συμπεριφορά.
Οι ίδιοι και οι ίδιοι δικαιούχοι στους ίδιους τομείς με τεράστια ποσά, δημ. σύμβουλοι και σύμβουλοι δημάρχου ταυτόχρονα και προμηθευτές του δήμου. συνεχείς αναθέσεις ακόμη και για μικρολογιστικές εργασίες δημοτικών φορέων σε σχεδόν τους ίδιους τρίτους με σημαντικά ποσά (σχολ. Επιτροπές ΚΕΔΑΜ, ΑΡΓΩ κλπ) και άλλα προκλητικά για την μικρή κοινωνία που ζούμε και την οποία αποπροσανατολίζουν, αλήθεια πως πρέπει να χαρακτηριστεί ;
Ήδη όμως άρχισε να παρατηρείται έντονη δυσφορία και σε πολλούς παλιούς κολλητούς του μέσα και έξω από το ΔΣ. Κάποιοι γκρινιάζουν, άλλοι παραιτήθηκαν, κάποιοι άλλοι έφυγαν, άλλοι ψιθυρίζουν διάφορα. Είναι επόμενο.”
Αναφορικά με τη εικόνα του Δημάρχου προς τα έξω, ο κ. Κωτσοβός την περιγράφει σαν “εικόνα ενός αφεντικού που χωρίς να ξέρει λεπτομέρειες διοίκησης, χαίρεται πως κέρδισε & διοικεί ένα μεγάλο δήμο και του λένε «καλημέρα σας κ. δήμαρχε». Γι αυτό όλους τους άλλους τους δηλώνει αυτάρεσκα ως μηδενικά. Είναι τελικά & ξεκάθαρα η αλαζονική άποψη της εξουσίας. Για αυτό τον ενοχλεί και η όποια αντίδραση. Δεν γίνεται όμως αλλιώς. Η αντίδραση ολοένα και θα μεγαλώνει και το ξέρει αφού προέρχεται ακόμη και από δικούς του. Έτσι θα εκνευρίζεται ολοένα και περισσότερο …Εμείς παρακολουθούμε και αναμένουμε”.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ