Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

4/5/13

Σουβλίζουν τις υπηρεσίες


Φαίνεται πως τα ψέματα τελειώνουν και το ΙΚΑ Άργους καθώς και το ΙΚΑ Κρανιδίου οδηγούνται σε κλείσιμο. Φαίνεται πως οι εγκέφαλοι του υπουργείου δεν αναγνωρίζουν τις εργατοώρες που χάνονται σε καθημερινή βάση από την μη πλήρη μηχανογράφηση των δημοσίων υπηρεσιών και την σύνδεση αναμεταξύ τους και βάλθηκαν να αυξήσουν τις απώλειες χαμένου χρόνου στέλνοντας αποδώ κι αποκεί τους πολίτες προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Λογικό είναι φυσικά να υπάρξουν αντιδράσεις τόσο από των επιχειρηματικό κόσμο, όσο και από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Πιο τραγική βέβαια είναι η ταλαιπωρία στην οποία θα μπουν οι εργαζόμενοι στην Ερμιονίδα αφού θα θέλουν μια μέρα τουλάχιστον για ένα απλό έγγραφο. Το ίδιο σε αναποτελεσματικό θα είναι και το κλείσιμο του παραρτήματος του Άργους, με τους κατοίκους του πολυπληθέστερου δήμου του νομού να μπαίνουν στην διαδικασία να ταξιδέψουν στο Ναύπλιο. Υπάρχουν φυσικά και άλλα παράπλευρα προβλήματα, όπως η υπέρμετρη αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης στο Ναύπλιο, οι ρύποι στο περιβάλλον κλπ, αλλά τι να περιμένει κανείς να σκεφτεί τόσο μακρυά μια ομάδα τεχνοκρατών που κάνουν απλά ασκήσεις επί χάρτου.
Αντιδρώντας στο άκουσμα του κλεισίματος του ΊΚΑ Άργους, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών υποστήριξε πως “δεν ειναι φυσικό να υποχρεώνονται να πάνε οι πολλοί (σ.σ. κάτοικοι του δήμου του) προς τους ολίγους (σ. σ. κάτοικοι Ναυπλίου)” και κήρυξε έναν ακόμα “ανένδοτο” κατά της μεταφοράς του ΙΚΑ και της αποψίλωσης από υπηρεσίες της πρωτεύουσας του δήμου του.
Το θέμα του κλεισίματος φυσικά ενόχλησε και τους βουλευτές του νομού οι οποίοι με ρωτήσεις τους ζητούν να πληροφορηθούν επίσημα τις προθέσεις την κυβέρνησης.
Ο Γιάννης Ανδριανός:
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση με θέμα την επιτακτική ανάγκη διατήρησης εν λειτουργία των τριών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Αργολίδα ( Άργος, Ναύπλιο, Κρανίδι).
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η κατάργηση δύο εκ των τριών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ που λειτουργούν σήμερα στην Αργολίδα. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντικότατη γραφειοκρατική και οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και απώλεια πολύτιμων εργατοωρών.
Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των ιδιαιτεροτήτων που καθιστούν απολύτως επιτακτική την συνέχιση της λειτουργίας και των τριών αυτών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Αργολίδα:
Το Άργος, πολυπληθής καλλικρατικός δήμος, είναι παραδοσιακή έδρα μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ευρύτερη περιοχή.
Το Ναύπλιο, πολυπληθής καλλικρατικός δήμος, είναι έδρα τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων.
Το Κρανίδι, δήμος αποκομμένος λόγω απόστασης (άνω των 100 χιλιομέτρων) και κακού οδικού δικτύου από την πρωτεύουσα του νομού, έχει έντονη τουριστική και εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα».

Ο Γιάννης Μανιάτης:
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση, χαρακτηρίζει αδιανόητη την απόφαση για την κατάργηση του Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. Άργους.
Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Γ. Μανιάτης αναφέρει:
«Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του Ι.Κ.Α. Άργους έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος του Άργους και η ενσωμάτωσή του στο αντίστοιχο του Ναυπλίου. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, προβλέπεται η μείωση κατά 30% των δομών όλων των Μονάδων του Δημοσίου, γεγονός που για το Ι.Κ.Α. επιτυγχάνεται με την αναστολή λειτουργίας του τοπικού Υποκαταστήματος Κρανιδίου και την ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης. Αντίθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, σε όμορους Νομούς ή σε περιοχές με παρόμοιες της Αργολίδας πληθυσμιακές και γεωγραφικές συνθήκες, η κατανομή των Υποκαταστημάτων παραμένει ως έχει, ή με ελάχιστες διαφοροποιήσεις.
Θεωρώ περιττό να τονίσω ότι ο μεγαλύτερος Δήμος της Αργολίδας με 42.000 κατοίκους, θα παραμείνει χωρίς αντίστοιχη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα υποχρεώνονται σε περιττές μετακινήσεις με προφανείς σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.
Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την αδιανόητη απόφαση για κλείσιμο του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Άργους στο βαθμό που σε παρόμοιες γεωγραφικές και πληθυσμιακές συνθήκες άλλων νομών της χώρας δεν έχουν παρθεί ανάλογες αποφάσεις;»

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους βουλευτές και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Β. Σιδέρης αναφέρει σε δηλώσεις του: “Έντονες διαμαρτυρίες και δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει  η πρόθεση της διοίκησης του ΙΚΑ να καταργήσει το υποκατάστημα  ΙΚΑ  Άργους σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων. Η απαράδεκτη  αυτή  απόφαση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, καθώς υποβαθμίζει πλήρως την περιοχή. Από το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ  Άργους εξυπηρετείται  η μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή του Νομού  με  50.000 κατοίκους.
Οποιαδήποτε  απόφαση περί κατάργησής του αποτελεί  τεράστιο πλήγμα στην ήδη βεβαρημένη οικονομική δραστηριότητα της περιοχής και δημιουργεί σημαντικά  προβλήματα στην εξυπηρέτηση  χιλιάδων  ασφαλισμένων  δημοτών. Για τους ασφαλισμένους  και τις  επιχειρήσεις θα αυξηθεί  η ταλαιπωρία, το κόστος και ο χρόνος εξυπηρέτησης.
Οφείλει η διοίκηση του ΙΚΑ να αναιρέσει οποιαδήποτε  απόφαση περί  κατάργησης του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Άργους  και να  προβεί στην περαιτέρω  αναβάθμιση των υπηρεσιών του, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών”

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ