Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

2/5/13

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ


Η απέναντι όχθη του Βασίλη Καπετάνιου

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ
Την λαμπράν και ένδοξον πανήγυριν εις Ιερουσαλήμ εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν (Μέγας Συναξαριστής Μ.Σ.)
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ
Τελείωσε η τελετή απονομής του διδακτορικού του πτυχίου (ceremony day) το λένε οι Άγγλοι.  Βγάζοντας τα βαριά ρούχα της τελετής ένοιωσε να του φεύγει ένα μεγάλο βάρος. Θυμήθηκε τον Χρήστο τον πατέρα του φίλου του Τάκη, τον συνάντησε λίγες ώρες πριν φύγει για πρώτη φορά για το Λονδίνο.
-Πέτρο όσο ψηλή και να είναι μια κορυφή, όσο άγρια και να τα βράχια, όσο και να ματώσεις, όσο και να κοπιάσεις όταν την πατήσεις και τα δεις όλα από ψηλά τότε σου φεύγουν όλοι οι κόποι, ο αέρας της νίκης θα  σου κλείσει όλες τις πληγές.
Κουράστηκε πολύ , δούλευε και σπούδαζε, ευτυχώς που η δουλειά ήταν για την ειδικότητα και έτσι απόκτησε καλή κλινική εμπειρία. Με την διαφορά ώρας Σάββατο του Λαζάρου έφυγε Κυριακή των Βαΐων έφτασε Αθήνα. Χάραμα κατέβηκε από το αεροπλάνο και όλα του φαίνονταν Πάσχα από τώρα. Όλα ήταν λαμπερά, χαρούμενα, φωτεινά με φοβερή ευεξία έφτασε στο σπίτι του, μέχρι και ο ημιπληγικός παππούς του φάνηκε ότι τον αγκάλιασε με το αγκυλωμένο δεξί χέρι.
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Τη αγία και Μεγάλη Δευτέρα μνείαν ποιούμεθα του μακαρίου Ιωσήφ του Παγκάλου και της υπό του κυρίου καταρασθείσης και ξηρανθείσηςσυκής (Μ.Σ.)
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
Αμέσως μετά το Πάσχα άρχισε να ψάχνει για δουλειά. Η διδακτορική του εργασία, οι νέες θεραπευτικές τεχνικές που είχε διδαχθεί θα του άνοιγαν τον δρόμο για δημιουργικά χρόνια. Όπου και να πήγε τον καλοδέχονταν εντυπωσιασμένοι από το «βαρύ» βιογραφικό του, τις πολύ καλές σπουδές και την μεγάλη κλινική του εμπειρία σε σχέση με το νεαρό της ηλικίας του. Με τον ίδιο ευγενικό τρόπο του έκλειναν όμως και την πόρτα. Σαν ίχνος έπιανε στα μάτια τους ένα μικρό πανικό. Μόνος ένας παλιός θεραπευτής, που τα είχε παρατήσει,  τον υποψίασε, πρέπει να τα είχε πιει λίγο γιατί η φωνή του είχε μια παράξενη χροιά.
-Πολύ καλά όλα αυτά που λες και θες να κάνεις αλλά είσαι εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Εδώ δεν υπάρχουν ασθενείς, μόνο κομμάτια και το κάθε κομμάτι αφήνει ένα ποσοστό κέρδους. Μ΄ αυτά που θέλεις να κάνεις , αξιολογήσεις, διαγνωστικά, ενημέρωση, επαναξιολόγηση, κατεβάζεις το κέρδος από διψήφιο σε μονοψήφιο, χαλάς την πιάτσα.
ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ
Τη αγία και μεγάλη Τρίτη της εκ των Δέκα Παρθένων παραβολής εκ του ιερού ευαγγελίου ποιούμεθα (Μ.Σ.)
ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΗΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ
Έκανε υπομονή πολύ καιρό. Του πέρναγαν σκέψεις από το μυαλό να γυρίσει πίσω στο Λονδίνο. Εκεί εξ άλλου σαν βοηθός σε διάφορα προγράμματα δούλεψε καλά, με τα λεφτά που μάζεψε από εκεί την έβγαζε ακόμα.
-          Άντε μωρέ και πως θα πίνεις τα ουζάκια σου στο Hyde Park ( του έγραψε σε ένα κακογραμμένο σημείωμα με το αριστερό χέρι ο παππούς του)
Οι μήνες περνούσαν, άρχισαν να μουρμουράν και οι δικοί του
-          Ή θα κάνω αυτό που σπούδασα με τον δικό μου και έντιμο τρόπο ή δεν θα το κάνω καθόλου.
-          Ξερό κεφάλι σαν τον παππού σου, κατέβασε λίγο τον πήχη γιατί θα πεινάσεις , τους μήνες που δεν έχει «ρ» θέλει το κρασί νερό, ( του είπε με νόημα ο πατέρας του) και της εργατιάς οι μήνες δεν έχουν «ρ»!!!!
Ο παππούς με το χρόνιο πια εγκεφαλικό του δεν μπορούσε να του μιλήσει , αλλά του χαμογέλασε και του σήκωσε γροθιά με το αριστερό χέρι ( εξ άλλου το δεξί είχε ακυρωθεί νευρολογικά εδώ και χρόνια ).
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Τη αγία και Μεγάλη Τετάρτη της αλειψάσης τον Κύριον μύρο , πόρνης γυναικός μνείαν ποιείσθαι (Μ.Σ.)
ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ
Πέρασε άλλο ένα καλοκαίρι, τελείωσαν τα έτοιμα. Όσες κρούσεις και να έκανε σε θεραπευτήρια και κλινικές ή του πρότειναν πράγματα και καταστάσεις που δεν μπορούσε να ανεχθεί ή ευγενικά του έκλειναν την πόρτα. Ο χρόνος της αναμονής έφερε και την ανησυχία. Η γυναίκα του φίλου Αντώνη  δούλευε σε ένα μεγάλο ταχυφαγείο αμερικάνικο στο Σύνταγμα, θα δοκίμαζε και εκεί. Του φάνηκε για πρώτη φορά του χαμογέλασε η τύχη. Ζητούσαν ένα παιδί να καθαρίζει τα τραπέζια που έβλεπαν στην Βουλή και να μαζεύει τα σκουπίδια.
-          Καλύτερα να μαζεύω σκουπίδια παρά να κάνω σκουπίδια τους ανθρώπους.
Η γυναίκα του Αντώνη πράγματι τον βοήθησε, προώθησε γρήγορα το βιογραφικό του στον προσωπάρχη. Στο ραντεβού μαζί του τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη
- Λυπάμαι έχετε ένα θαυμάσιο βιογραφικό αλλά έχετε παραπάνω  προσόντα από όσο χρειαζόμαστε είστε over qualified όπως θα σας λέγανε και στο Λονδίνο, εμείς ένα παιδί να μαζεύει τα σκουπίδια όχι ένα επιστήμονα με διδακτορικό. 
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
Τέσσερα τινά εορτάζειν τον Ιερό Νιπτήρα, το Μυστικό Δείπνο , την Υπερφυά Προσευχή και την Προδοσία την Μεγάλη (Μ.Σ.)
ΠΕΜΠΤΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ
Στενοχωρήθηκε πολύ χαλάρωσε με μερικά ουζάκια στο Μοναστηράκι, από εκείνη την ημέρα του over qualified ξεκίνησε το overdose με το αλκοόλ. Έπινε για να αντέχει να ζει , ζούσε για να πίνει. Ήταν πια αλκοολικός όταν πληροφορήθηκε ότι πέρασε τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, το διδακτορικό του έδωσε πολλά μόρια. Στο σπίτι έγινε πανηγύρι. Επιτέλους ένας δημόσιος υπάλληλος στην οικογένεια, ένας σταθερός μισθός.
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τη αγία και Μεγάλη  Παρασκευή τα άγια και σωτήρια φριχτά πάθη του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν (Σ.Μ.)
ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
Χαλάρωσαν  οι δικοί του αλλά αυτός συνέχισε το αλκοολικό του ταξίδι , δεν τον ενδιέφερε πια καμία Ιθάκη ,κλεινόταν όλο και πιο πολύ στον εαυτό του. Οι δικοί του έκαναν υπομονή μέχρι να πιάσει δουλειά. Πέρασε και τρίτο Πάσχα και ακόμα εκείνος ο ΑΣΕΠ, να τελειώσει τον διορισμό του. Ρώτησε και ο πατέρας ένα στέλεχος του κόμματος.
-          Κρίση μεγάλη δεν τα βλέπεις εντολή της κυβέρνησης ή να μην γίνουν καθόλου διορισμοί ή να καθυστερήσουν όσοι έχουν εγκριθεί.
Μεγάλη Παρασκευή πέθανε και ο παππούς , «το κουτί στον Πέτρο, καλή επ- ανάστα..» έγραφε το τελευταίο του ανολοκλήρωτο κακογραμμένο σημείωμα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή κρατώντας το μολύβι στα χέρια.
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Τω αγίων και Μεγάλο Σάββατο την θεόσωμον ταφήν εις άδου κάθοδον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν (Μ.Σ)
 ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Τα ήπιε πολύ άσχημα, έκλαψε τον παππού, στο πάρκο  βρήκε και κάτι χαπάκηδες, έγινε κομμάτια, σε παραζάλη άνοιξε το κουτί που άφησε ο παππούς, μετάλλια, φωτογραφίες, το ημερολόγιο από την δράση του στο βουνό και σκόρπιες σκέψεις μέσα στα χρόνια που πέρασαν και το περίστροφο που μόνο συλλεκτική αξία  είχε
Όταν έπιασε το όπλο στα χέρια του μια άγρια χαρά στα μάτια του.
Την Τρίτη του Πάσχα τον κρέμασαν με μανταλάκια στης προθήκες σκοινιά των περιπτέρων, πρωτοσέλιδο έγινε  σε όλες τις εφημερίδες:
«Νέος επιστήμονας, καβάλα πάνω σε ένα καλαμένιο άλογο που το αποκαλούσε Βουκεφάλα, εισέβαλε σε εκκλησία και κρατώντας το άδειο περίστροφο του παππού του σκόρπισε τον τρόμο. «Καλή ανάσταση στην καθημερινής σας επανάπαυση» ούρλιαζε μέσα στην εκκλησία μέχρι να τον ακινητοποιήσουν

*Τραγική ειρωνεία τώρα νοσηλεύεται σε ένα από τα θεραπευτήρια που θαύμασαν το βιογραφικό του!!!

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ