Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

12/4/13

Η Δημοσκόπηση αναδεικνύει δήμαρχο τον Καμπόσο από την πρώτη Κυριακή


Εντυπωσιακά αποτελέσματα υπέρ Καμπόσου ανέδειξε η επεξεργασία των αποτελεσμάτων στον κύκλο δημοσκοπήσεων που διενεργούνται από την εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO. Λογικό ήταν απ τις άλλες πλευρές να υπάρξει αμφισβήτηση του αποτελέσματος, αφού τα ποσοστά του πολιτικού χώρου που ανταποκρινόταν στα υπό σύγκριση πρόσωπα ήταν αποκαρδιωτικά.

Τόσο ο κ. Μανιάτης, όσο και ο κ. Αναγνώστου προσπάθησαν να διασκεδάσουν το αποτέλεσμα, ακόμα και με δεικτικό τρόπο.

 

 

Χρονικό πλαίσιο διενέργειας της δημοσκόπησης

Πρόκειται για μια αυθεντική αναγνώριση του έργου του, το λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου του και του δίνει ένα ανεπανάληπτο συγκριτικό προβάδισμα σε σχέση με οποιονδήποτε αντίπαλο ο οποίος μετρήθηκε.

Σε μια εποχή που όμοια οικονομικά δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν για την τοπική αυτοδιοίκηση, με μόλις λίγους μήνες θητείας, με το δύσκολο εγχείρημα εφαρμογής του Καλλικράτη και της συνένωσης 8 πρώην δήμων, με τους διαδικαστικούς περιορισμούς και τον έλεγχο επιτρόπων ο Δημήτρης Καμπόσος όχι μόνο βγαίνει αλώβητος αλλά αυτή τη στιγμή παίζει πράγματι χωρίς αντίπαλο.

 

Στρατηγικές της δημοσκόπησης

Η επιλογή των υποψηφίων έγινε με σκοπό να βρεθεί απέναντι στον Καμπόσο ό,τι καλύτερο και ισχυρότερο πολιτικά διαθέτει ο δήμος Άργους Μυκηνών, όπως ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, ο πρώτος σε ψήφους πολιτευτή της Ν.Δ. στο Άργος Βασίλης Σιδέρης, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Αναγνώστου, ο αρχηγός της ελλάσσονος αντιπολίτευσης Σωτήρος Κωτσοβός και ο πρώην Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πλατής.

Από τους επτά αντιπάλους του νυν δημάρχου οι τρεις προέρχονται από τον φυσικό πολιτικό του χώρο από τον οποίο προσδοκούν το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους.

Εξυπακούεται ότι όλοι αυτοί μαζί δεν θα είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι Άργους Μυκηνών. Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τα ποσοστά αυτών που δεν θα είναι υποψήφιοι θα διαχυθούν σε όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους.

 

 

Αποτελέσματα έρευνας

Για να πάμε και στα ποσοστά που έχουν λάβει οι μετρηθέντες στα θέματα που διερεύνησε η δημοσκόπηση, αυτό που με έκπληξη βλέπουμε μετά από τόσα χρόνια δημοσιογραφικής καριέρας είναι η τεράστια διαφορά του πρώτου σε μια σειρά θεμάτων που η δημοσκόπηση της ALCO μέτρησε.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου πιστεύει ότι για τα προβλήματα του δήμου Άργους Μυκηνών ευθύνονται περισσότερο οι προηγούμενοι Δήμαρχοι με ποσοστό 39%
Ο δεύτερος λόγος των προβλημάτων ο κόσμος λέει ότι είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας και η χαμηλή χρηματοδότηση σε ποσοστό 34%. Μόλις το 12% πιστεύει ότι ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή.

Το αποτέλεσμα και το μήνυμα που δίνει ο κόσμος είναι συντριπτικό υπέρ Καμπόσου.
Το 58 % του κόσμου είναι ικανοποιημένο από το έργο και τη δράση του Δημήτρη Καμπόσου ενώ ακόμα δεν έχει παρουσιάσει το έργο του  που έχει προγραμματίσει.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση ο Δ. Καμπόσος θεωρείται ο καταλληλότερος δήμαρχος, ανάμεσα στους πιο ισχυρούς αντιπάλους που θα μπορούσαν να υπάρξουν, με ποσοστό και διαφορά που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις.
Όσον αφορά την παράσταση νίκης, ποιός δηλαδή πιστεύει ο κόσμος ότι θα εκλεγεί Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, διαγράφεται απ την δημοσκόπηση ότι ο επόμενος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών θα είναι ο κ. Δημήτρης Καμπόσος.

Με ένα ασφυκτικό πλαίσιο υποψηφίων, που όμοιο δεν θα συναντήσει ο Δημήτρης Καμπόσος στις επόμενες εκλογές, ψηφίζεται από το εκπληκτικό ποσοστό του 42,1% του κόσμου.
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων υπολογίζει ότι με τις αναγωγές και τους λιγότερους υποψηφίους των εκλογών το αποτέλεσμα αυτό δίνει με βεβαιότητα τη νίκη στον Δημήτρη Καμπόσο από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό κοντά στο 65%.

 

Αντιδράσεις

Ο Γραμματέας της Κοινοβ. Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτης σχολίασε την εμπλοκή του ονόματός του στην Δημοσκόπηση: «Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το όνομα μου από οποιονδήποτε για κάθε είδους αυθαίρετες κατασκευές και σκοπιμότητες. Ευτυχώς δηλαδή που επελέγη ήδη ο Αγάθωνας για τη EUROVISION».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ